Sve o Cricket Odds

Jeste li znali da je kriket drugi najpopularniji sport na svijetu? Naravno, samo statistički, jer je popularan u Indiji, Pakistanu i zemljama Commonwealtha, što ne odražava pravu sliku popularnosti ovog sporta.

Kriket je u osnovi britanski sport koji se širio uglavnom u bivšim britanskim kolonijama i preteča je bejzbola, s kojim dijeli određene sličnosti. Kriket se igra na ovalnom terenu, a ekipe imaju 11 igrača. Cilj igre je postići više poena od protivnika, a bodovi se postižu trčanjem, popularno zvanim trčanje.

Sve o Cricket Odds
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Razumijevanje kvota za klađenje u kriketu

Razumijevanje kvota za klađenje u kriketu

Kriket nije samo sport; to je strast koja ujedinjuje milione fanova širom sveta. A za one koji ne samo da uživaju u gledanju, već i žele da zarade nešto novca dok to rade, razumevanje kvota za kriket je od suštinskog značaja.

Da biste shvatili šanse za kriket, važno je da se upoznate sa različite vrste kvota koristi se u klađenju na kriket. Pogledajmo bliže decimalne, frakcijske i novčane kvote.

 1. Decimalne kvote: Decimalne kvote se široko koriste u mnogim zemljama, uključujući Evropu, Australiju i Kanadu. Ove kvote predstavljaju ukupnu isplatu po uloženoj jedinici, uključujući početni ulog. Na primjer, ako je kvota za pobjedu tima 2,50, to znači da ćete za svaki dolar ili funtu na koju se kladite dobiti 2,50 ili 2,50 £, respektivno, ako je vaša opklada uspješna. Da biste izračunali potencijalni profit, jednostavno pomnožite svoj ulog sa decimalnim koeficijentom.
 2. Fractional Odds: Razlomci se obično koriste u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. Oni su predstavljeni kao razlomci i ukazuju na potencijalnu dobit u odnosu na početni ulog. Na primjer, ako su šanse da tim pobijedi u meču 5/1, to znači da ćete za svaku uloženu jedinicu dobiti profit od 5 jedinica ako je vaša opklada uspješna. Ukupna isplata, uključujući početni ulog, bila bi 6 jedinica.
 3. Moneyline Odds: Moneyline kvote, također poznate kao američke kvote, prvenstveno se koriste u Sjedinjenim Državama. Ove šanse se mogu izraziti kao pozitivni ili negativni brojevi. Pozitivne kvote ukazuju na potencijalni profit na ulog od 100 USD, dok negativne kvote ukazuju na iznos koji treba da uložite da biste osvojili 100 USD. Na primjer, ako su izgledi za pobjedu tima +150, to znači da ćete za svakih 100 dolara na koje se kladite dobiti profit od 150 dolara ako je vaša opklada uspješna. Suprotno tome, ako su kvote -200, to znači da morate da se kladite na 200 dolara da biste osvojili profit od 100 dolara.

Razumijevanje različitih vrsta kvota je ključno za tumačenje i poređenje kvota na različitim platformama za klađenje i donošenje informiranih odluka o klađenju. U sljedećem odjeljku ćemo istražiti faktore koje treba uzeti u obzir prilikom analize kvota za kriket.

Razumijevanje kvota za klađenje u kriketu
Kako precizno čitati kvote za klađenje na kriket

Kako precizno čitati kvote za klađenje na kriket

Precizno čitanje kvota za kriket je ključno za donošenje informiranih odluka o klađenju. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da precizno pročitate kvote za kriket:

 • Razumjeti format: Upoznajte se sa formatom u kojem su kvote predstavljene, bilo da su decimalne, razlomke ili novčane linije. Svaki format ima svoj način izražavanja vjerovatnoće i potencijalnog povrata, tako da je razumijevanje formata bitno za tačnu interpretaciju.
 • Uporedite kvote: Uporedite kvote na različitim platformama za klađenje kako biste pronašli najbolju vrijednost za svoje opklade. Neke platforme mogu ponuditi veće šanse za isti ishod, dajući vam priliku za veće povrate. Koristite web stranice za poređenje ili ručno uporedite kvote kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolju ponudu.
 • Razmotrite kontekst: Razmotrite kontekst u kojem su šanse predstavljene. Jesu li za pobjednika meča, vrhunskog udarača ili bilo koje drugo specifično tržište? Razumijevanje konteksta će vam pomoći da preciznije protumačite kvote i donosite bolje odluke o klađenju.
 • Faktor u marginama: Kladionice ugrađuju maržu ili proviziju u svoje kvote kako bi osigurale profitabilnost. Razumijevanje margine može vam pomoći da procijenite pravu vjerovatnoću određenog ishoda i napravite preciznija predviđanja.
 • Ostanite ažurirani: Kako se kvote mogu mijenjati na osnovu različitih faktora, važno je da budete u toku sa najnovijim kvotama prije nego što položite svoje opklade. Pratite koeficijente koji vode do meča i budite svjesni svih promjena u posljednjem trenutku koje bi mogle utjecati na kvote.

Slijedeći ove savjete, možete poboljšati svoju sposobnost da precizno čitate kvote za kriket i donosite informiranije odluke o klađenju. U završnom dijelu ćemo sumirati ključne zaključke i naglasiti važnost donošenja informiranih odluka s kvotama za kriket.

Kako precizno čitati kvote za klađenje na kriket
Linije i spredovi za klađenje na kriket

Linije i spredovi za klađenje na kriket

Linije za klađenje ili tržišta odnose se na različite vrste opklada koje možete postaviti. Neki od najpopularnijih u kriketu uključuju:

 • Klađenje na utakmicu: Jednostavno se kladite na to koji će tim pobijediti u utakmici.
 • Pobjednik serije: Klađenje na ukupnog pobjednika serije sa više utakmica.
 • Najbolji udarač/kuglač: Klađenje na to koji će igrač postići najviše trčanja ili osvojiti najviše vrata, bilo u meču ili u seriji.
 • Igrač utakmice/serije: Klađenje na igrača koji će biti proglašen za najboljeg izvođača.
 • Ukupno (više/manje): Klađenje na to da li će ukupan broj postignutih rezultata tima biti veći ili manji od određene cifre koju je odredila kladionica.
 • Propozicijske opklade (ili opklade na rekvizite): Ovo su specifične opklade, kao što je da li će biti postignuto stoljeće u meču, ili da li će tim postići više od određenog broja runova u prvih 10 overa.

Cricket Spreads

Klađenje na spred je oblik klađenja u kojem se kladite na to da li će stvarni rezultat biti iznad ili ispod raspona postavljenog od strane kladionice. 'Raspon' predstavlja predviđanje kladionice o tome gdje vjeruju da će određena metrika pasti.

U kriketu, opklade na širenje mogu uključivati ​​predviđanje margine pobjede u smislu trčanja ili viketa, ili koliko trčanja će određeni udarač postići u igri. Na primjer, ako kladionica postavi raspon za ukupan rezultat tima na 250-260 trčanja, a vi vjerujete da će postići više, "kupili biste" na 260. Ako mislite da će postići manje, vi biste "prodaju" po 250. Što si više u pravu, više dobijaš, ali je i obrnuto.

Klađenje na širenje može biti rizičnije od tradicionalnog klađenja jer vaši gubici (ili dobici) mogu daleko premašiti početni ulog. Bitno je razumjeti potencijalne ishode prije nego što se upustite.

Linije i spredovi za klađenje na kriket
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na kriket

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na kriket

Pronalaženje najboljih kvota za klađenje na kriket zahtijeva kombinaciju istraživanja, poređenja i korištenja različitih alata i resursa. Dosljednim traženjem najboljih kvota, možete maksimizirati svoje potencijalne povrate tokom vremena. Evo vodiča korak po korak koji će vam pomoći u vašoj potrazi:

1. educirajte se: Prije nego što uđete u svijet klađenja na kriket, upoznajte se sa sportom, njegovim nijansama, formatima (Test, ODI, T20) i glavnim turnirima. Ovo znanje će pomoći u razumijevanju značaja određenih kvota i linija klađenja.

2. Koristite web stranice za poređenje: Postoje brojne web stranice posvećene upoređivanju kvota u raznim kladionicama. Ove stranice pružaju ažuriranja u realnom vremenu i mogu brzo pokazati koja kladionica nudi najbolje kvote za određenu opkladu. Primjeri ovih stranica uključuju Oddschecker i BetBrain.

3. Registrirajte se kod više kladionica: Različite kladionice mogu imati različite kvote za isti događaj, na osnovu njihove analize, korisničkih opklada i drugih faktora. Imajući račune na više platformi, možete brzo staviti opkladu gdje god su kvote najpovoljnije.

4. Razumjeti marže kladioničara: Sve kladionice rade s maržom, što im osigurava profit. Niže marže obično znače bolje kvote za kladioničara. Korisno je izračunati i uporediti ove margine kada procjenjujete kvote na različitim platformama.

5. Budite u toku s vijestima o kriketu: Informiranje o najavama timova, povredama, uvjetima terena i drugim relevantnim faktorima može vam pomoći da predvidite potencijalne promjene u kvotama. Ako djelujete rano na osnovu svojih predviđanja, ponekad možete osigurati bolje kvote prije nego što se skrate.

6. Koristite berze za klađenje: Burze klađenja kao što je Betfair omogućavaju korisnicima da se klade jedni protiv drugih, a ne protiv kladionice. Često možete pronaći bolje kvote na berzama, posebno za manje popularne opklade. Međutim, imajte na umu da razmjene obično naplaćuju proviziju na dobitke.

7. Iskoristite prednosti bonusa i promocija: Mnogi kladionice nude bonuse, poboljšane kvote i promocije, posebno za velike turnire. Oni mogu pružiti vrijednost i povećati potencijalni povrat, ali uvijek pročitajte odredbe i uvjete povezane s ovim ponudama.

8. Pridružite se kladioničarskim zajednicama: Postoji mnogo online foruma i zajednica na kojima kladionici raspravljaju o predstojećim utakmicama, dijele savjete i daju uvide. Angažman u ovim zajednicama može vam dati osjećaj gdje je vrijednost u određenim izgledima.

9. Razvijte svoje analitičke vještine: Vremenom, kako budete sticali iskustvo, počećete da prepoznajete vrednost u određenim kvotama na osnovu vaše analize. Ovaj lični uvid često može biti tačniji od generičkih kvota kladioničara, posebno ako ste specijalizovani za određene formate ili lige.

10. Pratite svoje opklade: Održavanje evidencije o vašim opkladama, kvotama koje ste primili i ishodima može vam pomoći da identifikujete gdje pronalazite vrijednost i koje kladionice stalno nude najbolje kvote za vaš stil klađenja.

11. Ostanite disciplinirani: Iako je važno pronaći najbolje kvote, jednako je važno da se ne zanesete. Uvijek se kladite odgovorno i u okviru svojih granica.

Ukratko, pronalaženje najboljih kvota za klađenje na kriket je kombinacija pripreme, istraživanja i proaktivnosti. Koristeći prave resurse i budno pazeći na svijet kriketa, možete dosljedno prepoznati i iskoristiti povoljne kvote.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na kriket
Međunarodni formati za kriket

Međunarodni formati za kriket

Kriket se igra u različitim formatima, svaki sa svojim skupom pravila, trajanjem i strategijama. Tri glavna formata međunarodnog kriketa su Test, One Day International (ODI) i Twenty20 (T20). Evo detaljnog pregleda svakog od njih:

 • Test Cricket predstavlja najduži format igre, koji se proteže do pet dana sa svakim timom po dva inninga za palicu i kuglu. Igrači nose tradicionalnu bijelu ili gotovo bijelu odjeću, a upotreba crvene lopte (ili ružičaste za dan/noć utakmice) razlikuje ovaj format od ostalih. Probni kriket mnogi puristi smatraju vrhunskim izazovom koji zahtijeva izdržljivost, strategiju i sveobuhvatan skup vještina. Tempo igre omogućava značajne promjene u zamahu, pri čemu faktori kao što su vremenski uslovi i pogoršanje terena igraju ključnu ulogu.
 • Jednodnevni međunarodni (ODI) kriket sažima igru ​​u jedan dan, dajući svakom timu 50 overa za igru. Igrači nose živopisne uniforme u boji, a upotreba bele lopte odgovara dnevnom formatu i igri pod svetlom. ODI postižu ravnotežu između maratona testnog kriketa i sprinta T20, zahtijevajući i otpornost i agresiju od igrača. Ovaj format je stekao ogromnu popularnost kroz događaje poput ICC Svjetskog kupa u kriketu, okupljajući najbolje svjetske timove da se takmiče za željeni trofej.
 • Twenty20 (T20) Kriket, najkraći format igre, postao je popularan zbog svoje brze, zabavne prirode. Svakom timu je dodijeljeno 20 overa, što omogućava brz, zanimljiv spektakl koji se često završava za oko tri sata. Igrači nose šarene, često blistave uniforme, a bijela lopta se koristi za bolju vidljivost pod svjetlima. T20 kriket je doveo do brojnih domaćih liga širom svijeta, poput Indijske Premijer lige (IPL) i Big Bash lige (BBL), privlačeći globalnu publiku i transformirajući pejzaž sporta.

Svaki od ovih formata nudi posebno iskustvo, hvatajući raznolikost i bogatstvo kriketa i pružajući usluge širokom spektru publike širom svijeta.

Međunarodni formati za kriket
Najbolje web stranice za klađenje na kriket

Najbolje web stranice za klađenje na kriket

Kada je u pitanju klađenje na kriket, odabir prave web stranice za klađenje je ključan. Evo nekih od vrhunske web stranice za klađenje na kriket poznati po svojoj pouzdanosti, korisničkim interfejsima i širokom spektru tržišta za klađenje:

**1.**Bet365: Bet365 je jedna od najpopularnijih i najpouzdanijih web stranica za klađenje na svijetu. Nude sveobuhvatan izbor tržišta za klađenje na kriket, konkurentne kvote i prijenos utakmica uživo. Njihova platforma prilagođena korisnicima i odlična korisnička podrška čine ih vrhunskim izborom među kladionicama na kriket.

**2.**William Hill: Velika Britanija je dom kriketa i klađenja, a William Hill je jedna od najboljih online kladionica za klađenje na kriket. Klikom na dugme Kriket na stranici menija ući ćete u ponude klađenja na kriket koje izgledaju dobro koliko i budu. William Hill nudi najzanimljivije parove kriketa, posebne opklade na njih, kao i dugme za meč uživo.

**3.**Betway: Betway je još jedna renomirana web stranica za klađenje koja nudi veliki izbor tržišta za klađenje na kriket i konkurentne kvote. Pružaju besprijekorno iskustvo klađenja s intuitivnim sučeljem i namjenskom mobilnom aplikacijom. Betway takođe nudi live streaming utakmica kriketa, omogućavajući vam da se kladite i gledate kako se akcija odvija u realnom vremenu.

4.22Bet: 22Bet je popularna web stranica za klađenje poznata po svojoj opsežnoj pokrivenosti kriket utakmica i turnira. Nude raznolik raspon tržišta klađenja, uključujući opcije klađenja uživo, i pružaju konkurentne kvote. Sa korisničkim interfejsom i širokim spektrom opcija plaćanja, 22Bet je pouzdan izbor za klađenje na kriket.

Ovo je samo nekoliko primjera najboljih dostupnih web stranica za klađenje na kriket. Važno je provesti vlastito istraživanje i odabrati platformu koja najbolje odgovara vašim potrebama u smislu tržišta klađenja, kvota, korisničkog iskustva i korisničke podrške. U sljedećem odjeljku ćemo istražiti klađenje uživo i njihovu povezanost sa kvotama na kriket.

Najbolje web stranice za klađenje na kriket
Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na kriket

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na kriket

Postoje posebne online kladionice za kriket koje se bave isključivo pronalaženjem kladionica koje stavljaju preveliki hendikep na favorite. Iako postoje ekipe koje su izraziti favoriti u igri, kladionice ih često znaju precijeniti i ponuditi previše hendikep poena za njihovu pobjedu.

Kriket je kompleksan sport i pobjede autsajdera uopće nisu rijetke, što naši igrači znaju iskoristiti.

Kondicija i forma su važan dio svakog sporta, a to se posebno odnosi na kriket. U sportu u kojem utakmice traju pet dana, često se testira psihičko i fizičko stanje tima. Stoga je za klađenje na kriket forum nevjerovatno važan, jer na forumima možete pronaći insajderske informacije o kondiciji timova.

Forma tima je takođe ključni aspekt klađenja, jer timovi koji imaju povećanje forme mogu mnogo pobediti jači timovi. Vrijedi i obrnuto, ako su jaki timovi u lošoj formi, ne mogu se smatrati favoritima ni u jednom meču.

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na kriket
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Šta su šanse za kriket?

Kvote za kriket su numeričke vrijednosti koje postavljaju kladionice ili kladionice koje predstavljaju vjerovatnoću određenog ishoda u utakmici kriketa. Ovi ishodi mogu se kretati od toga da tim pobijedi u igri, da igrač postigne određeni broj trčanja ili drugih specifičnih scenarija. Na kvote utiče nekoliko faktora uključujući nedavne nastupe timova, uslove igrača i spoljne faktore kao što su vremenske prilike i uslovi terena.

Koje se vrste kvota koriste u klađenju na kriket?

Postoje tri glavne vrste kvota koje se koriste u klađenju na kriket: decimalne kvote, razlomke i kvote novčane linije. Decimalni koeficijenti pokazuju ukupnu isplatu po uloženoj jedinici, uključujući početni ulog. Djelomične kvote predstavljaju potencijalni profit u odnosu na početni ulog. Moneyline kvote mogu biti pozitivne ili negativne, pokazujući ili potencijalni profit na ulog od 100 USD ili iznos potreban za ulog za osvajanje 100 USD.

Kako da izračunam potencijalni profit koristeći decimalne kvote?

Da biste izračunali potencijalni profit koristeći decimalne kvote, pomnožite svoj ulog sa decimalnim brojem kvota. Na primjer, ako se kladite na 10 USD uz kvotu 2,50, vaša potencijalna ukupna isplata bi bila 25 USD (10 USD x 2,50), uključujući vaš početni ulog.

Šta trebam uzeti u obzir kada analiziram kvote za kriket?

Kada analizirate šanse za kriket, uzmite u obzir faktore poput nedavnih nastupa timova, forme i kondicije pojedinačnih igrača, vremenskih uslova, uslova na terenu i rekorda između timova. Ovi faktori vam mogu dati vrijedne uvide i pomoći vam da donesete bolje informisane odluke o klađenju.

Koje strategije mogu koristiti za klađenje na kriket?

Neke efikasne strategije za klađenje na kriket uključuju provođenje temeljnog istraživanja o timovima i igračima, praćenje najnovijih vijesti o kriketu, odgovorno upravljanje svojim bankrollom, razumijevanje i upoređivanje kvota na različitim platformama za klađenje i izbjegavanje klađenja na osnovu emocija ili predrasuda.

Koje su neke pouzdane web stranice za klađenje na kriket?

Neke pouzdane web stranice za klađenje na kriket uključuju Bet365, Betway i 22Bet. Ove platforme su poznate po svojim korisničkim interfejsima, širokom spektru tržišta za klađenje i dobroj korisničkoj podršci. Uvijek se pobrinite da napravite vlastito istraživanje kako biste pronašli platformu koja najbolje odgovara vašim željama.

Kako klađenje uživo funkcionira u kriketu?

Klađenje uživo, ili klađenje u igri, omogućava vam da se kladite na kriket meč dok je u toku. Kvote u klađenju uživo se brzo mijenjaju ovisno o tome šta se dešava u meču. Ovaj oblik klađenja zahtijeva brzo donošenje odluka i dobro razumijevanje dinamike igre.

Kako mogu precizno pročitati kvote za kriket?

Da biste precizno pročitali kvote za kriket, upoznajte se s formatom kvota (decimalni, razlomački ili novčana linija), uporedite kvote na različitim platformama kako biste pronašli najbolju vrijednost, razmotrite kontekst kvota, razumite ugrađene marže kladioničara i budite u toku sa najnovijim kvotama pre nego što položite svoje opklade.

Šta treba da zapamtim kada se kladim na kriket?

Zapamtite da šanse za kriket predstavljaju vjerovatnoće, a ne garancije. Provedite temeljno istraživanje, budite u toku, upravljajte svojim bankrollom odgovorno i pristupite klađenju sa strateškim načinom razmišljanja. Donošenje informiranih odluka je ključno za poboljšanje vašeg iskustva u klađenju i povećanje šansi za profitabilnost. Uživajte u uzbuđenju klađenja na kriket, ali uvijek se kladite odgovorno.