Sve o Cricket Odds

Jeste li znali da je kriket drugi najpopularniji sport na svijetu? Naravno, samo statistički, jer je popularan u Indiji, Pakistanu i zemljama Commonwealtha, što ne odražava pravu sliku popularnosti ovog sporta.

Kriket je u osnovi britanski sport koji se širio uglavnom u bivšim britanskim kolonijama i preteča je bejzbola, s kojim dijeli određene sličnosti. Kriket se igra na ovalnom terenu, a ekipe imaju 11 igrača. Cilj igre je postići više poena od protivnika, a bodovi se postižu trčanjem, popularno zvanim trčanje.

Kako čitati kvote za klađenje na kriket?

Kako čitati kvote za klađenje na kriket?

Nakon što igrač udari loptu i pošalje je na dio terena gdje nema protivničkih odbrambenih igrača, može otrčati do određene baze koja će mu donijeti bod. Ako udarač udari lopticu tako da ona izađe van granica, dobija četiri poena, a udaranjem lopte u vazduh, koja završi van granica, dobija šest poena.

Mečevi u najpopularnijim varijantama traju prilično dugo, a rezultat se mjeri u nekoliko stotina poena.

Kako čitati kvote za klađenje na kriket?
Sve o kvotama za kriket, linijama za klađenje i spredovima

Sve o kvotama za kriket, linijama za klađenje i spredovima

Ako ste posjetili bilo koju klađenje na kriket forum onda znate da su kuglači i udarači najveće zvijezde svakog kriket tima. Upravo ove dvije pozicije imaju najveću odgovornost i donose prednost svom timu, pa je forma glavnih zvijezda nešto na što morate obratiti pažnju kada je u pitanju klađenje na kriket.

Osim praćenja forme igrača, praćenje utakmica je ključni dio strategije, posebno kada je u pitanju klađenje na kriket uživo. Prijenos klađenja uživo kriket mečeva će vam pomoći da bolje razumete strategije tima i kladite se na osnovu promena događaja na terenu.

Svijet klađenja na kriket često može biti komplikovan za nove kladionike. Naime, postoje tri zvanične vrste kriketa i beskrajne nezvanične.

Test kriket

Utakmice traju pet dana i smatraju se najvažnijim formatom kriketa. Ovaj format je vrhunski izazov za fizičke i mentalne sposobnosti igrača. Ako ste zainteresovani za ovo klađenje na forumu za kriket sa informacijama o statusu igrača je nešto što ćete morati češće da posećujete.

Jednodnevni kriket

Igra se kao zasebna utakmica ili dio serije. Jednodnevni kriket ima drugačija pravila igre u odnosu na test kriket i meč traje "samo" sedam sati. Najbolja opklada na kriket za One Day kriket je kladiti se na tim koji ima sjajnog udarača.

Twenty20 kriket

Najbrži od svih oblika, igra traje tri sata. Timovi imaju po jednu ining, a maksimalan broj overa je 20. U ovoj vrsti kriketa, brzina poentiranja je najvažnija i udarači će preuzeti više rizika. Kada je u pitanju klađenje na kriket, predviđanja za T20 mečeve su prilično loša, ali ovaj format je odličan za klađenje na kriket uživo.

Sve o kvotama za kriket, linijama za klađenje i spredovima
Kako se kladiti na kriket

Kako se kladiti na kriket

Klađenje na kriket je kombinacija sportskog znanja, analize utakmica i statistike. Malo sreće nikada nije naodmet, ali bilo bi pogrešno misliti da je klađenje na kriket čista sreća. Ako želite zaraditi kladeći se na kriket, naučite sve što možete naučiti o sportu i gledajte barem nekoliko mečeva svake sedmice.

Nakon toga, odaberite jedan do najviše tri kriket tima na koje ćete se kladiti i pratite njihovu statistiku, uključujući formu, ključne igrače, tradiciju, stanje terena i sve druge podatke koji mogu utjecati na ishod utakmice u kriketu. Samo uz ozbiljan pristup možete očekivati dugoročne prihode od klađenja na kriket.

Kako se kladiti na kriket
Objašnjene linije za klađenje na kriket

Objašnjene linije za klađenje na kriket

U svojim početnim fazama, kriket se igrao samo u test formatu igre pod nazivom kriket dugog oblika. Na kraju su i igrači i gledaoci počeli da se nerviraju zbog duge utakmice. Kao rezultat toga, neki autoriteti za kriket predložili su kraće formate. Ovi kratki formati za kriket su na kraju postali ono što sada znamo kao ODI i T20 kriket.

Sportsko klađenje sama po sebi je bila popularna zabava za ljubitelje gotovo svakog sporta. Kriket kockanje takođe postoji decenijama. Sredinom 1660-ih, vlada Ujedinjenog Kraljevstva donijela je Zakon o igrama na sreću iz 1664. Ovaj zakon je ugrozio izglede sportskog kockanja ograničavajući opklade na 100 funti, ali je ta praksa postala samo popularnija, iako ilegalno.

Od tada, klađenje na kriket nikada nije usporilo. Sa pojavom sada najveće kriket lige na svijetu, Indijske Premijer lige (IPL), kockari sada praktikuju klađenje na kriket klađenjem u milijardama.

Procjenjuje se da IPL vrijedi više od 5 milijardi dolara i njegova vrijednost samo nastavlja rasti svaki turnir. IPL također donosi više od 300 miliona pregleda na svakom turniru. To je možda razlog zašto je Indija također domaćin najveće zajednice kockanja kriketa.

Objašnjene linije za klađenje na kriket
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na kriket

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na kriket

Klađenje na kriket je odlična stvar ako imate znanje o ovom sportu. Iako je ovaj sport drugi po popularnosti u svijetu, to ne znači da se na njega klade samo oni koji ga poznaju. Upravo suprotno, većina kladioničara koji se klade na kriket su navijači koji se klade gotovo isključivo napamet.

Posjetite bilo koji forum za klađenje na kriket i vidjet ćete o čemu govorimo. Ali armija navijača kriketa koji se klade na emocije zapravo čini veliku stvar za naše profesionalne igrače: povećava njihov kvote za klađenje.

Naime, sve kriket kladionice online u svijetu reagiraju na veliki broj uplata na određeni par povećanjem ili smanjenjem kvota. Ako gomila engleskih navijača kupi karte za pobjedu Engleske protiv Australije, kvote na Australiju će se povećati, iako svi savjeti za klađenje predviđaju da je Australija favorit u meču.

Ovo rezultira takozvanim Value Bet, tj. situacijom u kojoj visina kvote ne odgovara stvarnom omjeru snage. Value opklade se mogu naći u kriketu ako poznajete sport i mogu vas nagraditi sa kvotom preko 4, što će naši igrači sigurno cijeniti.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na kriket
Najbolje internetske stranice za klađenje za kriket kvote

Najbolje internetske stranice za klađenje za kriket kvote

Velika Britanija je dom kriketa i klađenja, a William Hill je jedan od njih najbolja online kladionica za klađenje na kriket. Klikom na dugme Kriket na stranici menija ući ćete u ponude klađenja na kriket koje izgledaju najbolje što mogu. William Hill nudi najzanimljivije parove kriketa, posebne opklade na njih, kao i dugme za meč uživo.

Ako se odlučite za klađenje na kriket uživo, imat ćete pristup odličnoj razradi, kao i zasebnom prozoru statistike utakmica. William Hill pokriva veliki broj liga, prvenstava, međunarodnih utakmica i egzibicionih utakmica.

Najbolje internetske stranice za klađenje za kriket kvote
Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na kriket

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na kriket

Postoje posebne online kladionice za kriket koje se bave isključivo pronalaženjem kladionica koje stavljaju preveliki hendikep na favorite. Iako postoje ekipe koje su izraziti favoriti u igri, kladionice ih često znaju precijeniti i ponuditi previše hendikep poena za njihovu pobjedu.

Kriket je kompleksan sport i pobjede autsajdera uopće nisu rijetke, što naši igrači znaju iskoristiti.

Kondicija i forma su važan dio svakog sporta, a to se posebno odnosi na kriket. U sportu u kojem utakmice traju pet dana, često se testira psihičko i fizičko stanje tima. Stoga je za klađenje na kriket forum nevjerovatno važan, jer na forumima možete pronaći insajderske informacije o kondiciji timova.

Forma tima je takođe ključni aspekt klađenja, jer timovi koji imaju povećanje forme mogu mnogo pobediti jači timovi. Vrijedi i obrnuto, ako su jaki timovi u lošoj formi, ne mogu se smatrati favoritima ni u jednom meču.

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na kriket
Analizirajte svoje prethodne opklade

Analizirajte svoje prethodne opklade

Vaša predviđanja za kriket se nisu ostvarila i vaš tiket nije pobijedio? Učite iz svojih grešaka. Analizirajte kriket meč u kojem niste uspjeli i pokušajte shvatiti zašto se to dogodilo. Da li je u pitanju viša sila, kombinacija slučajnosti, nedostatak informacija ili vaša loša procena?

Pronađite grešku i učinite sve što možete da spriječite da se ponovi.

Analizirajte svoje prethodne opklade