Najbolje aplikacije za klađenje na mreži

Prije samo nekoliko godina, sportsko klađenje je bilo dugotrajno i skupo. To je zato što su kladioničari morali uzeti u obzir vrijeme i budžet da bi se kockali u fizičkoj kladionici. Ali to je sada prošlost, zahvaljujući najboljim aplikacijama za klađenje.

Dakle, na ovoj stranici ćete saznati koje su najbolje aplikacije za klađenje u 2021. i neke korisne informacije za mobilno sportsko klađenje. Aplikacija za sportsko klađenje je mobilni ili desktop softver u kojem igrači stavljaju opklade na više sportskih događaja.

Najbolje aplikacije za klađenje na mreži
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Šta su aplikacije za online klađenje?

Šta su aplikacije za online klađenje?

Tipično, najbolje aplikacije za klađenje dostupne su putem instant-play (baziranih na webu) ili namjenskih aplikacija za PC i mobilne operativne sisteme. Igrači počinju kreiranjem listića za klađenje prije nego što stave ulog sa pravim novcem ili bonus novcem. Također, aplikacije omogućavaju igračima da vide rezultate i statistike utakmica uživo, kao i da prate pobjede i poraze.

Šta su aplikacije za online klađenje?
Kratka istorija klađenja

Kratka istorija klađenja

Prije svega, sportsko klađenje postoji otkad postoje sportski događaji. Sve je počelo prije više od 2.000 godina kada su Grci uveli Olimpijske igre, koje su se kasnije proširile na stari Rim. U Rimu su gledaoci ulagali ogromne sume na pobjedničke gladijatore, a sportsko klađenje je na kraju postalo legalno.

Kasnije u istoriji, klađenje je postalo široko rasprostranjeno u Engleskoj, sa konjske trke biti centar privlačnosti. Nije prošlo mnogo vremena prije nego što su engleski doseljenici izvezli ovu razonodu na američke obale i druge dijelove svijeta. Danas se kockari mogu kladiti na fudbal, hokej, ragbi, tenis, konjske trke, trke hrtova i još mnogo toga.

Kratka istorija klađenja
Noviji razvoj sportskih klađenja

Noviji razvoj sportskih klađenja

U 1950-im, Las Vegas je legalizirao sportsko kockanje kako bi ga učinio privlačnijim za mnoge. Međutim, kladioničari su morali da isplaniraju putovanje u skladu sa tim, a oni koji žive van grada nisu imali sreće. Upravo zbog takvih neugodnosti došlo je do porasta online sportskog kockanja. Prva aplikacija za sportsko klađenje (Interlops) pokrenuta je 1996. godine.

Uspjeh ove stranice za klađenje motivirao je druge kladionice da pokrenu. Kao što se očekivalo, većina kladioničara je već imala uspješne operacije na kopnu. Ali kao i sa online kazino industrijom, konkurencija je bila žestoka. Kao rezultat toga, kladionice su počele nuditi primamljive bonuse kao što su besplatne opklade i bonus novac za privlačenje i zadržavanje igrača.

u međuvremenu, klađenje uživo došlo je mnogo kasnije 2002. Ovo je označilo značajnu prekretnicu u industriji, jer su se kladionici mogli kladiti na utakmice uživo. Za iskusne kladioničare znaju da je klađenje uživo unosnije i zabavnije od klađenja prije utakmice.

Ovdje su igrači već završili svoj posao jer je sada lakše predvidjeti ishode utakmica. Sve u svemu, aplikacije za klađenje na mreži su napravile veliku revoluciju u industriji.

Noviji razvoj sportskih klađenja
Popularnost aplikacija za klađenje

Popularnost aplikacija za klađenje

To niko ne može osporiti online sportsko klađenje je trenutno najistaknutije tržište klađenja na globalnom nivou. Prema nalazima istraživanja tržišta Zion, industrija sportskog klađenja ostvarila je ogroman prihod od 131,1 milijardu dolara u 2020., uprkos pandemiji Covid-19.

Nadalje, isti izvještaj kaže da će tržište registrovati oko 179,3 milijarde dolara do 2028. Sada, ovo je impresivnih 8,83% rasta.

Ali zašto ova industrija bilježi zapanjujuće brojke čak i tokom izazovnih godina? Prvo i najočiglednije, povećana penetracija interneta nije mogla doći u boljem trenutku.

Prema izvještajima, u januaru 2021. bilo je približno 4,66 milijardi aktivnih surfera internetom. Od ovog broja, skoro 90% je koristilo svoje mobilne telefone za pristup internetu. Ako se radi o ovim statistikama, onda to znači da oko 63% svjetske populacije može kockati online.

Uz širu pokrivenost internetom, industrija je dobila udarac u ruke sve veće mobilne tehnologije. Kada su prvi iPhone i Android objavljeni u junu 2007. i septembru 2008., to je samo značilo da će industrija postati veća i bolja.

Danas, ovi mobilni operativni sistemi odgovaraju desktop sistemima u pogledu sigurnosti i funkcionalnosti. Zapravo, klađenje na mobilnom uređaju jedini je način da uživate u uslugama namjenskih aplikacija za kockanje.

Popularnost aplikacija za klađenje
Šta je sa zakonima o sportskom klađenju?

Šta je sa zakonima o sportskom klađenju?

Još jedan često zanemaren razlog zašto su aplikacije za klađenje postale tako popularne je nedavni zakon na većini tržišta. Uzmimo, na primjer, Veliku Britaniju, gdje je kladionica postala legalna 1960-ih.

Danas se ova industrija može pohvaliti mnogim licenciranim web stranicama s više od 100 kladionica širom zemlje. Trenutna tržišna vrijednost je preko 650 miliona funti sa preko 2 miliona aktivnih igrača. Impresivno!

Prelazeći preko Atlantika u SAD, države postaju prijemčivije za online klađenje nakon godina političkog protivljenja. Na primjer, zakonodavci u Arizoni jednoglasno su usvojili zakon o online sportskom klađenju 2021. kako bi se omogućilo mobilno kockanje.

Kao rezultat toga, više sportskih kladionica objavljeno je u septembru. Nevada, Colorado, Illinois i Iowa su druge države u kojima aplikacije za online klađenje cvjetaju.

Šta je sa zakonima o sportskom klađenju?
Prednosti i nedostaci aplikacija za klađenje

Prednosti i nedostaci aplikacija za klađenje

Postoji toliko mnogo razloga da koristite najbolje online aplikacije za sportsko klađenje.

Pros

 • Pogodnost: Baš kao što štedi vrijeme za upućivanje poziva pomoću mobilnog telefona umjesto statične fiksne linije, isto vrijedi i za mobilno klađenje. Drugim riječima, igrači ne moraju pronaći desktop ili osobnu kladionicu da bi se kladili. Umjesto toga, izvadite telefon, napravite listić za klađenje i osvojite nešto novca.
 • Najbolje kvote i bonusi: Mnogi korisnici zemaljskih kladionica će se složiti da ovdje nema besplatnih ručkova. Klađenje u jednoj od ovih prodavnica bez minimalnog iznosa depozita je skoro nemoguće. obrnuto, bonuse i besplatne opklade su red dana u najboljim aplikacijama za klađenje. Često novi igrači uživaju u besplatnim opkladama samo za uspješno kreiranje računa.
 • Lako isplatu novca: Lako isplata je značajna prodajna tačka za aplikacije za klađenje. Da bi podigli dobitak, igrači samo trebaju otići do blagajne i odabrati način podizanja koji je povezan s računom. I to bez zaboravljanja brzih depozita putem računa Pay by Phone.

Cons

 • Ovisnost o klađenju: kladioničari koji ne mogu kontrolisati svoju žeđ za klađenjem mogu se naći da tonu dublje u ovisnost. Činjenica da aplikacije za kockanje uzimaju opklade bilo gdje, bilo kada, ne znači da klađenje treba zamijeniti druge aktivnosti zabave u vašem životu.
 • Ograničene karakteristike: koliko god dobre, aplikacije za klađenje su nekako ograničene u poređenju sa instant web aplikacijama. U mnogim slučajevima, verzije web stranice sadrže više funkcija kao što su dodatni načini plaćanja, više informacija o bonusu i još mnogo toga.
Prednosti i nedostaci aplikacija za klađenje
Kako se kladiti koristeći aplikacije

Kako se kladiti koristeći aplikacije

Ovaj odjeljak govori o tome kako započeti s najboljim aplikacijama za kockanje. Naučit ćete odabrati ispravnog operatera, preuzeti kompatibilnu aplikaciju i uspješno postaviti račun.

Odaberite provajdera s najboljom aplikacijom za klađenje

Ispod je nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru vrhunske aplikacije za kockanje:

 • Zakonitost: Po ovome pogledajte koliko je platforma za klađenje pouzdana. Najbolje aplikacije za sportsko klađenje moraju biti licencirane i regulirane od strane pravnog tijela kako bi se garantirala pravičnost i sigurnost. Na primjer, ako živite u Ujedinjenom Kraljevstvu, ništa što nije odobreno od strane UKGC nije opcija za razmatranje.
 • Dostupne kvote: Što su kvote sočnije, to je kladionica bolja. Ali prvo naučite kako čitati kvote. Na primjer, većina evropskih kladionica koristi decimalne kvote, dok američke kladionice koriste američke kvote. U svakom slučaju, nemojte pristajati na manje.
 • Klađenje uživo: Ako aplikacija za sportske kladionice ne nudi usluge klađenja uživo i streaminga, preskočite je u potpunosti. Kao što je rečeno na početku, klađenje uživo je prava stvar u modernoj industriji sportskog klađenja. Kod ove vrste kockanja, igrači mogu vidjeti kako se kvote mijenjaju tokom igre i donose tačne odluke.
 • Ograničenja klađenja: Maksimalni i minimalni limiti klađenja variraju u zavisnosti od kladionica. Standardne kladionice omogućavaju igračima da ulože samo 0,50 dolara i čak 10.000 dolara. Međutim, ograničenja klađenja za klađenje u igri su uvijek različita. Također, neke jurisdikcije poput Njemačke postavljaju ograničenje na maksimalni ulog koji kladioničar može staviti.
 • Korisnička podrška: Često se kladioničari susreću s problemima kao što su kasno isplate, potvrda lične karte, suspendovani računi za klađenje itd. U tom slučaju, podrška aplikacije za klađenje bi trebala pružiti brzu uslugu 24/7. Ako je moguće, podrška za chat uživo kojom ne upravljaju botovi je obavezna.
Kako se kladiti koristeći aplikacije
Preuzmite aplikaciju

Preuzmite aplikaciju

Nakon što identificirate savršenu aplikaciju za klađenje, vrijeme je da je instalirate. Međutim, iskustvo se može neznatno razlikovati, ovisno o uređaju za klađenje i kladioničaru. Dakle, u nastavku je što treba imati na umu kada se kladite na Android i iPhone uređaje:

Android aplikacije za sportsko klađenje

Android je zaista najrasprostranjeniji operativni sistem mobilnih telefona. Kao takva, očigledno je da je većina mobilnih aplikacija za klađenje prilagođena za Android. Ali iznenađujuće, većina aplikacija za sportsko klađenje nije dostupna na Google Play Store. Google je 2013. godine zabranio sve aplikacije za kockanje za pravi novac na Play Store-u, tvrdeći da ne postoji sistem za provjeru starosti korisnika.

Na sreću, opšta zabrana je ukinuta 2017. godine, iako je ograničena samo na korisnike u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Irskoj. Ranije ove godine, kompanija je dodala još 15 zemalja (uključujući SAD) na listu. Iako je ovo značajan korak, većina korisnika je još uvijek zaglavljena vani. Ali ne brinite jer kladioničari i dalje mogu instalirati APK aplikacije direktno sa web stranice kladionice.

iOS aplikacije za sportsko klađenje

Za razliku od Googlea, Apple je platforma koja je više prilagođena kockarima. Kao rezultat toga, šanse za direktno preuzimanje tih legalnih sportskih kladionica na iPhone ili iPad iz App Store-a su prilično visoke. Još bolje, preuzimanje i instaliranje iPhone aplikacija za klađenje je besplatno, baš kao i sa Androidom.

Da instalirate aplikaciju za sportsko klađenje na iPhone, slijedite ove korake:

 • Posjetite App Store i pretražite naziv kladionice.
 • Dodirnite naziv aplikacije za kockanje koju želite preuzeti.
 • Kliknite GET, a zatim pritisnite INSTALL.
Preuzmite aplikaciju
Kako postaviti račun u aplikaciji za kladionicu

Kako postaviti račun u aplikaciji za kladionicu

Kreiranje računa za sportsko klađenje je prilično jednostavno nakon što je aplikacija već instalirana. Imajte na umu da je proces potpuno isti, bilo da koristite aplikaciju za kockanje za iPhone ili Android. Jednostavno pronađite dugme za registraciju, pridružite se ili registrujte i kliknite na njega.

Zatim će se pokrenuti elektronski obrazac za unos imena, pola, datuma rođenja, broja socijalnog osiguranja i adrese. Većina aplikacija za kockanje također zahtijeva od novih igrača da daju svoje brojeve mobitela i odgovore na sigurnosna pitanja. Na kraju unesite adresu e-pošte i lozinku.

Kada uđete, samo naprijed i povežite metodu bankarstva koju podržava kladionica. Zatim, ako se to od vas zatraži, napravite minimalni depozit prije preuzimanja nagrade dobrodošlice koristeći promotivni kod. Na kraju, dodajte svoj izbor utakmice na listić za klađenje i položite opkladu. Čestitam!

Kako postaviti račun u aplikaciji za kladionicu
Popularni načini plaćanja aplikacija

Popularni načini plaćanja aplikacija

Kao novi kockar, očigledno jedva čekate da uplatite i podignete novac sa računa sportske kladionice. Ali prije nego što odaberete, uvjerite se da je način plaćanja je zgodan i udoban za upotrebu. Ispod je lista nekih standardnih bankarskih opcija koje treba razmotriti:

Kreditna/debitna kartica: Gotovo sve aplikacije za kockanje prihvataju plaćanja putem Visa i MasterCard kartice. Ali iako depoziti mogu biti trenutni, isplata može potrajati do 5 radnih dana, ovisno o kladionici i banci.

Prepaid kartica: Ako ste svjesni sigurnosti, onda bi bankarske metode poput PayNearMe trebale biti privlačne. Ovom metodom, igrači mogu uplatiti gotovinu na benzinskoj pumpi ili trgovini koristeći bar kod generiran u aplikaciji za kockanje.

Bankarska žica ili čekovi: Ova dobra stara bankarska metoda također može biti korisna u najboljim aplikacijama za kockanje. U stvari, to je jedna od najboljih opcija za polaganje/povlačenje značajnih iznosa.

E-novčanici: Znate nešto o PayPal-u, Neteller-u ili Skrillu? Pa, vjerovatno vam ne treba nikakvo upoznavanje sa e-novčanicima.

kriptovaluta: Klađenje na kriptovalute postaje moderno u današnje vrijeme. Osim što nudi neusporedivu anonimnost, kripto klađenje također dolazi s trenutnim transakcijama. I to bez pominjanja visoke vrijednosti digitalnih novčića.

Popularni načini plaćanja aplikacija
Pronađite najbolje ocijenjene web stranice za sportsko klađenje

Pronađite najbolje ocijenjene web stranice za sportsko klađenje

Odrediti koja je aplikacija za klađenje najbolja nije lak zadatak jer će možda trebati duga lista za provjeru. Međutim, neki ključni faktori dovest će vas do savršene opcije. U nastavku je pregled:

Sigurnost i sigurnost: Da bi aplikacija za kockanje dobila zeleno svjetlo od BettingRankera, prvo mora proći test sigurnosti i sigurnosti. Sa sigurnom i sigurnom aplikacijom za sportsko klađenje, kladionici mogu biti mirni znajući da njihova dragocjena sredstva nisu ugrožena. Osim informacija o licenciranju, tim stručnjaka također traži informacije poput SSL enkripcije i reputacije igrača.

Bankarske opcije: U eri kada je internet bankarstvo norma, glupo je pregledavati kladionicu samo sa pregršt bankarskih metoda. Kao takve, sve preporučene kladionice za iPhone i Android nude više sigurnih, sigurnih i pouzdanih metoda depozita. Takođe, depoziti su trenutni, a isplata traje samo nekoliko sati/dana.

Pristupačnost: Prije nego što odaberete kladionicu, najvažnije je osigurati da je dostupna u vašoj lokalnoj jurisdikciji. Saznajte da li lokalni čuvar licencira kladionicu kako biste izbjegli upadanje u vruću supu sa zakonom. Alternativno, kladite se na najbolju ofšor sportsku kladionicu licenciranu od strane legalnih međunarodnih tijela.

Podrška: Profesionalna i brza korisnička podrška je kritična, posebno za nove kladioničare. Igrači često kontaktiraju podršku za sportske kladionice da traže informacije kao što su trajanje povlačenja, bonus kodovi i još mnogo toga. Upravo zbog toga podrška mora biti brza, odgovorna i sa znanjem.

Trebali bi biti dostupni putem chata uživo, telefona, e-pošte ili čak društvenih medija.

Bonusi: Na kraju, nemojte zanemariti važnost bonusa i promocija. Ove nagrade pomažu novim kladioničarima da se brzo smjeste na kockarske stranice. Za lojalne igrače, bonusi mogu pomoći da se minimiziraju gubici.

I zato bi kladioničari trebali biti u potrazi za velikim nagradama s uvjetima prilagođenim igračima. Zanimljivo je da najbolje aplikacije za klađenje kockarima nude i najbolje bonuse.

Pronađite najbolje ocijenjene web stranice za sportsko klađenje
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Šta su aplikacije za online klađenje?

Aplikacije za online klađenje su platforme koje vam omogućavaju da se kladite na razne sportove i događaje koristeći svoj mobilni uređaj ili računar. Pružaju praktičnost i fleksibilnost omogućavajući vam da se kladite s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.

Kako da počnem da se kladim na aplikaciju?

Da biste započeli klađenje, preuzmite aplikaciju za klađenje iz App Store ili Google Play Store ili posjetite web stranicu dobavljača klađenja. Kreirajte račun, uplatite sredstva, a zatim možete početi s klađenjem na odabrane događaje.

Je li klađenje na aplikacije legalno?

Zakonitost aplikacija za klađenje ovisi o vašoj lokaciji. Neke zemlje ili regije imaju posebne zakone koji reguliraju online klađenje. Prije korištenja uvijek provjerite je li aplikacija licencirana i legalna u vašem području.

Na šta se mogu kladiti?

Aplikacije za klađenje obično nude širok spektar sportova i događaja, uključujući fudbal, košarku, tenis, konjske utrke i još mnogo toga. Neke aplikacije također pružaju opcije za klađenje na nesportske događaje.

Kako da znam da li je aplikacija za klađenje sigurna?

Aplikacija za sigurno klađenje treba biti licencirana i regulirana od strane priznatog tijela. Potražite informacije o licenciranju na aplikaciji ili web stranici. Također, provjerite ima li funkcija poput SSL enkripcije kako biste osigurali sigurnost podataka.

Šta su kvote i kako funkcionišu?

Kvote predstavljaju vjerovatnoću da će se ishod dogoditi i određuju koliko možete osvojiti. Veće kvote znače manje vjerojatan ishod, ali veći potencijalni dobitak. Formati kvota mogu varirati, pa ih je važno razumjeti prije klađenja.

Šta je klađenje uživo?

Klađenje uživo vam omogućava da se kladite na događaje koji su već u toku. Kvote se mijenjaju u realnom vremenu na osnovu onoga što se dešava u igri, pružajući dinamično i uzbudljivo iskustvo klađenja.

Mogu li postaviti limite klađenja?

Mnoge aplikacije za klađenje vam omogućavaju da postavite ograničenja koliko možete kladiti u određenom periodu. Ova funkcija vam pomaže da odgovorno upravljate svojim navikama kockanja.

Šta da radim ako naiđem na probleme sa aplikacijom?

Ako naiđete na bilo kakav problem, kontaktirajte korisničku podršku aplikacije. Većina aplikacija za klađenje nudi podršku putem chata uživo, e-pošte ili telefona. Uvjerite se da aplikacija koju odaberete ima pouzdan sistem podrške.

Postoje li bonusi na aplikacijama za klađenje?

Da, mnoge aplikacije za klađenje nude bonuse i promocije kako novim tako i postojećim korisnicima. To može uključivati ​​besplatne opklade, bonuse na depozit i druge posebne ponude. Uvek pročitajte odredbe i uslove da biste razumeli kako ovi bonusi funkcionišu.