Vaš vodič za online klađenje 2023

Sportsko klađenje je vekovima jedna od omiljenih ljudskih zabava. Sve je počelo prije više od 2.000 godina na grčkom kada je uvedena Olimpijada i brzo se proširila na Rim, gdje je legalizirano sportsko klađenje. Danas je sportsko klađenje pogodilo gotovo svaki kutak svijeta, zahvaljujući porastu kladionica.

Imajući to na umu, opšte je poznato da gubici mogu biti češći od pobjeda u sportskom klađenju. A bez odgovarajućih smjernica kao početnika, odustajanje je neizbježno. Dakle, ova pronicljiva stranica vam daje kratak pregled onoga što možete očekivati u ogromnom svijetu sportskog klađenja. Čitaj dalje!

Najpopularniji članci o klađenjuIstražite naše najbolje vodiče za klađenjePojmovnik klađenja
Aplikacije za kleđenje

Prije samo nekoliko godina, sportsko klađenje je bilo dugotrajno i skupo. To je zato što su kladioničari morali uzeti u obzir vrijeme i budžet da bi se kockali u fizičkoj kladionici. Ali to je sada prošlost, zahvaljujući najboljim aplikacijama za klađenje.

Prikaži više
Strategija klađenja

Istina je da većinu početnika u sportskom klađenju nije briga za strategije. Iako je ovo oprostivo, s obzirom da početnik mora mnogo naučiti, greška je potpuno zanemariti strategiju klađenja. Uz pravi pristup, kladioničari donose razumne odluke koje dovode do čestih pobjeda. Imajte na umu, međutim, da nijedan od ovih sistema klađenja ne garantuje trenutni uspjeh. Ali ipak, vrijedi shvatiti i koristiti jedan ili dva sistema klađenja da biste smanjili kvote. Nastavite čitati da naučite!

Prikaži više
Kako se kladiti

Sportsko klađenje je jednostavno, zabavno i pruža mogućnost pojedincima da zarade novac. Početnici, s druge strane, ne bi trebali žuriti sa klađenjem. Koliko god da je sportsko klađenje jednostavno, učiniti sve kako treba na početku nije lako. Sumnjivo je da će igrači uživati u sportskom klađenju ako im pristupe pogrešno jer najvjerovatnije neće biti na pravom putu da ostvare dobitak.

Prikaži više
Klađenje objašnjeno

Klađenje može biti komplikovano za neiskusne. Ponekad se čak može činiti da svijet klađenja ima svoj jezik! Ne brini. Na ovoj stranici ćemo objasniti sve detalje o uslovima klađenja i kako općenito funkcionira klađenje. Sport je postao veliki dio života ljudi, s nekima koji uživaju u igri, a neki koji su zadovoljni navijanjem za svoje omiljene timove. Postoje, međutim, neki koji odlučuju pokazati svoju strast prema sportu ili timu klađenjem na njih.

Prikaži više
Matched klađenje

Sportske kladionice i web stranice za klađenje na mreži nude klađenje na podudaranje, što je strategija koja pomaže pojedinačnim kladionicima da ostvare profit od poticaja koje pružaju kladionice. Kladioničar može deponovati na račun kladioničara, koji kladioničar uparuje kako bi omogućio klađenje bez rizika. Vlasnik računa može se kladiti i sa dvije ili više kladionica i prihvatiti besplatnu opkladu od jedne.

Prikaži više
Arbitražno klađenje

Arbitražno klađenje uključuje kockar koji stavlja opkladu na jednu opkladu za određeni ishod kod kladioničara i istovremeno stavlja opkladu na suprotan rezultat negdje drugdje. Ove sigurne opklade garantuju da će kladioničar ostvariti profit bez obzira na ishod. U odgovarajućim uslovima, arbitraža matematički pokriva sve ishode klađenja određene utakmice ili takmičenja. Oni kladionici koji često daju arbitražne opklade su označeni kao arberi. Da bi profitirali, strijelci klade značajne količine novca.

Prikaži više
Kladionica linije

Linija klađenja je tačka koja odvaja favorizovani tim od autsajdera u sportskim takmičenjima. Kladionice dobijaju kvote na sportske utakmice iz složenog matematičkog modela ili kompjuterskog algoritma. Na osnovu statistike, koeficijenti određuju verovatnu marginu pobede između dva tima, koja se zasniva na jačini prethodnih nastupa.

Prikaži više
Live Betting

Prije kratkog vremena, kladioničari nisu imali opciju, osim da se klade i prate rezultat dok se utakmica ne završi kako bi saznali da li je opklada pobijedila ili ne. Međutim, tradicionalno sportsko klađenje sada se mnogim igračima čini potpuno zastarjelom.

Prikaži više

Betting Picks

Ultimativni vodič za upravljanje vašim bankovnim računom za sportsko klađenje
2023-05-17

Ultimativni vodič za upravljanje vašim bankovnim računom za sportsko klađenje

Da biste postigli dugoročni finansijski uspjeh kao sportski kladioničar, potrebno vam je više od puke vještine za odabir pobjednika; također vam je potrebno dobro razumijevanje upravljanja svojim novcem dok se kladite na sport.

Osnove Line Shoppinga za bolje sportsko klađenje
2023-05-03

Osnove Line Shoppinga za bolje sportsko klađenje

Kada se kladite na sport, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora, uključujući kvote i linije, prije nego što napravite opkladu. Kupovina na liniji znači traženje najpovoljnijih linija za klađenje prije stavljanja opklade.

Kako odabrati pravog boksera na kojeg ćete se kladiti
2023-04-19

Kako odabrati pravog boksera na kojeg ćete se kladiti

Bokserski šampioni su dijelili nekoliko zajedničkih stvari koje su im pomogle da se iz opskurnosti uzdignu do vrha. Morate biti čvrsti kao nokti da biste uspjeli kao profesionalni bokser. Nije pretjerano reći da je boks jedan od najstrašnijih sportova na svijetu. Ogromni i poznati borci često ulažu mnogo vremena na trening.

Šta trebate znati o NASCAR klađenju
2023-03-22

Šta trebate znati o NASCAR klađenju

Uz ogromnu bazu obožavatelja u Sjevernoj Americi i mnoge utrke koje se održavaju gotovo svake sedmice na raznim trkačkim stazama od februara do početka novembra, NASCAR klađenje je jedan od najatraktivnijih izbora za klađenje za ljubitelje motosporta.

Najpopularniji članci o klađenju

Najpopularniji članci o klađenju

U zavisnosti od toga koga pitate, sportsko klađenje može biti teško ili prilično lako. Za početnike, cijela stvar uključuje samo odabir sportskog događaja, odabir tima, ulaganje iznosa i nada najboljem. Još bolje, većina novih sportskih kladioničara kladi se na timove ili događaje koje već prate. Ova čista jednostavnost je nesumnjivo razlog zašto je sportsko klađenje poznato širom svijeta.

Ali za iskusne igrače, jednostavnost i profitabilnost ne treba brkati. Iako svako može da se kladi na sport, ne može svako da dobije opkladu. To je zato što uspješan sportski kladioničar mora uložiti dovoljno vremena i truda u istraživanje i strategiju. Ukratko, potrebna je određena posvećenost i naporan rad da bi se zauzela niša u ovoj industriji.

Na primjer, ambiciozni kladionici bi trebali znati o popularnim tržištima klađenja i kvotama. Odatle, nastavite s istraživanjem kritičnih statistika kao što su nedavna forma, domaći/u gostima, međusobni susreti, vrijeme, nedostajući igrači i još mnogo toga. Sve u svemu, poznavanje većine ovih statistika može otkriti više o sposobnosti tima da pobjeđuje.

Također je važno zapamtiti da web stranica sportske kladionice uzima u obzir mnogo faktora prije postavljanja kvota. Kao takav, teret je na kladiocu da razmotri sve što može uticati na ishod utakmice. Dakle, prikupite što više informacija.

Najpopularniji članci o klađenju
Istražite naše najbolje vodiče za klađenje

Istražite naše najbolje vodiče za klađenje

Srećom, stručnjaci ovdje u BettingRanker-u posvećeni su naoružavanju kladioničara svim vitalnim informacijama kako bi bili uspješni. Evo nekoliko vrhunskih vodiča za čitanje:

 • Kako – U svijet sportskog klađenja, neke stvari mogu izgledati jednostavne, ali izazovne za savladavanje. Ali sa pronicljivim sadržajem sa uputstvima, svladavanje sportskog klađenja je brzo i lako. Vodiči ovdje uče kladionike kako da se klade, odaberu prava tržišta, kako se izračunavaju kvote za klađenje i rješavaju većinu problema sa sportskim klađenjem.
 • Strategija – Kada je u pitanju odabir savršenog sistema sportskog klađenja, mišljenja su različita. U svakom slučaju, vodiči ovdje predstavljaju najbolje pobjedničke strategije za povećanje profita u kratkom roku. Strategije klađenja se primjenjuju na popularna tržišta kao što su nogomet, golf i bejzbol.
 • Objašnjenja – Razumljivo, početak novog puta klađenja može biti neodoljiv. Srećom, ovi vrhunski vodiči za klađenje će vas držati za ruku kroz proces. Jasno ćete razumjeti vrste klađenja, mehaniku sportskog klađenja, savjete za odgovorno kockanje, klađenje na esport i još mnogo toga.
 • Odds – Glupo je razmišljati o stavljanju opklada na sportske događaje bez dobrog držanja kvota za klađenje. Dakle, zadržite ga ovdje kako biste naučili primarne vrste kvota za klađenje i kako se one plaćaju.
Istražite naše najbolje vodiče za klađenje
Pojmovnik klađenja

Pojmovnik klađenja

Kao iu svakom drugom svijetu kockanja, sportsko klađenje je puno zbunjujućih pojmova. U stvari, nemojte se kladiti bez učenja nekih od ovih pojmova. Dakle, ispod je tabela sa svim tradicionalnim terminima za sportsko klađenje koje treba razumjeti:

 • Akcija - Opklada ili opklada.
 • AET - Dodato dodatno vrijeme ili jednostavno dodatno vrijeme
 • Protiv širenja - rezultat igre, koji uključuje poen
 • Američke kvote - kvote za klađenje zasnovane na 100 jedinica. Oni su alternative decimalnim ili frakcijskim kvotama i imaju plus (-) i minus (+) za prikaz favorita i autsajdera.
 • Bankroll - Ukupan iznos sredstava za potrebe kockanja
 • Bonus - Poticaji ili nagrade koje nude kladionice za nove i lojalne igrače
 • Kladionica - Kratak oblik kladionice, kladioničara ili linemakera. Kladionice određuju tržišne kvote na kladionicu
 • Kreda - Tim ili igrač koji je vrući favorit za događaj
 • Linija zatvaranja - Tamo gdje je poen na početku igre
 • Tačan rezultat - Opklade za tačno predviđanje konačnog rezultata utakmice
 • Decimalne kvote - Ponekad se nazivaju evropskim kvotama, ovo su neparne vrste uglavnom na evropskim tržištima. Oni su predstavljeni decimalama
 • Dime - Odnosi se na opklade u vrijednosti od 1000, 100 ili 10 dolara
 • Pas - Kratka forma autsajdera ili tima sa manjom vjerovatnoćom da će pobijediti
 • Dvostruka šansa - imate dvije opcije za osvajanje opklade. Na primjer, klađenje na poraz ili remi u jednoj utakmici
 • Edge - Prednost kladioničara u odnosu na kladionicu i obrnuto
 • Čak i novac - Opklada od 100$ za osvajanje 100$
 • Fiksne kvote - Kvote koje se ne mijenjaju nakon davanja opklade
 • Razlomne kvote - Kvote su navedene u obliku razlomaka. Na primjer, 1/3 umjesto -300 u američkim kvotama
 • Handle - Ukupan iznos uloga u igri
 • Hendikep/hendikeper - Kladilac koji analizira opkladu pre nego što stavi opkladu
 • Opklade u igri - Drugi naziv za live opklade
 • Juice - Provizija kladionice od dobitnih opklada
 • Zaključaj - Vrući favorit za pobjedu u igri
 • Longshot - favoriziranje autsajdera u opkladi
 • Moneyline - direktna pobeda ili poraz bez razlike u bodovima
 • Bez akcije - Igra koja više ne uzima opklade
 • Kvote na favorita - tim ili igra koja će vjerovatno pobijediti
 • Oddsmaker - Drugi naziv za kladioničara ili linemakera
 • Over/Under Wagering - Kombinovani rezultat oba tima ili igrača koji je veći ili manji od onoga što je postavila kladionica
 • Rekviziti za igrače - Klađenje na pojedinačne akcije igrača tokom igre. Kao, prvi igrač koji postigne gol ili dobije žuti karton
 • Point Spread – brojka koju linemaker odluči da predstavlja razliku između poraženih i pobjedničkih timova
 • Sharp - Mudar profesionalni sportski kladioničar
 • Steam - Nagla promjena linije zbog puno klađenja
 • TKO - tehnički nokaut
 • Ukupni - Kombinovani broj poena koje igrač odabere da ga postignu igrači ili timovi
 • Wire-to-Wire - Klađenje da će tim voditi u svakoj četvrtini ili polovini utakmice
 • Underdog - Tim ili igrač sa dugim kvotama ili manjom vjerovatnoćom da će pobijediti
 • Opklada - Opklada na kladionici
Pojmovnik klađenja