Vodič za sportsko klađenje - donošenje informisanih odabira

Vijesti

2022-05-18

Sportsko klađenje je jednostavno i zabavno, ali za pobjedu je potrebno više. Nije iznenađenje kada nađete da se neki kockari bore za pobjedu. Sportsko klađenje je, po svojoj prirodi, rizični poduhvat. Međutim, ako se radi razborito, to može biti zabavan i koristan dodatak uživanju u sportskim aktivnostima.

Vodič za sportsko klađenje - donošenje informisanih odabira

Svaki kladioničar na internetu uvijek bi trebao biti voljan da izvuče maksimum iz svojih opklada stavljajući vrijednosne opklade. Nažalost, većina online sportskih kladioničara ne razumije važnost vrijednosti u sportskom klađenju.

Šta je vrijednost?

Razumijevanje pojma 'vrijednost' koji se koristi u sportskom klađenju je kritično. Jednostavno rečeno, pojam vrijednosnog sportskog klađenja odnosi se na sposobnost igrača da pronađe opklade koje plaćaju bolje nego što bi inače radile. Pronalaženje vrijednosti dolazi na različitim aspektima. Bilo da se radi o odabiru iznosa opklade, tržišta ili vremena, online sportsko klađenje uvijek bi trebalo biti namjerno u svom pristupu.

Sada kada bi pojam vrijednost mogao biti donekle jasan, ključni dio razumijevanja onoga što vrijednost podrazumijeva u sportskom klađenju leži u razumijevanju koncepta impliciranih i stvarnih vjerovatnoća.

Implicitna vjerovatnoća

Kad god online kladionica postavi novčanu liniju, ona u suštini baca svjetlo na vjerovatnoću određenog ishoda. Kao rezultat, svaki igrač bi trebao pretvoriti kvote klađenja u impliciranu vjerovatnoću. U idealnom slučaju, podrazumijevana vjerovatnoća se izračunava pretvaranjem šanse u procente.

Iako je obično uključena nešto matematike, ovo znanje je korisno za sportske kladionice kada procjenjuju potencijalnu vrijednost koju nude određena tržišta. Kako se izračunava implicitna vjerovatnoća? Ovo bi trebao biti jednostavan proces, iako jedinstven za vrstu ponuđenih kvota. Evo nekoliko formula koje se koriste prilikom izrade ovih proračuna.

  • Decimalne kvote: Implicitna vjerovatnoća = (1/ decimalne šanse) 100%
  • Razlomak kvote: Implicirana vjerovatnoća = imenilac / (imenilac + brojilac) 100%
  • Negativne američke šanse: Implicitna vjerovatnoća = Negativne američke kvote / (Negativne američke kvote + 100) 100%
  • Pozitivne američke šanse: Implicitna vjerovatnoća = 100 / (pozitivne američke kvote + 100) 100%

Igrači koji su u stanju da dosljedno postavljaju opklade koje nude najveću vrijednost predodređeni su da budu dugoročni pobjednici. Međutim, klađenje na vrijednost nije samo klađenje na potpune pobjednike, već može značiti i klađenje na timove koji možda neće pobijediti.

Određivanje stvarne vjerovatnoće

Sada kada je sve o implicitnoj vjerovatnoći razotkriveno, sportski kladioničari moraju pronaći načine da odrede svoje stvarne vjerovatnoće. Različiti igrači usvajaju različite strategije. Neki pokušavaju shvatiti moguće ishode kroz niz igara. Na primjer, ako dva tima igraju pet utakmica, a jedan će vjerovatno pobijediti u četiri od pet, pretpostavlja se da favorit ima vjerovatnoću pobjede od 80%.

Drugi pristup uključuje osmišljavanje formule koja uzima u obzir ključne varijable igre. Na primjer, formula vezana za fudbal može pokrivati stvari kao što su vrijednost tima, trenutna forma, prednost doma, ozljede/suspenzije i kvalitet trenerskog tima. Svakoj od ovih varijabli objektivno se dodjeljuje vrijednost, a zatim se utvrđuje stvarna vjerovatnoća.

Kao opšte pravilo, kada je podrazumevana vrednost manja od stvarne verovatnoće (opšta procena igrača), smatra se da odgovarajuće opklade imaju visoku vrednost.

Najbolji savjeti za sportsko klađenje

Veliki dio vrijednosnog klađenja zasniva se na dosljednosti u donošenju informiranih odluka, a ne na matematici. Ovdje je a lista savjeta to bi moglo pomoći svakom kladioničaru da uspostavi čvrstu osnovu za zabavu i često pobjeđivanje prilikom odabira online klađenja.

Shvatite koncept vrijednosti

Vrijednost je pojam koji je sinonim za sportsko klađenje. Sada kada je koncept vrijednosti već razmotren, uspjeh u sportskom klađenju na mreži je usidren u dosljednom postavljanju opklada koje nude pozitivnu očekivanu vrijednost.

Prihvatite strategije sportskog klađenja

Iako većina novih igrača ne razmišlja mnogo o strategiji kada stavljaju sportsko klađenje, uvijek je preporučljivo odabrati ili izraditi strategija klađenja i drži se toga. Kladionici koriste nekoliko strategija, uključujući klađenje na arbitražu, podržavanje velikih favorita ili klađenje zasnovano na pobjedničkim nizovima. Ipak, strategije nikada ne garantuju uspjeh, ali često mogu povećati vaše šanse za pobjedu u selekcijama.

Uporedite kvote i linije

Kladionice ne nude uvijek isto kvote i linije. Stoga je uvijek preporučljivo obaviti kupovinu prije nego što napravite sportsko klađenje. Iako se razlike mogu činiti male, one se često zbrajaju tokom vremena, dajući igračima najbolju vrijednost za njihove opklade.

Razmotrite manje očigledna tržišta

Informacije mogu promijeniti igru u sportskom klađenju. Osim što imaju opće razumijevanje igre, igrači bi uvijek trebali tražiti tržišta bolje vrijednosti koja online kladionica nudi na različitim tržištima. Dobra stvar je što je potrebno samo malo truda ili istraživanja da bi se identificirala opcija visoke vrijednosti na manje očiglednim tržištima.

Potražite neke bonuse

Bonusi nude sportskim kladionicama visoku vrijednost, ali kada se igraju ispravno. Kada to znači prijavu na novu kladionicu ili ciljanje bonusa za ponovno učitavanje, kladioničari bi uvijek trebali biti u potrazi za najboljim bonusima.

Poslednje vijesti

Odabir najboljih stranica za klađenje na košarku
2022-09-28

Odabir najboljih stranica za klađenje na košarku

Vijesti