Vijesti

October 31, 2023

NFL dominira rejtingom, Svjetske serije opadaju, koledžski fudbal razočarava

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Uvod

Najnovije nedjeljne ljestvice sportskih rejtinga otkrivaju snažan učinak NFL-a u nedjelju popodne, dok je Svjetska serija doživjela pad gledanosti. Osim toga, koledž fudbalske utakmice nisu uspjele dostići granicu od sedam miliona gledalaca. Pogledajmo pobliže ključne naglaske iz ocjena.

NFL dominira rejtingom, Svjetske serije opadaju, koledžski fudbal razočarava

NFL Ratings

NFL je ponovo dominirao gledanošću, a nedjeljni nacionalni prozor na CBS-u privukao je najviše gledalaca ove sedmice. Utakmica između 49ersa i Bengalsa prikupila je 26,06 miliona gledalaca, što je čini drugim najgledanijim NFL prozorom sezone. Singlheader FOX-a, koji uključuje Rams i Cowboys, također je dobro prošao, privukao je skoro 20 miliona gledalaca.

Međutim, igra u udarnom terminu na NBC-u između Bearsa i Chargersa dostigla je najniži nivo sezone sa samo 15,72 miliona gledalaca.

Gledanost Svjetske serije

Svjetska serija, iako je najbolji ždrijeb van NFL-a, doživjela je pad gledanosti. Prva utakmica u petak privukla je 9,17 miliona gledalaca, dok je utakmica 2 u subotu imala 8,15 miliona gledalaca. Ovi brojevi predstavljaju dvije najmanje publike u istoriji Svjetske serije, a utakmica 2 je na posljednjem mjestu.

Ocene koledžskog fudbala

U iznenađujućem preokretu događaja, nijedna fudbalska utakmica na fakultetu ove sedmice nije dostigla granicu od sedam miliona gledalaca. Igra Georgia-Florida je na vrhu liste sa 5,95 miliona gledalaca.

Other Highlights

Osim NFL-a i Svjetske serije, bilo je još nekoliko značajnih događaja u rejtingu. Nedjelja je doživjela rekordnu publiku koledž odbojkaša, dok je prva sedmica NBA-a pobrala najveću gledanost u posljednjih šest godina.

Zaključak

Zaključno, NFL nastavlja da dominira sedmičnim sportskim rejtingom, dok je Svjetska serija doživjela pad gledanosti. Koledž fudbalske utakmice također nisu uspjele privući veliku publiku. Ove ocjene naglašavaju stalnu popularnost NFL-a i izazove sa kojima se suočavaju drugi sportovi u privlačenju pažnje gledalaca. Biće zanimljivo vidjeti kako će se rejting razvijati u narednim sedmicama.

Nedeljni sportski rejting, 23.-29.10

Navedeni su samo događaji sa najmanje 150.000 gledalaca. Ocjene domaćinstava od 0,55 ili ispod prikazane su do druge decimale.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti