Kompanija Citizen pravi novi ključni termin

Vijesti

2023-07-03

Benard Maumo

Citizen, jedna od vodećih opcija plaćanja na sceni onlajn klađenja, objavila je Tobyja Sucharova za svog novog direktora tehnologije. Prije nego što se pridružio Citizen-u, Sucharov je bio šef britanskog odjela za inovacije, a kasnije i šef odjela Games Platform as a Service (GPAS) u Playtech-u.

Kompanija Citizen pravi novi ključni termin

Sucharov donosi bogato iskustvo u iGaming industriji u širenju tehnoloških proizvoda kako bi opsluživali stotine operateri za sportsko klađenje širom svijeta. Prije PlaytechSucharov je radio sa William Hillom u odjelu za automatizirane sisteme za sportske cijene.

Citizen je nedavno izvršio nekoliko novih imenovanja na visokim pozicijama kako bi ojačao svoje strateške planove i globalnu privlačnost. Jedno od najznačajnijih imenovanja u kompaniji je imenovanje Sarah Ahle, sada šefice Compliance.

James Neville, suosnivač i glavni izvršni direktor Citizen-a, rekao je da se firma priprema za veću ekspanziju u drugoj polovini 2023. Stoga je od suštinske važnosti imati izuzetan liderski tim koji će pokrenuti i održati poduhvat.

Neville je dodao:

"Toby donosi veliko bogatstvo iskustva iz sektora iGaminga i proširenja tehnoloških rješenja, i radujemo se što ćemo raditi s njim na našoj misiji da pojednostavimo način na koji plaćamo korištenjem inovacija u alternativnim metodama plaćanja."

The pružalac usluga plaćanja nada se da će Sucharovovo imenovanje za glavnog tehnološkog direktora povećati uslugu plaćanja računa na račun kompanijama u nekoliko industrija i lokacija.

Komentarišući svoje novo imenovanje, Sucharov je rekao da je oduševljen što je dio faze ubrzanja za Citizen, kompaniju s pouzdanim proizvodom koji može koristiti mnogim industrijama. On je uvjeren da će se kompanija dalje širiti i oduševljen je što ima ulogu u njenom budućem napretku.

Novi CTO je dodao:

"Dolazeći iz pozadine iGaminga, od trenutka kada sam vidio tehnologiju koja je u osnovi Citizenovog rješenja za plaćanje, shvatio sam potencijal proizvoda. Iako se na površini otvoreno bankarstvo odnosi na sigurno plaćanje, vjerujem da je dodatna mogućnost povezivanja korisnika sa njihovom bankom računa i dokazati vlasništvo kroz višefaktorsku autentifikaciju će promijeniti igru ​​u industrijama koje su meta prijevara ili koje imaju rigorozne zahtjeve poznavanja svog klijenta (KYC)

No, čini se da odlazak Sucharova ne utiče na Playtechove operacije. Dobavljač tehnologije za sportsko klađenje je nedavno najavio dogovor sa La Française des Jeux (FDJ), jedan od vodećih operatera kockanja u Francuska. Playtech će u ovom poslu pružiti svoje usluge poker mreže francuskom operateru.

Najnovije vijesti

CyberBet nudi odlične ponude za ljubitelje sporta
2023-08-29

CyberBet nudi odlične ponude za ljubitelje sporta

Vijesti