Kako se nositi sa lošim lancima u klađenju

Vijesti

2022-07-13

Svako sa iskustvom u sportskom klađenju razumije da su loša trčanja red dana. Idealno, a loše trčanje je izraz koji se koristi u kladioničarskim krugovima za definiranje niza gubitaka zbog kojih kladioničar gubi znatan iznos. Čak se i ljubitelji kladionice susreću s periodima kada se čini da sve prkosi njihovim očekivanjima. Međutim, sposobnost da se izdigne iznad loših trčanja je ono što izdvaja najbolje kladioce od ostalih.

Kako se nositi sa lošim lancima u klađenju

Loše trke su dio života svakog kladioničara. Kao takav, svaki sportski kladioničar treba da shvati da nizovi gubitaka dolaze u različitim oblicima iu bilo koje vrijeme. Umjesto da se valjamo u beskrajnim frustracijama, posebno kada se čini da sve prkosi logici, ovaj članak dijeli neke neprocjenjive uvide koji bi mogli pomoći u upravljanju "situacijom"

Izbjegnite poriv za lovom na gubitke – napravite pauzu

Jedan od najboljih načina da se nosite s nizom gubitaka je izbjegavanje jurnjave za gubicima. Fikolozi tvrde da je prvih petnaest minuta nakon loše procijenjene opklade ili velikog gubitka obično najopasnije za svakog igrača. Traganje za gubicima je nesumnjivo najgora stvar koja se kladioniku može dogoditi nakon niza poraza.

Sportskim kladionicama se savjetuje da gledaju na kockanje kroz duge vremenske horizonte. Iako može postojati određena hitnost u nadoknadi gubitaka odjednom, jurnjava za gubicima često završava suzama. Umjesto toga, igračima se savjetuje da preuzmu gubitke na bradi.

Ostanite profesionalni

Čak i iskusni igrači prolaze kroz nizove gubitaka. Međutim, način na koji se nose s ovim situacijama izdvaja ih od ostalih sportskih kladioničara. Kao iu takmičarskom sportu, većina menadžera ne bi željela da njihov tim ili igrač bude kompletan u još jednom visokooktanskom meču nakon poraza. Ovaj princip važi i kada igrači trpe gubitak.

Najbolji način da se nosite s lošim trčanjem je da ostanete profesionalac i izbjegnete prepuštanje naletu emocija koji često prati loš rezultat. Najbolji način da pokažete profesionalizam je da se striktno pridržavate plana zalaganja. Također, vrlo je preporučljivo uzeti nekoliko slobodnih dana kako biste sagledali moguće uzroke pogrešnog odabira.

Povratak na jačinu zvuka

With kladioničarske stranice nudeći desetine sportova, mnogim igračima danas ne bi smetalo da se klade na više sportova. Igraču je lako pasti u iskušenje da više puca kako bi nadoknadio gubitke dok je u lošem trčanju. Nažalost, ovo nije uvijek pravi put. Što se tiče sportskog klađenja, igrači koji vole da povećavaju svoje količine rizikuju da imaju više gubitaka.

Najbolji savjet koji možete dati igraču nakon niza poraza je da smanji uloge i ograniči maksimalne gubitke dok im se ne vrati samopouzdanje. Punim gasom nakon serije poraza može se uporediti sa sportistom koji odjuri nasred maratona samo da bi se izgorio.

Analyze History

Uvijek postoji šansa da nešto nije u redu dok ste u nizu poraza. U svjetlu ovoga, svaki pronicljivi kladioničar bi trebao uzeti malo slobodnog vremena i pregledati svoju historiju klađenja. Ne radi se samo o gledanju na rezultate; dobra praksa je obratiti pažnju na pristup koji se koristi.

Analiza istorije pomaže igraču da odabere nedoslednosti u klađenju koje često vode do neuspeha, kao što je nedostatak jasne strategije. U većini slučajeva igrači mogu prepoznati samo trenutke loše discipline koji ih koštaju novca nakon niza poraza.

Play Safe

Ništa nije bolje od odgovornog kockanja. Odgovorno kockanje se sastoji u tome da ostanete stoički, tj. da ne budete pod uticajem kratkoročnih rezultata klađenja. Najbolji savjet koji možete dati igraču o odgovornom kockanju je izbjegavanje praćenja svake postavljene opklade. Loše trke će se sigurno dogoditi. Igrači koji nemaju mentalnu snagu da se nose sa lošim trkom sigurno nisu pogodni za sportsko klađenje.

Vrijeme nije uvijek od velike važnosti kada je u pitanju sportsko klađenje. Uvek će biti više sportskih događaja, tako da poslednja stvar koju igrač može da uradi jeste da počne da juri gubitke. Kad god igrač smatra da je potrebno da odvoji malo vremena i ohladi se, u njegovom je najboljem interesu da napravi pauzu.

Odmorite se

Ponekad je najbolji način da odgovorite na niz loših opklada da napravite pauzu. Međutim, većina kladioničara koji strastveno vole igru nikada ne bi pozdravili ideju da potpuno odustanu od sportskog klađenja. U većini slučajeva, mogućnost prečišćavanja, a ne zadržavanja, obično je dobrodošla. Kladionici koji uzimaju duži period bez klađenja imaju tendenciju da povrate svoju perspektivu o stvarima i mogli bi se vratiti s boljim radovima koji im odgovaraju.

Sportsko klađenje može biti očaravajuće, ali može biti i izazovno, posebno nakon užasnog ritma. Nijedan igrač nije imun na lošu vožnju. Savjeti izneseni u ovom zapisu bitni su za svakoga ko se suoči s lošim trkom. U idealnom slučaju, suočavanje s lošim trčanjem zahtijeva smirenost, upravljanje bankovnim računom i održavanje discipline.

Poslednje vijesti

Šta trebate znati o NASCAR klađenju
2023-03-22

Šta trebate znati o NASCAR klađenju

Vijesti