Vijesti

November 9, 2023

Izgubljene lavice: Inspirativne žene u istoriji fudbala

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Projekat Izgubljene lavice ujedinio je različite elemente kako bi stvorio moćnu i inspirativnu priču. Predvođen fotografom Willom Douglasom i stiliziranim od Charlotte Kennedy, projekat je prikazao živahnu i razigranu garderobu Izgubljenih lavica. Snimanje je imalo za cilj da dočara suštinu ovih izuzetnih žena, za koje je opisano da imaju "mlade duše" i "zaraznu" energiju kada su sve zajedno.

Izgubljene lavice: Inspirativne žene u istoriji fudbala

Snimanje je zauzelo pristup „skinutog leđa“, koristeći suptilnu englesku plavu pozadinu i meko osvjetljenje kako bi se stvorila jednostavna, ali upečatljiva estetika. Dok su neke od Lavica u početku oklijevale da budu ispred kamere, atmosfera je uljepšana uz pomoć muzike 80-ih. Emocionalni aspekt snimanja bio je očigledan, a jedan muž je izrazio svoj ponos i prolio suze.

Projekat je imao dubok uticaj na sve uključene. Sophie, koja je razgovarala sa mnogim ljudima o projektu, otkrila je da ih je dirnuo i iznenadio. Priča o Izgubljenim lavicama i zabrani ženskog fudbala još uvijek je relativno nepoznata u fudbalskom svijetu, a razgovor o njoj s prijateljima i porodicom bio je prosvjetljujući.

Za Jon-Paula, projekat je došao do punog kruga kada su Engleske došle do finala Svjetskog prvenstva. Bio je to trenutak validacije i napretka, koji je pokazao dokle je stigao ženski fudbal. Will se nada da će projekat doprinijeti kontinuiranom rastu i razvoju igre, podsjećajući nas na žrtve koje su ove žene podnijele u prošlosti.

Gledajući unaprijed, projekt ima za cilj proširiti svoj obim stvaranjem kapica za druge nepriznate ženske ekipe, uključujući one sa Svjetskog prvenstva 1970. i Eura 1969. godine. Ovaj stalni napor će osigurati da se istorija ženskog fudbala prizna i slavi, inspirišući buduće generacije igračica.

Projekat Lost Lionesses je dokaz otpornosti i odlučnosti žena u fudbalu. Služi kao podsjetnik na napredak koji je učinjen i na posao koji još treba uraditi da bi se postigla ravnopravnost u sportu. Nastavimo da poštujemo prošlost i podržavamo sadašnje i buduće Lavice koje su utrle put ka uspjehu.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti