6 faktora koji utiču na konjske trke

Vijesti

2022-03-16

Konjske trke su popularan oblik zabave u mnogim dijelovima svijeta, privlačeći milijarde dolara svake godine. Međutim, ishod bilo kojeg online klađenja na trke konja nije određen isključivo performansama konja na stazi.

6 faktora koji utiču na konjske trke

Postoje različiti faktori koji mogu uticati na ishod trke, od kojih su neki očigledniji od drugih.

Klimatska promjena

Nove posljedice globalnog zagrijavanja na konje postaju značajna briga za konjske utrke. Sa porastom prosječne temperature, sada je moguće da će konji početi osjećati efekte toplotne iscrpljenosti zbog povećanja vlažnosti i pojačanog znojenja.

Neki treneri primjećuju da su njihovi konji umorniji nakon trka, što može oslabiti njihovu konkurentsku prednost.

Rastuće temperature mogu otežati konjima da održe svoju težinu u toplijim klimama. Takođe, porast nivoa mora može uticati na konjske trke u oblastima koje imaju nekoliko hektara zemlje za trke.

Vrijeme

Vrijeme može utjecati na konjske utrke na više načina, bilo da utiče na konje, igrače ili samu igru. Veća je vjerovatnoća da će se konji ozlijediti kada pada kiša zbog toga što tlo postaje klizava.

Jedan od najboljih savjeta za klađenje na konjske trke odnosi se na nepredvidivo vrijeme. Na primjer, loši vremenski uslovi mogu dovesti do toga da se konj ne osjeća dobro ili da ne može trčati maksimalnom brzinom. Sve u svemu, može se izmjeriti utjecaj vremena na konjske utrke gledajući izglede za svaku trku.

Virusi

Uticaj virusa na konjske trke također treba uzeti u obzir. Tri glavna tipa virusa koji pogađaju konje su konjski herpesvirus (EHV), virus konjske influence (EIV) i konjski koksiella burnetii (EAB).

EHV je najčešći virus koji pogađa konje i obično je samo blaga infekcija.

Staze

Svaka online kladionica zna koliko su staze za uspjeh ovog sporta. Staze pružaju podlogu na kojoj konji trče svoje trke, što znači da bi bez odgovarajućih staza trke konja postale znatno teže.

Veličina i oblik staze takođe mogu igrati ključnu ulogu u rezultatima ovih trka - veće površine znače više prostora za konje za galop, ali manje površine mogu omogućiti veće brzine.

Prehrana i vježbanje

Važnost prehrane i vježbanja u konjskim trkama je kao i kod svakog drugog sporta. Ishrana ne samo da pokreće jahača, već i konja, što mu pomaže da brže povrati snagu nakon treninga.

Vježba je ključna za konje jer im daje priliku da izgrade svoje mišiće i razviju izdržljivost, a istovremeno im daje više energije.

Globalna ekonomska pitanja

Globalna ekonomska pitanja kao što su inflacija, trgovinske tarife i dugoročne niske kamatne stope mogu biti štetne za rast sporta. Kombinacija ovih faktora dovodi do povećanih troškova za konje i vlasnike, kao i do smanjenja prihoda od trkaćih novčanika i klađenja jer se povrat ulaganja smanjuje.

Zaključak

Konjske utrke su jedan od najpopularnijih sportskih događaja, a imajući na umu ove jedinstvene faktore, bit će lakše kladiti se na web-stranice za konjske utrke. Sportsko klađenje na mreži može biti isplativa aktivnost ako ste svjesni ovih faktora koji utiču na konjske utrke, jer će postati lakše kladiti se na stranicama za konjske utrke.

Možete donijeti informiranu odluku prije nego se kladite na najbolje web stranice za klađenje na konjske utrke.

Najnovije vijesti

CyberBet nudi odlične ponude za ljubitelje sporta
2023-08-29

CyberBet nudi odlične ponude za ljubitelje sporta

Vijesti