NCAA March Madness

Na listi godišnjih velikih košarkaških događaja postoji nekoliko više istaknutih od NCAA Divizije I muškog košarkaškog turnira. Kolokvijalno se naziva i martovsko ludilo. Na ovim turnirima učestvuje 68 najvećih koledž košarkaških timova. Pojedinačne eliminacijske igre se koriste za određivanje najboljeg tima. Njih vodi Nacionalna akademska atletska asocijacija.

Kao što ime govori, održavaju se svake godine u martu. Kockari će morati da sačekaju ovo doba godine da onlajn kompanije za sportske kladionice otvore tržišta za događaj.

Sve što trebate znati o klađenju na NCAA March Madness

Sve što trebate znati o klađenju na NCAA March Madness

Ne postoji jedinstveno mjesto za ove utakmice. Kao i druge velike košarkaške lige, one su raspoređene u različitim gradovima širom Sjedinjenih Država. Postoji nagradni fond od 170 miliona dolara, od kojih svaka škola Divizije I prima dio. Ako dobro prođu tokom March Madness turnira, njihov udio u ovom fondu može se povećati.

Oni koji nisu upoznati sa sportom mogli bi smatrati da je koledž košarka pomalo amaterska. Međutim, posljednjih decenija sportski timovi u NCAA su ovaj događaj učinili važnim datumom u kalendaru profesionalne košarke.

Internet stranice kladioničara širom svijeta analiziraju učinak timova kako bi odredili njihove izglede da dođu do mjesta broj jedan.

Sve što trebate znati o klađenju na NCAA March Madness
Sve što trebate znati o košarci

Sve što trebate znati o košarci

Košarka je jedan od najvećih oblika popularni sportovi. Tokom utakmica za ove turnire dva tima se takmiče jedan protiv drugog. Svaki tim ima pet igrača. Glavni cilj je pucati što više basketballs što je više moguće u obruč protivničke ekipe.

U isto vrijeme igrači moraju braniti svoj obruč od napada. Standardni gol iz igre donosi timu dva boda. Ako se to uradi dok se nalazi iza linije za tri poena, onda će se dodijeliti tri.

Greške su ključni aspekt košarkaških turnira. Kada se pojave, sat se zaustavlja. Tim koji je fauliran može ispucati nekoliko slobodnih šuteva. Svaki od njih vrijedi poen. Do kraja utakmice tim koji je osvojio najveći broj bodova proglašava se pobjednikom. Tokom sportskih događaja oni obično prelaze u sljedeću fazu.

Ponekad će oba tima remizirati. Ako je to slučaj, to je standardna regulativa za prekovremeni rad. Lopta se pomera odbijanjem tokom trčanja. Ovo je poznato kao dribling. Igrači u napadu mogu koristiti širok raspon različitih tipova udaraca.

Sve što trebate znati o košarci
Zašto je NCAA martovsko ludilo popularno za klađenje?

Zašto je NCAA martovsko ludilo popularno za klađenje?

Ljudi mogu biti iznenađeni nivoom popularnosti koji postižu košarkaški događaji na fakultetu kao što je Martovsko ludilo. U stvari, parira NBA ligi. Postoji mnogo razloga zašto kladionice obraćaju tako veliku pažnju na NCAA.

Veće su šanse da će veliki broj timova doći do vrha. Ovo je u suprotnosti sa NBA gdje je realno samo pet favorita kladioničara.

NCAA igrači moraju da se dokazuju u svakoj utakmici. Ne plaćaju im velike sume date profesionalcima. Kao rezultat, svaka košarkaška utakmica u kojoj učestvuju zahtijeva od njih da pokažu svoj nivo vještine.

Kockari mogu bazirati svoje opklade na činjenici da svaki učesnik igra na najbolji mogući način. Ovo također čini donekle lakšim određivanje najbolja ekipa.

Mnogi obožavatelji ovog sporta smatraju March Madness "pravom košarkom" jer je neokaljana korporativnim miješanjem. Takmičari očigledno imaju strast prema samoj igri, a ne da jednostavno postignu nivo slave ili da budu plaćeni. Ovo je glavni razlog zašto su NCAA turniri tako visokog profila. Tome pomaže glasno ohrabrenje obožavatelja.

Zašto je NCAA martovsko ludilo popularno za klađenje?
Kako se kladiti na NCAA martovsko ludilo

Kako se kladiti na NCAA martovsko ludilo

Ako kockar želi jednostavnu vrstu opklade, može staviti opklade na novčanu liniju. Ovo može uključivati odabir tima koji prevladava, kao i način na koji će poeni osvojiti. Kako osoba povećava svoj tip opklade, potencijalne isplate se često povećavaju. Međutim, kompromis je da će se šanse smanjiti.

Brojne web stranice kladioničara omogućavaju korisnicima da u svoje opklade uključe statistiku utakmica. To može uključivati trice, blokove i skokove. Mnogi kockari vole da biraju potencijalnog MVP-a za pojedinačne igre March Madness.

Parlay opklada omogućava da se nekoliko timova doda u jednu opkladu. Maksimalno je obično osam timova. Njihov ukupni zbroj mora pokriti raspodjelu meč bodova. Što je manji broj timova, to će biti veće šanse za pobjedu. Ako se izabere osam, šanse mogu biti i do 150/1. Iako se isplata može činiti primamljivom, malo je vjerovatno da će se predviđanja ostvariti.

Košarkaški turniri kao što je March Madness su idealni za klađenje na budućnost. Igrač bira jedan tim za koji vjeruje da će na kraju postati broj jedan. Važno je uzeti u obzir trenutnu statistiku i prošle performanse. Niche kladionice mogu ponuditi više egzotičnih vrsta opklada.

Kako se kladiti na NCAA martovsko ludilo
Najbolje NCAA stranice za martovsko ludilo u 2022

Najbolje NCAA stranice za martovsko ludilo u 2022

Košarkaška igra je izuzetno popularna u online kladioničarskim zajednicama. Na nekim stranicama kladionica je na drugom mjestu nakon fudbala. Sa takvom rasprostranjenošću, prvi kupac može imati poteškoća da odabere pristojne brendove. Kada je u pitanju klađenje na košarku, ističu se tri sajta. Prvi je William Hill. Kada počne NCAA šampionat, ova stranica će ponuditi niz primamljivih tržišta.

U prošlosti William Hill je uglavnom bio poznat po svojim kladionicama. Nedavno se preselio na internet. Izgled njihove stranice je pojednostavljen u svom dizajnu, što korisnicima olakšava brzo postavljanje košarkaških opklada.

Alternativno, kockar može koristiti 888 Sportovi za klađenje na March Madness šampionati. Sve u svemu, njegova stranica označava sve važne okvire. Nudi dobru sigurnost, mnoštvo bankarskih metoda, razne vrste opklada i prijateljsku korisničku podršku. 888 Sport će se svidjeti ljudima koji traže solidnu kladionicu. Druga opcija je Mr Play.

Kao brend manje je poznat od William Hilla i 888 Sporta. Uprkos tome, platforma u vlasništvu Aspire Global se pokazala veoma popularnom među ljubiteljima košarke. Sadrži praćenje utakmica i klađenje u igri.

Najbolje NCAA stranice za martovsko ludilo u 2022
Istorija NCAA martovskog ludila

Istorija NCAA martovskog ludila

2011. emiter CBS Sports je rebrendirao Muški košarkaški turnir NCAA divizije I u "Martovsko ludilo". Zbog toga bi neki ljubitelji sporta mogli pretpostaviti da je ovaj događaj star nešto više od jedne decenije.

Međutim, njena istorija je mnogo bogatija. Zapravo, njegovo porijeklo seže sve do 1852. godine. Univerziteti kao što su Yale i Harvard izazivali su jedni druge na veslačke trke. Do kasnih 1800-ih ovo se proširilo na druge sportove uključujući košarku.

Početkom 20. stoljeća došlo je do pokušaja da se stvori organizacija fokusirana na promjenu školskih sportskih pravila i stvaranje sigurnije. Do 1905. godine formiran je Intercollegiate Athletic Association of United States (IAAUS). Ime mu je promijenjeno u NCAA 1910.

NCAA je stvorila niz pravila za košarku tokom 20. vijeka. Povećano je i članstvo i broj prvenstava. Sklopljeni su dogovori sa mrežama za emitovanje ovih igara. Kao rezultat toga, više kockara je moglo gledati i kladiti se na njih.

To je dovelo do toga da su NCAA šampionati (a posebno March Madness) postali veoma popularni. Organizacija sada ima godišnji neto prihod u desetinama miliona dolara.

Istorija NCAA martovskog ludila