AFL Europe: Aussie Rules

Svrha ovog vodiča je da pomogne igračima da shvate sve aspekte klađenja na turnirima po Aussie pravilima, od istorije igre do toga kako da plasiraju najpopularnije vrste klađenja na onlajn kladionici. AFL Europe, kao što samo ime govori, je evropsko krilo Australijske fudbalske lige sa zadatkom da upravlja sportom, kao i da organizuje takmičenja i da ga promoviše uopšte.

Dok oni nadgledaju listu AFL sportskih turnira, dva glavna događaja su Evrokup i Evropsko prvenstvo, koji se održavaju u zemljama članicama na principu rotacije. Sve European Aussie rules igre igraju se na amaterskoj osnovi, tako da nema nagradnih fondova.

Sve što trebate znati o AFL Europe: Aussie Rules

Sve što trebate znati o AFL Europe: Aussie Rules

Prvi od glavnih Aussie rules Turniri su Evropsko prvenstvo koje se održava svake tri godine kako bi se utvrdilo koja je reprezentacija najbolja. Učestvuju reprezentacije iz 23 zemlje sa timovima od po 18 igrača. To je jedno od najboljih aussie pravila šampionata i teško je takmičenje tokom tri dana.

Drugi od najvećih događaja u Aussie pravilima je Euro kup, godišnje takmičenje 9-a-side koje zapravo uključuje neevropske timove. Oba aussie pravila prvenstva također imaju ženske mečeve i daju još više prilika igračima da se plasiraju klađenja na internet stranicama za klađenje.

Sve što trebate znati o AFL Europe: Aussie Rules
Sve što trebate znati o Aussie Rules Football

Sve što trebate znati o Aussie Rules Football

Iako u naslovu ima fudbal, to je zapravo igra koja kombinuje elemente ragbija, američkog fudbala, košarke i britanskog fudbala kako bi napravila uzbudljivu, jedinstvenu igru. To je kontaktni sport sa dva tima 9-a-side igrača koji se igraju na ovalnom terenu sa ovalnom loptom.

Cilj je postići što više golova kroz dvije najviše stative na svakom kraju terena. Utakmica traje 80 minuta i sastoji se od četiri četvrtine po 20 minuta. To je igra brzog tempa s raznim načinima dodavanja lopte.

Sve što trebate znati o Aussie Rules Football
Zašto je AFL popularan za klađenje?

Zašto je AFL popularan za klađenje?

AFL je najpopularnija igra u Australiji sa ogromnom publikom, a njena popularnost neprestano raste u Evropi i šire. Zapravo, u SAD-u privlači oko polovinu manjeg broja gledalaca Ragbi radi; što nije loše za nadolazeći amaterski sport.

U Evropi je broj gledalaca porastao za 50% i još uvijek raste. Brojne TV stanice i online streaming servisi osiguravaju da obožavatelji mogu pratiti akciju, klađenjem na internetskim stranicama za klađenje i odabirom s velikog broja tržišta.

Evrokup i Evropsko prvenstvo, kao i svi ostali lige i turniri, nude mnogo mogućnosti za klađenje na ovaj jedinstveni sport. Igrači se mogu kladiti na utakmice, pojedinačne timove ili igrače. Jedno od popularnih tržišta klađenja je Moneyline klađenje (poznato kao Head to Head u Australiji), gdje se kladionici klade na to koji će tim pobijediti.

Sljedeća popularna opcija je klađenje na liniju, gdje igrači predviđaju kako će se hendikepirani i protivnički tim ponašati jedni prema drugima. Ostala tržišta uključuju klađenje na maržu, klađenje na derivate, klađenje na ponudu i klađenje na fjučerse.

Zašto je AFL popularan za klađenje?
Kako se kladiti na AFL

Kako se kladiti na AFL

Prvo, igrači moraju pronaći svoju najbolju online kladionicu koja nudi AFL tržišta klađenja. Odabir pouzdane stranice s renomiranom licencom je od suštinskog značaja za sigurnost i sigurnost ličnih i finansijskih podataka.

Drugi faktori koje treba uzeti u obzir mogu uključivati bonusi dobrodošlice, dobre kvote i način plaćanja koji igraču odgovara. Igrač jednostavno treba da se registruje na sajtu, otvori nalog i zatim uplati novac. Da bi počeli da igraju, igrači moraju da odu na AFL na sajtu, odaberu meč, izaberu opkladu i zatim potvrde opkladu.

Igrači mogu učiniti mnogo da pomognu svojim šansama za pobjedu razvijanjem znanja. Ovo uključuje istraživanje statistike o timovima i igračima i praćenje najnovijih vijesti o njima. Poznavanje povreda igrača i nivoa kondicije je bitna informacija kada se postavljaju, na primjer, opklade na prijedlog.

Takođe, poznavanje načina na koji timovi nastupaju u različitim fazama igre, zajedno sa vrstom vremena i predstavama kod kuće i u gostima, može biti ključno za uspešnije klađenje na derivate.

Kako se kladiti na AFL
Najbolje AFL stranice za klađenje u 2022

Najbolje AFL stranice za klađenje u 2022

Bettingranker je olakšao odabir najboljih AFL stranica za klađenje u 2022. sa svojim detaljnim pregledima stranica. Postoji mnogo dobrih stranica za klađenje, ali 1xBet (9.2), Melbet (9.0), i Malina (8,9) svi su postigli vrlo visoke rezultate, kao i niz drugih internet stranica.

Apsolutni najbolji pobjednik je Casumo, koji je postigao savršenu desetku. Kao što se i očekivalo, sve ove stranice su sigurne, propisno licencirane i zaštićene SSL tehnologijom. Mnogi od njih nude odlične bonuse; na primjer, do $500 na Casumo stranici.

Može im se pristupiti iz nevjerovatnog broja zemalja širom svijeta i nude mnoge valute, jezike i metode depozita i isplate koje odgovaraju širokom spektru ljudi. Mobilne aplikacije su također dostupne za igrače koji vole da se klade u pokretu. Ove internet stranice za sportsko klađenje nude mnogo različitih tržišta za klađenje, uključujući Moneyline, maržu, derivate, ponude, fjučerse i klađenje uživo.

Klađenje uživo je uzbudljivo iskustvo koje omogućava klađenje u igri i čini igrača da prati igru vrlo pažljivo kako bi postavio prave opklade. S obzirom da se kvote stalno mijenjaju tokom meča, to ga čini uzbudljivim za igrače koji moraju mjeriti svoje opklade u skladu s tim.

Najbolje AFL stranice za klađenje u 2022
Ostali događaji i turniri koje održava AFL Europe

Ostali događaji i turniri koje održava AFL Europe

Godinu nakon Evropskog prvenstva, AFL Europe organizuje AFL Internacionalni kup, gdje se timovi iz cijelog svijeta takmiče za prevlast. Kako je ovo amatersko takmičenje, nijednom timu ili igračima iz Australije nije dozvoljeno da se takmiče jer su profesionalci.

AFL Europe takođe ima listu sportskih turnira koje organizuje, uključujući Fitzpatrick Cup, koji je godišnje takmičenje 9-a-side koje se igra između studenata i studenata iz cijele Evrope.

Oni također organiziraju AFL evropsku ligu prvaka, gdje svake godine australije vladaju ligama širom Evrope takmiče se u pronalaženju evropskog klupskog prvaka. Kao i kod svih ostalih utakmica AFL Europe, svi takmičarski timovi su amateri. Još jedan godišnji događaj je Anzac kup koji se održava od 2012. godine i obilježava oslobađanje Anzaca od strane australijskih snaga tokom Drugog svjetskog rata.

Igrači iz Australije sa vezama za Anzac igraju protiv francuske reprezentacije u sklopu godišnjih komemoracija. AFL Europe je također uključena u probne utakmice koje se igraju između Engleske i Irske, dvije moćne u ovom sportu.

Ostali događaji i turniri koje održava AFL Europe
Istorija AFL Europe

Istorija AFL Europe

Aussie rules nogomet igra se u Australiji više od 150 godina, a njegovu popularnost u Evropu su donijeli kasnih 80-ih od strane iseljenika, u početku u Velikoj Britaniji i Danskoj. Tako je počelo sa samo dvije lige koje su sada narasle na 15, s nacionalnim timovima u 23 zemlje i još uvijek se šire.

Godine 2005. osnovano je prvo centralno tijelo koje je na kraju postalo AFL Evropa 2010. Ovo je tijelo koje organizuje sve AFL događaje i turnire u Evropi, a prvi Euro kup je odigran 2005. godine. Evropsko prvenstvo se igra od 2010. godine.

Istorija AFL Europe