Politika kolačića

Natalie Turner
PublisherNatalie TurnerPublisher
WriterLejla KovačevićWriter

Politika kolačića za CasinoRank
Datum stupanja na snagu: 20230222

Ova Pravila o kolačićima opisuju vrste kolačića i druge tehnologije praćenja koje se mogu koristiti na našoj web stranici. Ovu Politiku kolačića možemo promijeniti u bilo kojem trenutku. Sve promjene u ovoj Politici kolačića stupit će na snagu kada revidiranu Politiku kolačića učinimo dostupnom na ili putem web stranice.

Korištenjem stranice pristajete na korištenje kolačića u skladu s ovom politikom.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na vaš uređaj kada pristupite našoj web stranici. Kolačići nam pomažu da prepoznamo vaš uređaj i pružimo personalizirani sadržaj i oglase, zapamtimo vaše postavke i općenito poboljšamo vaše iskustvo pretraživanja.

Različite vrste kolačića

Kako se čuvaju

Kolačić sesijes su privremeni kolačići koji se pohranjuju na vašem uređaju samo tokom vaše sesije pretraživanja. Brišu se kada zatvorite pretraživač. Kolačići sesije se često koriste za praćenje vašeg statusa prijave, artikala u korpi za kupovinu ili drugih postavki koje postavite tokom jedne sesije pregledavanja.

Trajni kolačići se pohranjuju na vašem uređaju čak i nakon što zatvorite pretraživač. Koriste se za pamćenje vaših preferencija ili postavki za buduće sesije pretraživanja. Trajni kolačići mogu isteći nakon određenog vremena ili mogu ostati na vašem uređaju dok ih ne izbrišete.

Za šta služe

Esencijalni kolačići neophodni su za pravilno funkcioniranje web stranice. Često se koriste za pamćenje vaših podataka za prijavu ili za praćenje artikala u vašoj košarici.

Funkcionalni kolačići se koriste za pamćenje vaših preferencija ili postavki, kao što su vaš jezik ili veličina fonta.

Performanse/analitika kolačići se koriste za prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji koriste web stranicu, kao što su stranice koje su najpopularnije ili koliko dugo posjetitelji provode na svakoj stranici. Koriste se i za praćenje specifičnog ponašanja korisnika, kao što je na koje se veze klikne ili koje stranice se pregledavaju. Ove informacije se koriste za analizu prometa web stranice i ponašanja korisnika. Ove informacije se koriste za poboljšanje performansi web stranice i korisničkog iskustva.

Oglas kolačići se koriste za praćenje vašeg ponašanja prilikom pregledavanja i za prikazivanje personaliziranih oglasa. Ove kolačiće često kreiraju oglašivači trećih strana i mogu se koristiti za prikupljanje informacija o vašim interesima ili demografskim podacima.

Ko kreira kolačiće

First-party kolačiće kreira web stranica koju posjećujete. Često se koriste za pamćenje vaših preferencija, podataka za prijavu ili drugih podataka koji su potrebni za pravilno funkcioniranje web stranice.

Treća stranka kolačiće, s druge strane, kreira domena različita od one koju posjećujete. Često se koriste u svrhe oglašavanja ili praćenja.

Kako koristimo kolačiće

Na našoj web stranici koristimo sljedeće vrste kolačića:

NAMEOPIS1./3. STRANESESSION/PERSISTENT
JSESSIONIDKolačić koji koriste naši web serveri za identifikaciju web sesije.1st partySjednica
deployr-uidKolačić koji se koristi za personalizaciju sadržaja web stranice.1st partySjednica
deployr-experimentKolačić koji se koristi za A/B testiranje1st partyPersistent
deployr-visitor-countryKolačić koji se koristi za prilagođavanje iskustva na osnovu zemlje korisnika (npr. jezik)1st partyPersistent
ga*Kolačić koji koristi Google Analytics za razlikovanje korisnika.3rd partyPersistent

Naši kolačići treće strane

Naša web stranica koristi kolačiće trećih strana kako bi analizirala vaše ponašanje prilikom pregledavanja, prikazala vam personalizirani sadržaj i pružila vam relevantne informacije o našim uslugama. Kolačići trećih strana koji se koriste na našoj web stranici uključuju:

  • Nova relikvija: kolačići koji se koriste za praćenje performansi
  • Google analitika: kolačići koji se koriste za analizu korištenja web stranice

Kako mogu upravljati kolačićima?


 Možete onemogućiti ili izbrisati kolačiće putem postavki vašeg pretraživača. Procedura za to može se razlikovati u zavisnosti od pretraživača koji koristite. Molimo slijedite donje veze za upute o tome kako onemogućiti ili izbrisati kolačiće u najpopularnijim preglednicima:

Google chrome:https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en-GB
Microsoft Internet Explorer:https://support.microsoft.com/en-us/help/260971/description-of-cookies
Microsoft Edge:https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy
Safari (Desktop):https://support.apple.com/kb/PH5042?locale=en_US
Safari (IOS):https://support.apple.com/en-us/HT201265
Mozilla Firefox:https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
Android:https://support.google.com/nexus/answer/54068?visit_id=1-636601972073000539-1281769835&hl=en&rd=1
Opera:https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

Imajte na umu da onemogućavanje ili brisanje kolačića može uticati na vašu mogućnost korištenja određenih funkcija stranice.

Ažuriranja ove Politike o kolačićima Možemo s vremena na vrijeme ažurirati ovu Politiku kolačića. Preporučujemo vam da periodično pregledate ovu politiku radi bilo kakvih promjena. Sve promjene ove politike stupaju na snagu odmah po objavljivanju na stranici.

About the author
Natalie Turner
Natalie Turner
About

Natalie "OddsQueen" Turner, porijeklom iz živopisnog grada Toronta, je pokretačka snaga iza BettingRankera. Sa dvije decenije u industriji klađenja, njena neuporediva stručnost i vizionarsko vodstvo učinili su BettingRanker platformom za sve stvari vezane za sportsko klađenje.

Send email
More posts by Natalie Turner