Sve o Boxing Odds

Boks je jedan od najatraktivnijih sportova ikada. Ovaj sport ima milione obožavatelja širom svijeta. Pun je drame, emocija i akcije koje malo koji sportski događaj može ponuditi. Za razliku od drugih sportova, kao što su fudbal, tenis i košarka, boks ne nudi toliko linija za klađenje.

Međutim, kada je veliki bokserski meč, mnogi ljubitelji sporta ga sa interesovanjem prate, a ima i onih koji se klade na boks mečeve.

Mnogi kladioničari se često klade na sportove koji im nisu baš poznati. Ovo je jedna od najvećih grešaka koju početnik može napraviti. Uvijek je dobro znati pravila određenog sporta kako biste bili upućeniji pri odabiru opklade.

Kako čitati kvote za klađenje u boks?

Kako čitati kvote za klađenje u boks?

Jasno je da se bokserski mečevi odvijaju između dva boksera koji se suočavaju jedan s drugim u više rundi. Zavisi od vrste boks meča i kategorije učesnika na pitanje za koliko rundi je borba predviđena.

Postoje različite kategorije u boksu, od veoma lakih do veoma teških, u zavisnosti od težine takmičara. Naravno, najviše interesovanja izaziva najteža kategorija, ali ni ostale kategorije ne zaostaju.

Kako čitati kvote za klađenje u boks?
Sve o boks kvotama, linijama za klađenje i namazima

Sve o boks kvotama, linijama za klađenje i namazima

Boks je borilačka veština koji je kroz istoriju bio veoma cijenjen, a njegova popularnost neprestano raste, od početka 20. vijeka do danas. Kroz istoriju, boks nam je dao neke od najvećih sportskih legendi, kao što su Muhamed Ali, Rocky Marciano, Mike Tyson, Evander Holyfield, Floyd Mayweather Jr. i Manny Pacquiao, kao i brojna nezaboravna rivalstva.

Ko će koga pobediti u fizičkom obračunu klasična je opklada koja se pojavila mnogo pre prvih legalnih kladionica, a razvojem boksa kao priznatog sporta dobila je svoju plemenitu varijantu u kojoj danas igrači mogu da uživaju bokserskim klađenjem na mreži.

Iako se klađenje na boks čini jednostavno, jer po svemu sudeći morate samo predvidjeti ko će pobijediti i eventualno koliko brzo i na koji način će doći do ishoda, istina je da vam je potrebno bogato sportsko znanje i mnogo uvida ako zaista želite biti uspješan u klađenju u boks.

Sve o boks kvotama, linijama za klađenje i namazima
Kako se kladiti na boks

Kako se kladiti na boks

Pobjednik borbe

Ko će završiti borbu sa podignutim rukama, a ko na koljenima je osnovna opklada koja postoji u boksu i najveći broj kladioničara stavlja svoje opklade predviđajući pobednika borbe. Niže kvote su obično na bokseru koji je prvi koji je favorit.

Međutim, ne zaboravite treću opciju, a to je neriješeno. Ovakav ishod nije toliko neobičan u boksu, jer je dovoljno da jedan sudija ostane neodlučan, a dvojica imaju različita mišljenja i borba će se završiti nerešenim rezultatom, sa kvotom obično oko 25.

Predviđanje pobjednika turnira

Boks je često bitka od 12 rundi, a ponekad i dugotrajan rat, sa samo jednim mogućim pobjednikom. U boksu se održavaju turniri sa Olimpijske igre jedan od najpoznatijih, u kojem je moguće predvideti budućeg šampiona, čak i ako ga na putu do finala čeka još mnogo mečeva.

Takve opklade obično idu uz visoke kvote, ali treba uzeti u obzir mnoge faktore, uključujući formu i potencijalne protivnike na putu do titule.

Kako će se borba završiti

Opklada na to kako se borba završava - u boksu se ne radi samo o pobjedi, posebno je cijenjena ako to uradite na impresivan način. Zbog toga su opklade na način na koji će se borba završiti izuzetno popularne. Borba se može završiti nokautom ili će konačnog pobjednika odlučiti sudije.

Kako se kladiti na boks
Objašnjene linije klađenja u boks

Objašnjene linije klađenja u boks

Boks je sport koji se posmatra kroz mnogo različitih aspekata, a svaki od njih može biti zasebna opklada koju nudi najbolje online kladionice. To je posebno slučaj u velikim profesionalnim utakmicama za svjetsku titulu.

Klađenje ispod/više rundi

Kao i broj postignutih koševa, postignutih golova ili odigranih utakmica, opkladu na ukupan broj završenih rundi nudi bokserska kladionica na mreži. Borba može trajati preko date margine ili može biti završena ranije. Linija koju kladionice obično nude su 6,5 i 7,5, u zavisnosti od jačine protivnika.

Neke od bokserskih online kladionica nude više od četiri različite linije, što povećava šanse da odaberete pravu. Na vama je da procenite da li će borba biti beskompromisna ili taktička i na osnovu toga igrati "preko" ili "ispod".

Pobjednik runde

Kao što se možete kladiti na pobjednika utakmice, možete se kladiti i na to ko će biti bolji u određenoj rundi, na osnovu službenih sudijskih kartona. To je vrsta opklade koja se pojavljuje samo na najatraktivnijim utakmicama, a ne na svim online kladionicama.

Objašnjene linije klađenja u boks
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na boks

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na boks

Najbolji sajtovi za klađenje nude bokserske borbe skoro svakodnevno. Najveće tuče stvaraju najviše akcije i privlače pažnju većine ljubitelja sporta općenito.

Bokserske linije i šansa da se uporede kvote uglavnom zavise od nivoa borbe, tačnije, od činjenice da li je borba dostupna za klađenje na mnogim online kladionicama.

Govoreći o nivou borbe, poznato je da WBA predstavlja najveću svjetsku boksersku organizaciju, jer organizuje najveći broj mečeva širom svijeta. U okviru WBC-a, najbolji bokseri svijeta bore se za titulu svjetskog prvaka u svojoj kategoriji.

Elitno boksersko prvenstvo (EBC) se ističe jer ima eliminacioni turnir. Svaki meč je podjednako važan, a ova liga je odlična za korisnike koji žele da se klade. WBC zeleni pojas je poznat po mnogim borbama jer se ovdje bokseri bore za pojas.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na boks
Najbolje online kladionice za boks kvote

Najbolje online kladionice za boks kvote

Da biste odabrali svoju najbolju boksersku online kladionicu morate uzeti u obzir ograničenja uloga, tj date kvote za klađenje i ponuđene linije.

William Hill je savršen za ljubitelje boksa. Nude širok spektar IBF, WBA, WBC borbi i ono što ih izdvaja je to što se možete kladiti na borbu od trenutka kada je zakazana uprkos činjenici da može proći mjeseci prije nego što se borba odigra.

Unibet i Malbet su također kladionice koje nude raznolik izbor opklada, na primjer, na runde ili kako će se bitka završiti.

Boks klađenje uživo je još jedan način, najbolje kladionice se ističu. Kod klađenja uživo najisplativije je kladiti se na boksera koji je počeo rezervisano, a znate da ima kvalitet koji će kasnije doći do izražaja, jer se tu ponekad kriju visoke kvote.

Ponekad je vrijedno pokušati se kladiti na autsajdera, ako u uvodnim rundama dovede favorita u probleme iznenađujućom taktikom ili neočekivanim kvalitetima.

Najbolje online kladionice za boks kvote
Savjeti i trikovi za kvote klađenja u boks

Savjeti i trikovi za kvote klađenja u boks

Kao i za svaki drugi sport, za klađenje na boks morate se pripremiti i odvojiti vrijeme da saznate što više o odabranim sportistima i njihovim rezultatima, proučite statistiku, prethodne susrete, a prije svega temeljito istražite njihove prednosti i mane.

Stil boksa je jedna od osnovnih stvari na koje morate obratiti pažnju. Da li je bokser dešnjak ili levoruk, koji mu je tempo, kolika je izdržljivost? Sve su to faktori koji formiraju bokserski stil svakog pojedinog sportiste. Koliko god vam to smiješno zvučalo, pratite izjave boksera u informativnim emisijama i konferencijama za novinare neposredno prije meča.

Vrlo često ove izjave djeluju samozadovoljno i samouvjereno, ali ako ih dobro proučite, sam govor tijela vam može reći mnogo o psihičkoj pripremi boksera za meč. Kao iu svakom drugom sportu i klađenju općenito, statistika je važna za klađenje na boks, stoga je redovno pratite jer vam može uvelike pomoći pri odabiru prave opklade.

Naravno, kladionice su bolje pripremljene za velike mečeve nego za manje poznate protivnike, pa je ponekad pravi način za pobjedu kladiti se na borbe koje se nalaze na zadnjoj strani medija.

Savjeti i trikovi za kvote klađenja u boks

Najnovije vijesti

Kako odabrati pravog boksera na kojeg ćete se kladiti
2023-04-19

Kako odabrati pravog boksera na kojeg ćete se kladiti

Bokserski šampioni su dijelili nekoliko zajedničkih stvari koje su im pomogle da se iz opskurnosti uzdignu do vrha. Morate biti čvrsti kao nokti da biste uspjeli kao profesionalni bokser. Nije pretjerano reći da je boks jedan od najstrašnijih sportova na svijetu. Ogromni i poznati borci često ulažu mnogo vremena na trening.

Vodič za vrhunsko sportsko klađenje u boksu
2023-02-08

Vodič za vrhunsko sportsko klađenje u boksu

Postoji, i uvijek će postojati, predana baza obožavatelja za klađenje na boks. Posljednjih godina, sve veći broj ljubitelja borbi počeo je aktivno tražiti mogućnosti klađenja na značajne događaje. Dobra vijest je da je ovo sada jednostavnije nego ikad.