Vijesti

November 30, 2022

Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

2022. godine bejzbolska kuća slavnih prima sedam novih članova u ekskluzivni klub. To je bilo nakon što nijedno ime nije palo prethodne godine. Uz David Ortiz, Tony Oliva i druge koji nisu u dvorani, entuzijasti i igrači bejzbola mogu preusmjeriti svoju pažnju na 2023. klasu talenata Major League Baseballa koji imaju dobre šanse. 

Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?

U stvari, mnogi online kladionice su već objavili kvote u tom smislu, sa više zanimljivih imena na vrhu liste. Osim ako nije drugačije navedeno, datum ceremonije uvođenja u bejzbolsku kuću slavnih 2023. je 23. jul iste godine.

Naravno, postoji mnogo penzionisanih igrača bejzbola sa svim kvalifikacijama potrebnim za razmatranje od strane Udruženja američkih bejzbol pisaca (BBWAA). Međutim, neće svi dobiti toliko željenu čast. Gledajući njihovu istoriju u sportu i ono što kladionice kažu kroz kvote, evo nekih imena čije uvođenje neće iznenaditi nijednog obožavatelja bejzbola.

1. Carlos Beltran

Iako bi Carlos Beltran mogao biti malo manji od višestrukih mjerila korištenih za uvođenje u bejzbolsku kuću slavnih (ne baš na 3.000 i 500 pogodaka u karijeri i Homera, respektivno), on ima gravitaciju, dugovječnost i vrhunac buduće Kuće slavnih inductee. 

Nakon što je nastupao u nevjerovatnih 20 sezona, uglavnom sa Royalsima i Metsima, Carlos je zasluženo osvojio nagradu za početnike godine 1999. i dobio glasove MVP-a u sedam navrata. Takođe je devetostruki All-Star i pobjednik Svjetske serije 2017. Ostali timovi za koje je igrao tokom svoje karijere su Rendžersi, Jenkiji, Kardinali, Džajantsi i Astrosi.

Ipak, važno je istaći da Carlos ima nekoliko stvari koje rade protiv njega. Ovo, između ostalog, uključuje neuspeh u osvajanju MVP (NBA najkorisniji igrač) nagrade. Još jedna moguća prepreka na njegovom putu mogla bi biti njegov skandal prevare Astrosa 2017. Naravno, prvi put se pojavljuje na glasačkom listiću, ali svašta se može dogoditi.

2. Scott Rolen

Da, Carlos ima dobre šanse da prođe 2023. godine, ali Scott Rolen bi mogao biti jedini pravi pogodak u kvotama za Kuću slavnih Major League. I dok nije ni blizu Beltranovih ogromnih prekretnica u ofanzivi, može se pohvaliti pristojnom dugovječnošću i ima statistiku stope ispod svog pojasa. Štaviše, njegova zvjezdana odbrambena karijera mu donosi mnogo vitalnih poena; Scott Rolen je osam puta osvojio nagradu Zlatna rukavica.

Godine 2022. Rolen je osvojio 65,2% glasova, pavši ispod cenzusa od 75% potrebnog da se probije u Kuću slavnih. To će biti njegov šesti ubod na tu čast, a s obzirom da veliki momci poput Rogera Clemensa i Barryja Bonsa nisu u takmičenju, trebalo bi da skupi dovoljno glasova da zasluži mjesto u dvorani.

3. Omar Vizquel

Sakupivši 52,6 posto u 2020., Omar je očigledno kandidat za Kuću slavnih, iako je njegov broj od tada opao. Ali mogao bi da se vrati 2023. godine, s obzirom na to da već ima sljedbenike tvrdoglavih. Njegov argument za indukciju zasniva se na odbrani i dugovječnosti - da ne spominjemo njegov trostruki All-Star i 11 zlatnih rukavica. 

Prije penzionisanja sa 45 godina, Omar je krasio bejzbol terene 24 sezone. Ljudi se možda pitaju da li igrač sa 688 karijera na bazi plus ubacivanje (OPS) zaista može postati Hall Famer u današnje vrijeme. Pa, to se može prepustiti samo slučaju.

4. Billy Wagner

Bill Wagner je još jedna figura koja bi mogla imati koristi od uvođenja u bejzbolsku kuću slavnih sljedeće godine. Sa 51% glasova 2022. godine, Wagner je pao ispod cenzusa za 24%, tako da će se nadati da će ovaj put dostići magični broj. 

Ovo će mu biti osmi pokušaj da postane Hall Famer, a mogao bi imati dobre šanse s obzirom da su neki od njegovih konkurenata prethodnih godina već primljeni. Što se tiče ušteda svih vremena MLB, Wagner zauzima šesto mjesto. On je sedmostruki All-Star i smatra se jednim od najboljih ljevorukih reljef bacača svih vremena.

5. Matt Cain

Cain je trostruki All-Star koji je zabavljao bejzbol svijeta već 13 dobrih sezona, igrajući za jedan tim: Giants. Ušao je u top 10 Nacionalne lige Cy Young Award glasajući dva puta i bio je uključen u tim šampionata Giants' World Series 2010., 2012. i 2014. Tokom postsezone 2010., zabilježio je 2-0 sa 0.00 ERA u 21.1 inningu . 

Te godine je dozvolio jednu nezasluženu vožnju i 13 pogodaka. Sa njegovim dostignućima dobro dokumentovanim, nema sumnje da Cain ima sve što je potrebno da bude uvršten kao jedan od slavnih u bejzbol dvorani. Ipak, stvar je čekanja i gledanja.

Druga imena

Spisak penzionisanih bejzbolaša koji bi mogli da uđu u Kuću slavnih 2023. je dugačak, a ograničavanje imena na samo pet gore bi bila nepravda. Evo još nekih imena koja bi mogla postići taj podvig:

  • Andre Ethier
  • Jacoby Ellsbury
  • Mike Napoli
  • John Lackey
  • Jayson Werth
  • Jered Weaver
  • Huston Street
  • Francisco Rodriguez
  • Jhonny Peralta
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti