Vijesti

October 19, 2022

Objašnjene marže za sportsko klađenje

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Internet stranice za sportsko klađenje nude linije za klađenje. S druge strane, sportski kladionici se klade na ove linije u nadi da će dobiti na datom profitabilnom sportu. Naravno, nijedan kladioničar ne nudi svoje usluge besplatno – oni moraju ostvariti profit kao i svaki drugi posao. Jedini način na koji kladionica može zaraditi je stvaranjem marže. Ipak, iznenađujuće, mnogi kladionici i dalje nisu svjesni šta margine podrazumijevaju.

Objašnjene marže za sportsko klađenje

Bilo ko klađenje na sport moraju razumjeti osnove marže kako bi povećali svoje šanse za pobjedu. Ovaj članak govori o marži za klađenje i njihovom značaju za igrače koji klade na sportskim događajima.

Šta su marže za sportsko klađenje?

Uobičajeno je pronaći većinu internet stranica za sportsko klađenje koje tvrde da nude najbolje kvote. Ali, nažalost, nisu sve ove tvrdnje validne. Dakle, kako igrač može reći koja kladionica govori istinu? Jednostavno. Razumijevanjem kako funkcioniraju margine.

Šta je marža? Marža je razlika u vrijednosti kvota koje nudi kladioničar i stvarne vjerovatnoće datog ishoda. Istina, uvijek treba postojati razlika između ove dvije vrijednosti, što se često smatra 'naknadom' za stavljanje bilo koje opklade. Štaviše, marže daju kladioničarima prednost u odnosu na igrača bez obzira na ishod.

Kada kladioničar određuje cijene na tržištu, pažljivo će postaviti kvote na način koji je privlačan za obje strane tržišta. Postizanje ove ravnoteže čini igrače da se klade na bilo koji od ishoda, čime se pomaže kladioničarima da uravnoteže odgovornost.

Međutim, marže ni na koji način ne garantuju kladionici da će ostvariti profit. Postoje slučajevi kada kladioničar može izgubiti ako se nađe na pogrešnoj strani neuravnotežene linije.

Zašto bi kladioničari trebali razumjeti marže?

Marže za sportsko klađenje se obično postavljaju na oko 5% u većini slučajeva. Ali ovaj naizgled mali postotak osigurava da kladioničar ostane u poslu. S druge strane, kada igrate na internet stranicama za sportsko klađenje s većim maržama znači da plaćaju više kada gube i zarađuju manje kada pobjeđuju.

Na primjer, dvije kladionice sa maržama od 4% i 4,4% mogu se činiti da imaju skoro sličnu maržu. Ali i najmanju razliku treba smatrati značajnom, s obzirom na tanku liniju između pobjeda i poraza u sportu. 

Razlika između profita i gubitka obično je oko 52%, a prosječni kladioničar naplaćuje 5%. To znači da samo igrači koji dobiju 52% parnih opklada mogu platiti kladioničaru svoj dio. Iako stopa pobjeda od 52% možda ne izgleda teško, to je podvig koji nastavlja zbunjivati milione kladioničara koji insistiraju da to mogu još bolje.

Vrijedi napomenuti da kladionice koje nude niske marže ne moraju nužno dati najviše kvote.

Izračunavanje marže za klađenje

Jednostavno traženje malih margina rijetko pomaže. Sportski kladionici bi trebali biti u poziciji da izračunaju marže. Izračunavanje marže na bilo koju opkladu obično nije tako jednostavno kao ABC za većinu kladioničara. Potrebno je više od samog traženja savjeti za sportsko klađenje.

Za razliku od popularne napomene da se ljudi klade na svoje omiljene timove ili sportove, ali se klade protiv kladioničara i kvota. Dakle, kako se izračunavaju marže? jednostavno:

  • Za dvosmjerni događaj: Margina = (1 / decimalna kvota za opciju A) + (1 / decimalna kvota za opciju B) - 1
  • Aplikacija: Prilikom izračunavanja margine opklade na više/manje 2,5 golova u fudbalu, kvote na više od 2,5 golova su 1,66 dok su one za manje od 2,5 golova 2,02. Naši proračuni će izgledati na sljedeći način:
  • (1 / 1,66) + (1 / 2,02) – 1 = 0,0974

Izražavanje odgovora u procentima: 0,0974 x 100% = 9,74%

Ova opklada ima marginu od 9,74, što svakako nije tako dobro za bilo kog kladioničara.

Pronalaženje najboljih marži

U najboljem je interesu igrača da pronađe kladioničara sa reputacijom da daje niske marže. Jednostavna online pretraga može biti dovoljna, ali neki igrači radije koriste kalkulatore marže ili web stranice za rangiranje kladioničara. Due diligence je značajan kada se pretražuju internet za najbolje marže, s obzirom na to da čak i najuglednije web stranice ne nude dosljedno niske marže na svakom tržištu. Ali oni su poznati po nižim maržama od drugih konkurentskih web stranica.

Nije mudro kockati se bilo gde osim sa kladioničarom sa niskim maržama. Na kraju krajeva, niže marže su kritične za poboljšanje izgleda igrača na duge staze.

Final Thoughts

Marže su 'neophodno zlo' u industriji klađenja. Bez marže, kladionica neće moći ponuditi svoje usluge. Međutim, to ne znači da se kladioničari moraju zadovoljiti bilo kakvom maržom. Igrači bi uvijek trebali locirati opklade sa najnižim maržama kada daju opklade zajedno sa drugim savjetima za sportsko klađenje.

Osim niske marže, kladioničari bi trebali obratiti pažnju i na druge ponude zbog kojih se sportsko klađenje na mreži isplati. To uključuje raznovrsnost tržišta klađenja, dostupnost velikodušni bonusi, bankarske mogućnosti i kvalitet usluge za korisnike. Kladionica koja ispunjava sve prave okvire i još uvijek nudi niske marže smatra se 'idealnom' što se tiče klađenja na mreži.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti