Najbolje 10 MasterCard kladionice za 2024

Uplata depozita putem Mastercard kartice je vrlo jednostavna. U stvari, kada je mjesto za klađenje odabrano, to je prilično jednostavno. Odatle, kladionici moraju:

Kreirajte nalog na sajtu za klađenje. Kladionici će možda morati dati potrebne informacije. Mogu se tražiti i neke druge informacije - ID-ovi, lokacija i drugi zahtjevi KYC standarda.

  1. Pronađite opciju Blagajnik. Odaberite Mastercard među opcije depozita obezbeđeno.
  2. Unesite detalje njihove Mastercard kartice, kao što su broj računa, datum isteka i CVC.
  3. Unesite iznos koji želite uplatiti na stranicu za klađenje, a zatim autorizirajte transfer. Transakcije se obično odražavaju u minutama.

Nešto što treba imati na umu je da dok mnoge banke redovno prihvataju depozite za kockanje na kreditnim karticama, druge ih automatski odbijaju.

Neki zakoni kao što je Zakon o provedbi nezakonitih internet kockanja iz 2006. zabranjuju finansijskim institucijama da svjesno obavljaju transakcije s drugim osobom u vezi s ilegalnim internet kockanjem.

Iako internetsko klađenje više nije nelegalno u mnogim jurisdikcijama, zabrana je i dalje u knjigama, a neke banke odbijaju da obrađuju bilo kakve transakcije kockanja na mreži. Za ovo nisu krive stranice za klađenje, pa je najbolje prethodno malo istražiti.

Ograničenja depozita mogu se razlikovati za web lokacije za klađenje, ali obično su negdje na 5000 USD maksimum i 10 do 50 USD minimum.

Što se tiče naknada, neke banke na mreži Mastercard-a mogu naplaćivati niske ili nikakve naknade. Neki online sportske kladionice tretirati depozit kao gotovinski avans i kao rezultat zahtijevati veće naknade. Sajtovi za klađenje takođe mogu naplaćivati naknade sa svoje strane.

Najbolje 10 MasterCard kladionice za 2024
Kako izvršiti isplatu sa Mastercard karticomSigurnost i sigurnost u Mastercard-uOpcije korisničke podrške Mastercard-a
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker
Kako izvršiti isplatu sa Mastercard karticom

Kako izvršiti isplatu sa Mastercard karticom

Dok većina sajtova za klađenje dozvoljava kladionicima da deponuju sredstva putem Mastercard kartice, neke im možda neće dozvoliti da se povuku na isti način (ili bilo koju drugu debitnu ili kreditnu karticu, u tom slučaju). To znači da će kladioničari obično morati da pronađu alternative kada žele da povuku novac. Najlakša opcija je korištenje e-novčanika, kao što su Skrill ili Neteller.

Kladionici se također mogu odlučiti za podizanje svojih sredstava putem bankovnih transfera. Međutim, isplate putem bankovnih transfera obično traju od dva do pet radnih dana, što bi moglo biti duže ako su na putu državni praznici, vikendi ili održavanje. Isplata putem e-novčanika može biti brža, ali to nije uvijek istina.

Jednostavno idite na željenu stranicu za klađenje i prođite kroz standardnu proceduru povlačenja. Nakon toga odaberite željeni način plaćanja. Ovo će kladioničare usmjeriti na sljedeću fazu, gdje će kladioničari odrediti iznos koji žele povući. Sve što preostaje je potvrditi i ovlastiti transakciju nakon što su dostavljene sve potrebne informacije.

Što se tiče naknada za isplatu, neke banke povezane s Mastercard karticom mogu nametnuti minimalne ili nikakve naknade. Kladionice mogu naplaćivati naknade sa svoje strane, kao i naknade za e-novčanike. Međutim, to su obično samo peni za dolar, tako da to neće naštetiti fondovima koliko se misli.

Ako su kladionici i dalje zabrinuti oko naknada, Mastercard i dalje može učiniti da kladionici budu kvalifikovani bonusi za prvu opkladu na stranicama za klađenje, pa smatrajte to kompenzacijom za svoja sredstva.

Kako izvršiti isplatu sa Mastercard karticom
Sigurnost i sigurnost u Mastercard-u

Sigurnost i sigurnost u Mastercard-u

Mastercard je jedna od najvećih i najpouzdanijih platnih usluga na tržištu, tako da su transakcije i lični podaci kladioničara sigurni. 


Način na koji Mastercard funkcioniše u poređenju sa svojim rivalima je to što kompanija tvrdi da su njeni sistemi sigurniji od bilo koje druge usluge plaćanja. Oni koriste peer-to-peer mrežu zasnovanu na rubu koja usmjerava promet na više krajnjih tačaka.

Tu je i Mastercard Secure Code, koji je dodatni nivo sigurnosti. Pomaže u potvrđivanju identiteta kladioničara putem jednokratne šifre (OTP) poslane putem SMS-a na registrovani telefonski broj na stranici za klađenje.

Još jedna sjajna stvar je da finansijska institucija koja kladionicima izdaje Mastercard kartice neće ih smatrati odgovornim za bilo kakve neovlaštene transakcije. Mastercard nudi zaštitu od odgovornosti sa transakcijama napravljenim bilo gdje.

Kladionici moraju dati svoj dio u osiguravanju sigurnosti i sigurnosti svoje Mastercard kartice. Da bi to učinili, moraju:

  • Poduzmite razumne mjere opreza kako biste spriječili gubitak ili krađu vaše kartice.
  • Kada je vaša kartica izgubljena, ukradena ili korištena bez vaše dozvole, odmah obavijestite svoju banku.
  • Održavajte dobru reputaciju sa svojim Mastercard računom.
  • Saznajte koje druge sigurnosne mjere vaša banka ima da vas zaštiti od lažnih transakcija tako što ćete razgovarati s njima.
Sigurnost i sigurnost u Mastercard-u
Opcije korisničke podrške Mastercard-a

Opcije korisničke podrške Mastercard-a

Mastercard je jedna od vodećih platnih usluga u svijetu. Oni koji ga imaju koriste ga za mnoge svoje dnevne potrebe, kao što su komunalije, osnovne stvari, kupovina i još mnogo toga. Kada nešto često koristite, često se javljaju problemi ili nedoumice.

Ako kladioničari imaju problema ili pitanja, postoji mnogo načina na koje mogu kontaktirati Mastercard. Međutim, imajte na umu da Mastercard zapravo ne izdaje debitne ili kreditne kartice – to izdaju finansijske institucije. Kladionici će možda morati prvo kontaktirati svoju banku.

  • Za prvu rutu, kladionici se mogu uputiti na zvaničnu stranicu Mastercard-a na adresi mastercard.com. Pronađite stranicu za podršku i često postavljana pitanja. Ove liste su obično sveobuhvatne i mogu sadržati rješenje za problem kladioničara.
  • Drugo, možete preuzeti PDF datoteku Globalnih kontakata kompanije Mastercard, koja sadrži listu kontakt brojeva za svaku Mastercard telefonsku liniju. Svaka zemlja ili oblast ima svoje, tako da neće škoditi da provjerite ovu glavnu listu.

Kladionici također mogu koristiti društvene mreže kako bi došli do Mastercard kartice, kao što su Facebook i Twitter. Kompanije prepoznaju moć ove dvije stranice da komuniciraju sa svojom bazom kupaca i često odgovaraju na razgovore, spominjanja ili komentare tamo.

Opcije korisničke podrške Mastercard-a
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Top 3 sportsko klađenje bonusa dobrodošlice za Visa/Mastercard plaćanja
2023-08-02

Top 3 sportsko klađenje bonusa dobrodošlice za Visa/Mastercard plaćanja

Kada tražite kladionicu za učlanjenje, važno je razmotriti opcije plaćanja i dostupne ponude dobrodošlice. Srećom, većina kladionica nudi plaćanje debitnom/kreditnom karticom putem Mastercard ili Visa kartice. Još bolje, dobićete bonus za sportske kladionice nakon što položite sredstva i, u nekim slučajevima, napravite svoju prvu stvarnu novčanu opkladu.