Vijesti

November 1, 2023

Zadivljujuće performanse na klupi: potencijalno povlačenje za Boston Celticse

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Uvod

Tokom vansezone vladao je optimizam oko klupe Boston Seltiksa. Međutim, kako je sezona počela, postalo je jasno da klupa ne igra dobro i da bi mogao biti problem za tim u budućnosti.

Zadivljujuće performanse na klupi: potencijalno povlačenje za Boston Celticse

Lackluster Performances

Povratak veterana na klupi, kao što su Payton Pritchard i Al Horford, nisu opravdali očekivanja. Pritchard, koji se mučio sa pronalaženjem minutaže prošle sezone, dobio je više vremena za igru, ali nije napravio veliki uticaj. U prve tri utakmice postigao je samo 2,3 poena i imao je slab procenat šuta. Horford, koji se prilagođava svojoj novoj ulozi šestog igrača, takođe ima problema, sa prosečno niskih 5,3 poena u karijeri uz 36,8% šuta.

Disappointing Contributions

Drugi igrači na klupi, uključujući Sama Hausera, Lukea Korneta i Oshaea Brisetta, također nisu dali značajan doprinos. Hauser i Kornet su u kombinaciji za samo 11 ukupnih poena na lošim procentima šuta. Briset, od kojeg se očekivalo da će biti ključno pojačanje, postigao je samo dva boda u dvije utakmice.

Ukupne performanse klupe

Klupa Celticsa u cjelini je bila neodoljiva. Trenutno su najlošiji u NBA ligi po broju pogodaka i procentima šuta među igračima sa klupe. Iako postoji nada da će se igrači poput Horforda i Pritcharda poboljšati kako se budu prilagođavali novim ulogama, klupa će morati pojačati i pružiti podršku timu.

Potreba za poboljšanjem

Uprkos snažnom početku sezone Seltiksa, klupa ostaje potencijalna prepreka za tim. Početna petorka je impresivna, ali će im trebati pomoć sa klupe da bi uspjeli. Za Celticse je ključno da riješe probleme sa svojom klupom i pronađu načine da poboljšaju svoj učinak.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti