Vijesti

July 31, 2023

Twitch zabranjuje prijenose uživo sa stranica za oglašavanje kože

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Esportsko klađenje postalo je ogroman fenomen među ljubiteljima tradicionalnih sportskih klađenja. Ova vrsta klađenja omogućava kladionicima da predvide ishode Esports mečeva kao što su Valorant, CS:SO, Dota 2 i još mnogo toga.

Twitch zabranjuje prijenose uživo sa stranica za oglašavanje kože

Osim ulaganja pravog novca, neke web stranice dozvoljavaju kladionicima da kockaju opklade koristeći svoje maske za igre (dijelove izgleda likova iz video igrica) i druge dragocjenosti. Ovo je nešto protiv čega se vodeći programeri igara poput Valvea i Riot Gamesa već dugo bore.

Čini se da su njihovi napori postali uspješni nakon što je Twitch, vodeća stranica za prijenos uživo, ažurirala svoje politike platforme kako bi kriminalizirala promociju Skin Gambling sadržaja. 

Odgovarajući na jedno od pitanja svojih pratilaca, kompanija koja prenosi uživo je izjavila: 

"Našom politikom nije dozvoljena nikakva promocija ili sponzorstvo Kockanja kože".

Gigant za streaming u vlasništvu Amazona nedavno je razbio ono što naziva "nelicenciranim igračkim sadržajem". Prošle godine, Twitch je zabranio svoje streamere od igranja kazino igara, uključujući stolne igre i slotove na nelicenciranim stranicama za kockanje. Osim toga, ažurirana politika navodi da Twitch neće dozvoliti streamerima da daju preporuke za linkove za kockanje i sajtovi za sportsko klađenje.

Twitch je povremeno bio kritiziran jer nije suzbio ilegalni sadržaj na svojoj platformi. Streameri kao što su Tyler 'Trainwreck' Niknam i Adin Ross dobili su mnogo kritika zbog igranja i reklamiranja popularne web stranice za kockanje kriptovaluta u Sjedinjene Države njihovoj zajednici.

Odgovarajući na najnovija ograničenja, Esports posmatrači su istakli da još uvijek postoje pitanja o Twitchovoj zabrani web stranica za klađenje na Skin. Revidirana politika platforme može stvoriti neugodnosti za organizacije kao što je G2 Esports, koji je nedavno ušao u partnerstvo sa CSGORoll, web stranicom za klađenje Skin.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti