Vijesti

October 31, 2023

Chet Holmgren: Impresivna izvedba početnika izaziva uzbuđenje za ljubitelje Thundera

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Uvod

Chet Holmgren, dugo očekivani novajlija Oklahoma City Thundera, pokazao je veliki potencijal u svoje prve tri NBA utakmice. Iako je još rano u njegovoj karijeri, već postoje razlozi za optimizam u pogledu njegove budućnosti.

Chet Holmgren: Impresivna izvedba početnika izaziva uzbuđenje za ljubitelje Thundera

Impresivno statistika

U svoje prve tri utakmice, Holmgren je u prosjeku postizao 15,3 poena, 7,0 skokova i 2,3 blokade po utakmici. On je šutirao impresivnih 57% iz polja i 55% izvan luka. Ovi brojevi samo zagrebaju površinu njegovog uticaja na teren.

Analiza igre

U svom NBA debiju, Holmgren je imao solidan učinak, sa 11 poena, četiri skoka i tri asistencije. Međutim, smatrao je da može bolje i postaviti sebi više standarde.

U svojoj drugoj utakmici, Holmgren je zaista pokazao svoj potencijal. Postigao je 16 poena, uključujući ključnu trojku u posljednjoj minuti, i postavio rekord Thundera za početnike sa sedam blokada. Njegov nastup je zaslužio pohvale i od saigrača i od protivnika.

U svojoj trećoj utakmici, Holmgren se suočio sa teškim mečom protiv Nikole Jokića, aktuelnog MVP-a. Dok se mučio u defanzivi, imao je svoju najbolju ofanzivnu igru ​​u sezoni, postigao je 17 poena u prvom poluvremenu.

Zaključak

Rani nastupi Cheta Holmgrena pokazali su njegovu svestranost i potencijal. Kako nastavlja da se razvija i stiče iskustvo, ima potencijal da postane superzvijezda u NBA ligi. Navijači Thundera imaju razloga da budu uzbuđeni zbog budućnosti sa Holmgrenom u svom timu.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti