Vijesti

October 31, 2023

Budućnost sportskih sadržaja uživo: širenje izvan prijenosa uživo kako bi se zadovoljili zahtjevi multitaskinga digitalnih medija

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Uvod

Sljedeća generacija mlađih, sportskih TV obožavatelja uživo se uključuje u digitalno multitasking ponašanje, što zahtijeva stvaranje kratkotrajnijeg sadržaja vezanog za sport kako bi zadržao njihov interes. Rukovodioci industrije prepoznaju ovu potrebu, s gotovo 80% koji vjeruje da bi se sportski sadržaj trebao proširiti izvan sportskih prijenosa uživo i emitiranja.

Budućnost sportskih sadržaja uživo: širenje izvan prijenosa uživo kako bi se zadovoljili zahtjevi multitaskinga digitalnih medija

Budućnost sportskih sadržaja uživo

Prema anketi od 150 rukovodilaca koju je proveo Altman Solon, 74% rukovodilaca industrije vjeruje da će sportski sadržaj uživo biti prožet drugim medijskim iskustvima. To bi moglo uključivati ​​bolju statistiku, nove impresivne funkcije, personalizirani sadržaj, funkcije vjernosti obožavatelja i spajanje povezanih formata kao što su igre, podcastovi i vijesti.

Uspon multitaskinga digitalnih medija

Očigledan je rast u ponašanju multitaskinga u digitalnim medijima, sa 57% potrošača koji redovno pregledavaju internet, 50% koristi društvene mreže, 43% šalje poruke ljudima, a 31% naručuje hranu. Predviđeno je da će mlađi gledaoci sporta uživo zahtijevati još više kako njihovo ponašanje u više zadataka eskalira.

Imperativ za iskustva sa sadržajem na više platformi

Autori izvještaja naglašavaju da mlađe kohorte provode 1,5 puta više sati na internetu u odnosu na starije generacije. Ovo naglašava potrebu za sportskim medijima da pruže iskustvo sa sadržajem na više platformi kako bi se zadovoljile želje mlađih gledalaca.

Troškovi sportskih naknada

Kako sportske naknade za TV mreže i streaming platforme nastavljaju rasti, pregovori o sportskim pravima postaju konkurentniji. Na primjer, planirano je da počne nova runda pregovora o sportskim pravima u NBA ligi, a televizijske kompanije ESPN i Turner žele da daju agresivne prijedloge za borbu protiv rastuće konkurencije Apple TV+, Amazon Prime Video i zadrže veliku sportsku imovinu. Predviđa se da će sportske takse za NBA oboriti nove rekorde.

Zaključak

U digitalnom dobu, potražnja za kratkotrajnim sportskim sadržajima raste zbog digitalnog ponašanja mlađih gledatelja sportskih događaja uživo. Da bi išli ukorak s ovim zahtjevom, sportski mediji moraju se proširiti izvan sportskih prijenosa uživo i uključiti druga medijska iskustva. Uz to, porast multitaskinga digitalnih medija zahtijeva pružanje iskustva sa sadržajem na više platformi. Kako sportske naknade i dalje rastu, pregovori oko sportskih prava postaju sve konkurentniji, naglašavajući potrebu da TV mreže i platforme za striming daju agresivne prijedloge za zadržavanje vrijednih sportskih objekata.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti