Vijesti

May 4, 2022

888 Potvrđuje dogovor sa William Hillom

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Svi koji poznaju sportsko klađenje na mreži vjerovatno su čuli za kladionicu William Hill. Stranica je poznata po tome što omogućava pristup različitim tržištima i promotivnim ponudama. BettingRanker ima stranicu sa puno detalja informacije o tome kako bi pomogli čitaocima da steknu dalji uvid. Ovaj 87-godišnji brend već neko vrijeme traži kazino firma 888. Kompanija je nedavno potvrdila da je kupila William Hill za 2,2 milijarde funti.

888 Potvrđuje dogovor sa William Hillom

Brend su prodali bivši vlasnici Caesars u dogovoru koji bi mogao promijeniti obim klađenja William Hill u bliskoj budućnosti. Trenutno postoji 1.400 ovih klasičnih kladionica na glavnoj ulici. 888 je već izjavio da će oni ostati otvoreni.

Što se tiče sportskog klađenja na mreži, 888 bi mogao ići dalje prema inovacijama. Izraelska kompanija za igre na sreću specijalizirana je za softver za web stranice kazina. Osnovali su ga izraelski tehnološki poduzetnici prije nego što je prerastao u značajnu firmu.

Prodaja također ne znači da se Caesars odbio od kockanja. Umjesto toga, njihov fokus je u inostranstvu. Namjeravaju da iskoriste stručnost po kojoj je William Hill dobro poznat. Caesars je prvi put osnovan u Las Vegasu. Američki vrhovni sud tek je nedavno poništio dugotrajnu zabranu sportskog klađenja. Kao rezultat toga, otvorilo se novo brzo rastuće tržište kockanja. Naoružani znanjem Williama Hilla, Cezari bi uskoro mogli rasti u uticaju preko bare.

Sportsko klađenje u Velikoj Britaniji je veoma unosan posao od milijardu funti. Čitaoci mogu koristiti Klađenje Ranker da saznate o najboljim dostupnim stranicama. 888 je prepoznao da je William Hill jedna od dominantnih snaga u ovoj industriji. Međutim, i dalje ima ogromne rivale. Ovo uključuje Betfred, još jednog giganta za online kockanje koji je također pokušao kupiti William Hill u prošlosti. Na taj način bi se udvostručila njena već značajna mreža unutar Ujedinjenog Kraljevstva.

Kockanje na mreži je već nekoliko godina počelo da zamjenjuje klasične kladionice. Pandemija Covida samo je ubrzala ovu promjenu. Međutim, budućnost kladioničarskih web stranica kao što je William Hill suočava se s neizvjesnošću. 

Vlada Velike Britanije je izjavila da namjerava reformirati industriju, posebno se fokusirajući na online kockanje. Izvršni direktor 888 Itai Pazner rekao je da se kompanija može nositi sa promjenama trenutnih propisa. William Hill se također više fokusira na sportska tržišta, oblast za koju je manje vjerovatno da će biti na meti vladine reforme.

Zanimljivo je da je William Hill pokušao da kupi 888 za 700 miliona funti 2015. Stoga se nedavni ugovor može posmatrati kao način da 888 preokrene situaciju. Njihov prvi pokušaj bio je 2016. godine. Kompanija je planirala trostruko spajanje zajedno sa bingo firmom Rank. 888 predviđa da bi sporazum mogao osigurati sinergijske uštede od 10 miliona funti samo u 2022. godini. 

Do 2025. ovo bi moglo biti čak 100 miliona funti. 888 je sada jedan od većih igrača u britanskoj industriji sportskog klađenja. Uprkos tome, konkurencija je žestoka sa onima kao što su Paddy Power, SkyBet, Coral, Ladbrokes i Bet365. Da li će se ovo takmičenje nastaviti decenijama je scenario koji se čeka.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti