Vodiči

May 3, 2023

Osnove Line Shoppinga za bolje sportsko klađenje

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Kada se kladite na sport, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora, uključujući kvote i linije, prije nego što napravite opkladu. Kupovina na liniji znači traženje najpovoljnijih linija za klađenje prije stavljanja opklade.

Osnove Line Shoppinga za bolje sportsko klađenje

Pronalaženje najboljih mogućih linija je od suštinskog značaja za svakog sportskog kladioničara koji želi maksimizirati svoj povrat, bilo da se kladi na mješovite borilačke vještine, fudbal, tenis ili bilo šta drugo.

Ovaj komad će vam predstaviti kupovinu po liniji i naglasiti zašto je to ključno za vaš rezultat.

Šta je Line Shopping?

Kupovina na liniji je uporediva sa bilo kojom drugom vrstom kupovine. Kada ste u potrazi za novim automobilom, malo uporedite kupovinu kako biste saznali koji trgovac nudi najbolju ponudu. Isti principi važe i za kupovinu na liniji. Stoga bi se svakodnevni savjeti za kupovinu mogli primijeniti kao savjeti za kupovinu na liniji.

Da biste pravilno izvršili kupovinu, odaberite liniju (kao što je spread, total ili moneyline) i uporedite je u dvije ili više različitih sportskih kladionica. 

Stavite svoje opklade na liniju sa najvećim kvotama, jer će vam to dati najveći prinos, a na tu liniju treba da se kladite. To je suština toga. Međutim, ako se ozbiljno bavite klađenjem, to postaje mnogo komplikovanije od toga.

Na primjer, neke web stranice ili regije će vas isključiti ili ograničiti, dok će druge postaviti više ograničenja na ono što možete učiniti. Kada su nagrade u pitanju, najbolji sajtovi za sportsko klađenje će imati manji rizik i brži su u isplatama od ostalih. U svakom slučaju, trebali biste dati prednost klađenju na liniju koja nudi najveći potencijal povrata vaše investicije.

Jednostavna ilustracija Line Shopping

Iako je kupovina na liniji tehnička fraza, koncept je jednostavan za razumijevanje. Nije teško raditi, iako biste voljeli da imate dronove za to (kao što bi to mogli učiniti veliki kolektivi). Prednosti kupovine na liniji za vaš rezultat svakako čine to vrijednim poduhvatom.

Pre nego što se kladite, trebalo bi da obavite „linu kupovinu“, što znači da pretražite mnoge kladionice u potrazi za kladionicama koje daju najveće kvote. Ilustrovanje je najefikasniji metod za to.

 • Želite da položite opkladu protiv širenja u večerašnjoj utakmici Blazersa protiv Wizardsa. 
 • Kod većine kladionica Washington je označen kao favorit od 5,5 poena u odnosu na drugu ekipu. Međutim, prema jednoj od knjiga, Wizardsi su samo favorit od 5 bodova. 
 • Ako mislite da će Wizardsi pobijediti s razlikom od šest poena ili više, trebali biste igrati u kladionici u kojoj su navedeni s rasponom od 5,5 poena. 
 • Ako, s druge strane, mislite da će Blazersi pobijediti ili izgubiti s razlikom manjom od šest bodova, onda bi trebalo da izaberete kladionicu koja je favorizirala San Antonio sa 5,5 bodova.

Ovo biste trebali učiniti i sa drugim okladama, kao što su Totals i Money Lines. Kada traži igru na koju se može kladiti na Over, tražit ćete zbroj koji je najmanji mogući broj, i obrnuto kada tražite igru na koju ćete staviti opkladu na Under.

Ista stvar vrijedi i za novčane linije. Opklade ove vrste su najzastupljenije u bejzbolu i hokeju i često su izražene u dolarima i centima. Na primjer, favorit od dva dolara bi imao novčanu liniju od -200, ali bi se za autsajdera čiji su izgledi išli sa +150 na +140 smatralo da je promijenio deset centi.

Iako se možda ne čini mnogo kada se kladite na samo nekoliko dolara (10 dolara pobjeđuje 14 umjesto 15 dolara), to je razlika od 6,7%! Jednako ključna i potencijalno odlučivanje između dugoročnog uspjeha i neuspjeha je praksa kupovine na liniji za Moneyline opklade.

Kako kladioničari koriste linijsku kupovinu da bi "bili knjiga"

Ako ste jedna od najboljih stranica za sportsko klađenje i primate opklade na tipičnom soku od -110, ostvarit ćete priličan profit na duži rok. Međutim, to je slučaj samo ako su vaše linije konstantno blizu konsenzusa, poznatog i kao tržište.

 • Ako odaberete web stranicu koja upoređuje kvote, možete pregledati redove iz nekoliko kladionica istovremeno i na istom ekranu. Ovo vam omogućava da vidite gdje većina knjiga stoji i ukaže na varijacije linija.
 • U situacijama kada su linije udaljene za 1,5 poena ili više, možete u suštini "postati knjiga" odabirom tima s pogrešnom cijenom i klađenjem na njega. To se radi odabirom tima koji ima veći raspon bodova. 
 • Pronalaženje ovih praznina u cijenama može značajno povećati vaš krajnji rezultat, a vi ne morate imati stav o događaju da biste postavili unosnu opkladu; sve što treba da uradite je da odredite konsenzusnu liniju, locirate druge kladionice koje odstupaju od te linije i da se kladite na stranu koja ima nepropisnu cenu.
 • Identifikacija konsenzus linije je obično laka, a najlakši način da naučite "pravu liniju" je odabir visoko cijenjenih, renomiranih trgovina s puno aktivnih kupaca.

Ustajale linije i parna jurnjava: Uslovi za kupovinu u liniji koje morate znati

Dvije fraze se često koriste u vezi s kupovinom na liniji.

Prva tehnika je poznata kao parna jurnjava. To se dešava kada se značajna količina novca (para) kotrlja na jednoj strani, što uzrokuje značajan skok u redovima da bi prihod dobio na suprotnu stranu. Ovo ima potencijal da vrlo brzo postane snježna gruda jer sve veća količina novca pokušava "potjerati" "paru" i ući prije nego što linija postane još veća i strmija.

 • Pretpostavimo da ste sretni (ili dovoljno vješti) da uđete neposredno prije nego što dođe do velikog pokreta pare. 
 • U tom slučaju, povremeno ćete imati mogućnost da zaštitite svoju opkladu prije nego što akcija počne i uložite zajamčeni povrat ili freeroll. 
 • Ako se to dogodi, trebali biste iskoristiti ovu priliku.

Pustite ga i budite zadovoljni svojom opkladom kakva jeste, ali ako uđete dovoljno rano i promjena je dovoljno značajna, razmislite o toj alternativi. Pretpostavimo da ste sretni (ili dovoljno vješti) da uđete neposredno prije nego što dođe do velikog pokreta pare. U tom slučaju, povremeno ćete imati mogućnost da zaštitite svoju opkladu prije nego što igra počne i zaključati zajamčeni profit ili freeroll.

 • Pretpostavimo da ste sretni (ili dovoljno vješti) da uđete neposredno prije nego što dođe do velikog pokreta pare.
 •  U tom slučaju, povremeno ćete imati mogućnost da zaštitite svoju opkladu prije nego što igra počne i zaključati zajamčeni profit ili freeroll. 
 • Pod pretpostavkom da ste ušli dovoljno rano i da je potez bio dovoljno velik, pustite ga i budite zadovoljni svojom opkladom.

Pretpostavimo da je trenutna linija kod većine kladioničara Los Angeles -5, ali da je 10 minuta prije dojave, ogroman niz opklada došao na Lakerse, prisiljavajući jednu knjigu da promijeni liniju na Los Angeles -5,5, a zatim na -5.5. U ovom scenariju, Lakersi imaju prednost od 5,5 bodova (-120).

Svaka knjiga koja još uvijek prikazuje Los Angeles -5 sada se vidi kao zaostala za vremenom i u povećanoj opasnosti od velikog hita. To je ono što industrija naziva ustajalom linijom.

Uvijek iskoristite ustajale linije kada naiđete na njih, jer u većini slučajeva neće dugo biti tu.

Da li su prednosti kupovine putem linije vrijedne dodatnog truda?

Odgovor je da. Svaki "oštar" bi vam rekao kako je ivica, ma koliko skromna, uvijek bolja nego da je nemate. Sportsko klađenje ima male profitne marže, za početak, i jedno strategija za smanjenje "budnosti" ono što sportske kladionice dodaju u redove je kupovina.

Neuvježbanom oku razlika između -110 i -105 možda i nije toliko značajna. Na kraju krajeva, teško je uočiti razliku -5 između ove dvije linije. Pogrešno.

Vremenom se gomilaju i pobede i porazi. Nijedan stručni kockar to nije uspio bez pažljivog razmatranja svake mogućnosti. Računati svaki cent je od suštinskog značaja ako želite da zaradite za život kao kockar.

Sada, hajde da napravimo korak unazad i vidimo širu sliku. 

 1. Klađenje od 110$ na 250 igara na -110 znači da trebate pobijediti u 131 igri samo da biste se isplatili. 
 2. Morate pobijediti u 128 igara od 250 ako ukupno zaradite $105 -105. 
 3. Preko 250 utakmica, ovo je razlika od samo tri.
 4. Sharpsi moraju pobjeđivati između 53% i 56% vremena kako bi održali postotak pobjede stabilnim.

Kada su marže ovako male, pobjeda ili poraz u samo tri utakmice može biti razlika između potpune čak i gubitka novca. Nepodudarnost između redova, ma koliko mala, značajno će uticati na vaš profit.

Final Thoughts

Zaključno, kupovina na liniji je ključna za uspjeh svakog sportskog kladioničara.

Postoji mnogo sjajnih savjeta za kupovinu putem linije koji vam mogu pomoći da budete stručni kupac, kao i nekoliko poučnih članaka koji objašnjavaju na što se linija isplati kladiti, a koje morate izbjegavati. S obzirom na male margine pobjede u sportskom klađenju, kupovina na liniji može odrediti hoće li kockar biti ispred ili iza.

Izbjegavajte da svojoj knjizi date svoj teško zarađeni novac tako što ćete unaprijed detaljno proučiti temu. Kupovinu po liniji nije teško obaviti i značajno će utjecati na vaš krajnji rezultat s vremenom.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Podignite svoju igru ​​klađenja: Insajderski izbori, statistika i pouzdane recenzije
2024-06-02

Podignite svoju igru ​​klađenja: Insajderski izbori, statistika i pouzdane recenzije

Vijesti