Kako odabrati pravog boksera na kojeg ćete se kladiti

Vodiči

2023-04-19

Ethan Tremblay

Bokserski šampioni su dijelili nekoliko zajedničkih stvari koje su im pomogle da se iz opskurnosti uzdignu do vrha. Morate biti čvrsti kao nokti da biste uspjeli kao profesionalni bokser. Nije pretjerano reći da je boks jedan od najstrašnijih sportova na svijetu. Ogromni i poznati borci često ulažu mnogo vremena na trening.

Kako odabrati pravog boksera na kojeg ćete se kladiti

Uzbudljivo je gledati sjajnog boksera na vrhuncu svojih sposobnosti u akciji. Rocky Marciano, Joe Louis, Muhammed Ali, Joe Frazier, Manny Pacquiao i Mike Tyson samo su nekoliko bokserskih velikana koji su oduševili milione obožavatelja. Ove osobe su imale jedinstvene kvalitete koje su im omogućile da napreduju u ovom veoma konkurentnom polju.

Da biste svoje ime uvrstili među najbolje na svijetu, morat ćete uložiti mnogo sati fizičke kondicije, izdržljivosti, strasti i vožnje. Slijede najvažniji atributi sjajnog boksera koje treba imati na umu kada počnete s online klađenjem na boks.

Osobine boksera šampiona

Sjajan bokser ima karakteristike i atribute izvan samo tehničke stručnosti. Šta još mislite da je ove šampione dovelo do vrha? Hajde da pogledamo najbolji savjeti za klađenje u boks o tome šta čini ili lomi borca. Ovaj vodič će vam pomoći za više pobjeda u sportskom klađenju!

Srce i crijeva

Možete to zvati kako hoćete - crijeva ili srce. To je ključna osobina svakog boksera, ali se često zanemaruje. Ulazite u ring znajući da će vam protivnik zadavati udarce i morate biti spremni da ih primite.

Tokom borbi, čak i najvještiji takmičari dobijaju značajnu štetu. Za ulazak u ring i borbu, znajući da ćete biti pogođeni, potrebna je hrabrost. Održavanje pritiska nakon povrede zahtijeva još više hrabrosti.

Što se tiče borbi, malo je takmičara imalo više hrabrosti od Muhameda Alija. Godine 1964. dobio je okršaj za titulu protiv Sonnyja Listona, koji je bio nadaleko cijenjen kao veliki favorit zbog Listonove superiorne veličine, snage i moći udaranja. Ali, koji je tada bio poznat kao Cassius Clay, pobijedio je u oba kruga.

Ali je odnio dosta kazni od Joea Fraziera tokom tri bitke, ali je dva puta bio na vrhu. Ali je pobedio moćnog šampiona Džordža Formana nokautom u borbi za koju su mnogi predviđali da će se završiti sa Alijem na platnu sa ozbiljnim povredama. Ali ima širok spektar sposobnosti, a među njima se ističe njegova hrabrost.

Agresivnost

Agresivnost je vitalna komponenta šminke svakog elitnog borca, čak i ako to nije najglamurozniji kvalitet koji treba istaknuti u današnje vrijeme. Na kraju krajeva, bokserski ring nije klub za knjige. Svaki takmičar ulazi u arenu sa jednom svrhom: da izbaci svoje takmičare.

Ranije smo istakli Mikea Tysona, a divlja žestina koju je mogao pokazati tokom svog vrhunca je savršen primjer onoga na šta ovdje mislimo. Instinkt ubojice je još jedan kvalitet koji je neophodan za svakog velikog boksera. Da biste dobili borbu, ne smijete oklijevati da idete na nokaut kada je vaš neprijatelj ranjen ili pokazuje znakove umora.

Rad stopala i pokreti glave

Mnogi ljudi koji nisu upoznati sa boksom misle da se on u potpunosti sastoji od stajanja na jednom mestu i zadavanja udaraca. Iako je to donekle tačno, sposobnost boksera da se brzo i efikasno kreće na nogama je obeležje elite. Oni mogu izbjeći napade protivnika i postaviti se da pokrenu svoje ako mogu dobro da se kreću (ovo je bila jedna od mnogih prednosti Mannyja Pacquiaa u ringu).

Svaki vrhunski borac takođe treba da ima odlične pokrete glave. To im omogućava da izbjegnu napade protivnika dok se istovremeno kreću u dometu i izvan nje. Legendarni bokser Muhammed Ali je primjer kombinacije vrhunskog rada stopala i pokreta glave.

Snaga i preciznost probijanja

Moć udaranja borca je izgrađena na eksplozivnoj snazi.

Ipak, odlazak u teretanu i pumpanje gvožđa nije jedini odgovor. Tajming, koordinacija i uočavanje prilike su ključni.

Sve se to usavršava kroz treninge u teretani. Mike Tyson je bio bokser teške kategorije koji je zadao neke od najtežih udaraca u prethodnih pola vijeka. Mnogi od njegovih takmičara bili su viši od njega i znao je da to znači da mogu podići više težine. Niko, međutim, nije mogao da parira Tysonu u ranoj fazi njegovog razvoja igra kada zadaje udarce sa velikim guštom i nemilosrdnošću.

Slično, u boksu, borci moraju pogoditi metu koja se stalno kreće.

  • Protivnik pokušava izbjeći udarce dok je odmjeren.
  • Što više bokser pokušava da udari i promaši, to više energije troši i veća je vjerovatnoća da će dobiti snažan udarac. 
  • Ako se udarac spoji, bokseri stiču samopouzdanje, a protivnik nanosi štetu.

Manny Pacquiao je sjajan primjer nekoga ko može zadati snažne udarce brzo i precizno. Kao rezultat toga, razvio se u jednog od najboljih boraca posljednje decenije.

Hand Speed

Brzina ruke je bitno oružje za svakog elitnog borca. Što brže ruke, to bolje. Jedno od obilježja vještih boksera je njihova brzina, koja im omogućava da zadaju udarce i kombinacije uz razornu brzinu i efikasnost. Omogućava bokseru da skoči na svog neprijatelja, omogućavajući mu da oslobodi nalet udaraca prije nego njegov protivnik može reagirati. Teško je iskoristiti praznine nastale snažnim radom nogu ili pokretom bez dovoljne brzine ruku.

Odbrambene sposobnosti

Bokseri ne mogu spustiti gard kada su u ringu.

  • Najbolji bokseri sprečavaju svoje konkurente da zadaju udarce na vaše slabe tačke.
  • Efikasna odbrana zahteva od boksera da savladaju izbegavanje i da blokiraju ove udarce. Bokseri mogu postići ovaj cilj krećući se okolo, koristeći lokaciju svojih ruku i tijela i koristeći svoje sposobnosti zapažanja.
  • Bokseri bi trebali pažljivo pratiti svaki pokret svog protivnika u borbi. Lako je uočiti da voli da prati svoje udarce duplom ili brzom kukom.
  • Nakon što shvatite obrasce vašeg neprijatelja, možete poduzeti mjere opreza da izbjegnete udarac, a zatim uzvratite napadom.

Izdržljivost

U boksu je izdržljivost najvažnija kvaliteta koju borac može posjedovati. Sticanje izdržljivosti da izdržite mnoge runde je od suštinskog značaja za vaš uspjeh. Morate vježbati da provodite puno vremena u ringu, a da se ne umorite. Možete se boriti za pobjedu u bilo kojem meču ako počnete snažno i umorite se nakon nekoliko rundi.

Final Thoughts

Mnogi bokseri su rasli i pali tokom godina, ali samo odabrani broj se može smatrati legendama. Iako šampioni mogu imati slične sposobnosti, njihova individualnost ih zaista izdvaja. Disciplina i veličina su glavne karakteristike boksera svjetske klase. Zato završite svoj domaći zadatak i dobijete vaša strategija klađenja u boks pre nego što se kladite na sjajnog borca na mreži je ključno.

Najnovije vijesti

Zahtjev za prijevremenu isplatu u Betinia kada je vaš tim 2 gola ispred
2023-05-23

Zahtjev za prijevremenu isplatu u Betinia kada je vaš tim 2 gola ispred

Vijesti

Promocija kazina

1xBet:Do $100 na 1. depozit
Igraj sada
Betwinner
Betwinner:100% do 100 € + 150 besplatnih okretaja
22BET
22BET:Do 300 dolara

Nemojte propustiti ove bonus ponude

1xBet
1xBet
100 dolara
Metode uplate
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Uzmite svoj bonus1xBet recenzija
Betwinner
Betwinner
€100
Uzmite svoj bonusBetwinner recenzija
Close