Zambia's Bulldogs 10bet Basketball Gear

Vijesti

2022-11-23

Kao dio svoje korporativne društvene odgovornosti, vrhunska kladioničarska kompanija, 10Bet Zambia, isporučila je košarkaške komplete Bulldogs Basketball Academy. Kladionica je u zemlji od 2021. godine i smatra da je vraćanje susjedstvu u kojem posluje dio svoje korporativne društvene dužnosti.

Zambia's Bulldogs 10bet Basketball Gear

Prema Kalumbu Soneki, državnom direktoru za 10Bet, kompanija je i dalje posvećena pružanju pomoći vladinim naporima da poboljša sport u zemlji. Soneka kaže da 10bet zna koliko su sportovi važni za podsticanje ekonomskog rasta. Prema njenim riječima, 10bet i Bulldog Academy su sarađivali jer su imali slične ciljeve.

Kladionica je sa zadovoljstvom doprinijela razvoju sporta u zemlji. Kao dio njihove posvećenosti društvenoj odgovornosti, dali su košarkašku opremu Bulldog Basketball Academy u vrijednosti od 30.000 KZ (2.000 USD). Kladioničar se nadao da će, uprkos tome što je poklon izgledao beznačajno, imati značajan uticaj.

Oprema je doprinijela Kladionica

Košarkaške lopte, kompleti za obuku, naprtnjače i majice bili su među opremom koja je dostavljena akademiji. Čelnik Košarkaškog saveza Zambije (ZBF), Maziko Phiri, izrazio je uzbuđenje zbog uspjeha akademije u privlačenju sponzora da podrže razvoj velikog potencijala zemlje. Prema Phiriju, ZBF misli da su škole i akademije ključne za razvoj talenata na osnovnom nivou.

Predsjednik je izrazio zahvalnost kompaniji 10bet na ljubaznosti prema Bulldog Akademiji. Osim toga, vjerovali su da će alati biti presudni u razvoju budućih zvijezda košarkaša nacije. 

Organizacija je također cijenila pomoć kladioničara i poželjela akademiji sve najbolje u brizi o opremi. Dominic Lungu, kapiten tima, pohvalio je 10bet za njihovu velikodušnost i dodao da će oprema pomoći igračima da usavrše svoje sposobnosti i postanu bolji sportisti.

Efekti novih 10Bet sponzorstava na sportski sektor Zambije

Postoji mnogo više posljedica za ovu situaciju nego što se u početku misli, posebno kada se uzme u obzir nedavna sponzorska najava 10bet-a i lansiranje u Zambiji. Činjenica da je 10bet sada utvrdio da je unosno lansirati u Zambiji pokazuje promjenu u načinu na koji kompanije gledaju na Zambiju. U dalekoj budućnosti, više globalne kladioničarske kompanije mogu odlučiti da ponude svoje usluge u Zambiji.

Bilo je nekoliko široko rasprostranjenih mitova koje neki ljudi imaju, kao što je ideja da Zambija nema pristup nijednoj tehnologiji. Također, postoji mišljenje da Zambijci nemaju dodatnog novca za slobodne aktivnosti zbog čega velika većina preduzeća izbjegava zemlju.

Ovo su neutemeljena uvjerenja jer u Zambiji postoje brojna područja s lakim pristupom tehnologiji, a ljudima koji tamo žive trebaju nova preduzeća na koja će potrošiti svoj dodatni novac.

Srećom, sve više preduzeća počinje da shvata ovaj razvoj, a veliki broj njih će verovatno doleteti u zemlju kako bi učestvovali u aktivnosti. Trenutno je zambijska ekonomija među najbrže rastućim ekonomijama u Africi.

Pružanje Vital Push-a

Naravno, možda je samo želja da se sugeriše da bi tim koji dobije sponzorstvo mogao da pokrene privredu Zambije, a to bi mogao biti slučaj. Čak i ako je ovo jednokratna pojava i ne predstavlja ništa više od dodatnog novca i podrške košarkaškoj akademiji, to je nesumnjivo korak u pravom smjeru.

U početku bi moglo krenuti sporo, sa samo nekoliko preduzeća koja će odlučiti da oponaša 10bet. Ali kada se više organizacija i korporacija odluči pridružiti pokretu, moguće je da bi Zambija ubrzo mogla imati živahan sportski sektor koji bi se mogao čak i takmičiti sa nacijama poput Velike Britanije ili SAD-a.

Nesumnjivo, novo sponzorstvo Bulldogsa sa 10bet predstavlja značajno poboljšanje, čak i s obzirom na cjelokupno zdravlje kluba. Nadalje, dugoročni efekti ovog iskustva mogu biti izuzetno štetni za ekonomiju Zambije u cjelini.

Lako je potcijeniti uticaj tako naizgled beznačajne promjene. Ipak, manja prilagođavanja poput ovih o kojima se govori u ovom članku mogu poslužiti kao iskra koja zapali nešto mnogo veće od njih samih. Teško je predvidjeti koliko će novo sponzorstvo Bulldogsa 10bet imati na ekonomiju. Ne može se poreći da je svaka reforma, ma koliko skromna, korak u pravom smjeru.

Sve o kladionici 10Bet

Blue Star Planet Limited, vlasnik i operater kompanije, ima 10bet u funkciji od 2003. Operater nije bio u mogućnosti da pronađe nijednu drugu sestrinsku lokaciju; stoga je osoblje u 10bet bilo u mogućnosti da se koncentriše samo na jedan brend skoro 20 godina.

10bet web stranica ima zvjezdane rezultate stečene tokom skoro 20 godina u industriji i posjeduje licence iz Švedske, Malte i Velike Britanije. Posjedovanje ovih licenci im omogućava da legalno prihvate igrače iz širokog spektra nacija, što je povoljno za sve koji razmišljaju o igranju na stranici. Čak i ako može izgledati pretjerano, to pokazuje posvećenost stranice održavanju otvorenosti i poštenja.

Poslednje vijesti

Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?
2022-11-30

Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?

Vijesti