Vijesti

February 16, 2022

Vodič za klađenje na Zimske olimpijske igre 2022

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Zimske olimpijske igre 2022. počele su 4. februara, nakon dugog čekanja nakon pandemije COVID-19 koja je na trenutak gotovo uništila velike sportske događaje. The Zimske olimpijske igre u Pekingu slijedi nedavno završene Olimpijske igre u Tokiju za šest mjeseci, što je neobično kratko trajanje s obzirom na to da je događaj u Tokiju odgođen šest mjeseci.

Vodič za klađenje na Zimske olimpijske igre 2022

XXIV Zimske olimpijske igre posebne su iz različitih razloga. Prvo, Peking ulazi u istoriju kao prvi grad koji je bio domaćin i letnjih i zimskih olimpijskih igara, nakon što je potonja debitovala 2008. Iako je kineska prestonica zvanični grad domaćin, događaji će se održavati na 13 lokacija raspoređenih na tri oblasti (Peking, Yanqing i Zhangjiakou).

Online klađenje na Zimske olimpijske igre

Zimski olimpijski događaji su obično kraći od ljetnih sportova, zbog čega je od suštinskog značaja za sportskog kladioničara da razumije različite opcije koje su dostupne dok se klade na zimske sportove kako bi krenuli na teren.

Prije nego što pogledaju opcije koje su im dostupne, sportski kladioničari moraju savladati zamršenosti klađenja na Zimskim olimpijskim igrama. Uz to, evo nekoliko koraka koje treba poduzeti prilikom klađenja na Zimske olimpijske igre 2022.:

Odaberite kladionicu

Iako bi ovo moglo zvučati klišej, prvi korak ka klađenju na Zimske olimpijske igre 2022. trebao bi biti pronalaženje najbolje stranice za sportsko klađenje. Ovo bi trebala biti web stranica za klađenje na mreži koja opširno pokriva događaj.

Shvatite šanse

Nakon što se pridruže online sportskoj kladionici u svrhu klađenja na Zimskim olimpijskim igrama, igrači moraju obratiti pažnju na kvote koje se nude ili pokrivenost tržišta, što bi trebalo biti nerazumno za svakoga sa nekim iskustvom u sportskom klađenju. Pronalaženje šansi bi trebalo biti lako. Međutim, kladioničari na mreži trebali bi biti svjesni činjenice da neke kladionice imaju tendenciju da ignorišu manje poznate sportove na Zimskim olimpijskim igrama poput karlinga.

Place Wagers

Klađenje treba da bude jednostavno – izaberite tim ili sportistu i unesite iznos za opkladu. A kada je novac uključen, uvijek je važno naglasiti važnost dužne pažnje.

Najbolje opcije klađenja na zimske sportove

Zimske olimpijske igre 2022. imat će 109 događaja raspoređenih u 15 sportova. Popularnost ovog događaja nastavlja da raste među sportskim kladionicima, ponajviše zbog rasta popularnosti pojedinih sportova na događaju, kao npr hokej na ledu i hokej. Također, sportsko klađenje na mreži, ili izgledi za zaradu, uvelike su doprinijeli popularnosti Zimskih olimpijskih igara.

Ostaje kristalno jasno da su neki zimski olimpijski sportovi popularniji od drugih. Evo nekih od najpopularnijih događaja među igračima koji se klade u zimskim sportovima.

Skijanje

Zimske olimpijske igre pokrivaju mnoge discipline vezane za skijanje. Ovaj događaj zauzima centralno mjesto na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, nakon što se pojavljuje na svim Zimskim olimpijskim igrama. Neki skijaški događaji u konkurenciji 2022. uključuju skijaško trčanje, brzo skijanje na kratkim stazama, skijaške skokove i alpsko skijanje.

Timovi za gledanje - Austrija, Švicarska, Italija i Norveška.

Hokej na ledu

Hokej na ledu uživa veliki broj sljedbenika širom svijeta. Posebno, hokej na ledu je zaslužan za stvaranje nekih od najboljih trenutaka u istoriji Zimskih olimpijskih igara. Utakmicu SAD protiv Kanade za žene obično je zadovoljstvo gledati, a timovi obećavaju uzbudljivo takmičenje. Svako online sportsko klađenje koje pokriva Zimske olimpijske igre daje kvote za ovaj sport.

Timovi za gledanje - Kanada, Rusija, Danska i Švicarska

Snowboarding

Snowboarding je igra vještine koja nastoji pokazati atletske sposobnosti i hrabrost. Ovi faktori ga čine prilično privlačnim za sportske kladioničare. Na Zimskim olimpijskim igrama sportisti će biti kompletirani u pet disciplina snouborda – Paralelni veleslalom, Snowboard Cross, Slopestyle i Blog Air.

Pojedinci za gledanje - Shaun White, Chloe Kim

Bob

Bob sanj je poznat i kao bob, favorit navijača na svim Zimskim olimpijskim igrama. Romantika sa bobom se uglavnom pripisuje faktoru brzine ugraviranom u igri koji vidi da se takmičari u limenkama kreću brzinom do 85 mph. Takmičenja u bobu uključuju četiri discipline. Tu spadaju dva muškarca, dvije žene, četveročlani i ženski monoob.

Timovi za gledanje: Njemačka, Švicarska, Amerika, Jamajka

Popularne vrste klađenja na Zimske olimpijske igre

Događaji na Zimskim olimpijskim igrama nude mnoštvo mogućnosti za online sportsko klađenje. Poznavanje sporta je ključno, a to zahtijeva istraživanje ili opsežno znanje kako bi se donosile informirane odluke. Ipak, evo tipova opklada uobičajenih za online klađenje na Zimskim olimpijskim igrama.

  • Outright Winner: Klađenje na pojedinca ili tim koji će vjerovatno pobijediti.
  • Meč-upovi: Ova opklada zahtijeva od kladioničara da odaberu sportistu za kojeg misle da će proći bolje od drugog u bilo kojem događaju.
  • Winning Margin: Klađenje na broj bodova ili sekundi za koje će pobjednik pobijediti.
  • Pobjednički tim/ Ukupno medalja: Ova opklada se udaljava od pojedinačnih sportova, već radije od ukupnog učinka zemlje na Olimpijskim igrama.

Savjeti za klađenje na Zimske olimpijske igre

Zimsko sportsko klađenje na internetu se ne razlikuje od svakodnevnog online sportskog klađenja. Kao i uvijek, i dalje vrijedi zlatno pravilo sportskog klađenja: uradi svoj domaći zadatak. Također, budući da može biti teško ponuditi savjete specifične za sport, primjenjuju se sljedeći opći savjeti.

  • Proučite discipline i njihova pravila
  • Istraživanja! Istraživanja! Istraživanja! – koristite tehnologiju u svoju korist
  • Prihvatite odgovorno kockanje
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja

Vijesti