Vijesti

June 8, 2022

Trendovi i savjeti za NBA košarku

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Košarka, tačnije NBA, privlači sportsko klađenje i navijače. Danas postoji mnoštvo informacija i statistika koje pokrivaju NBA košarku za kladioničare. U svjetlu ove činjenice, NBA kladioničari provode sate skenirajući tonove trendova klađenja i savjeta, od čega im se često vrti u glavi.

Trendovi i savjeti za NBA košarku

Nije svaki trend ili tip klađenja tačan; neki su obično akti čiste slučajnosti. Pametni kladionici imaju način da razluče koje trendove da prate, a koje da ignorišu. Ključ da ostanete profitabilni u potrazi za online sportskim klađenjem je savladavanje umjetnosti tumačenja rečenica. Ipak, ovaj članak pokriva neke važne trendove u klađenju u NBA košarci i savjete koji bi mogli poboljšati izglede bilo kojeg kladioničara za pobjedu.

Obratite pažnju na trendove iznad/manje

Praćenje trendova koji se nude na košarkaškim stranicama za klađenje je odličan način da se upustite u online košarkaško klađenje. Najbolji dio ovog trenda je to što će uvijek biti dovoljno statistike. 

Koliko često tim ide preko ili ispod bodovne linije? Na primjer, Charlotte Hornetsi su sjajan tim za klađenje, s obzirom da su imali 63% prekoračenja u sezoni 2021-2022. Košarkaškim kladioničarima koji mogu uočiti takve trendove početkom sezone mnogo je lakše donijeti informirane odluke o ovoj temi.

Gledajte statistiku performansi kod kuće i na putu

Svako ko se bavi sportskim klađenjem na mreži razumije da igranje na domaćem terenu često pomaže timovima da pobjeđuju, čak i timovima s ne tako dobrim nizom utakmica. Stoga, igrači bi uvijek trebali biti živi u skladu sa domaćim/putevim trendovima kako bi poboljšali svoje šanse za pobjedu. 

Proučavanje ovog trenda je korisno kada većina kladioničara, ili čak i kladioničara, zažmire na ovaj trend. NBA statistika je svedočanstvo činjenice da je teško bilo kojoj ekipi da pobedi na gostovanju, posebno u postsezoni.

Pratite raspored tima

Pretpostavka obraćanja pažnje na raspored tima je da većina NBA timova ima tendenciju da slabi kada su umorni. Za razliku od drugih online trendova sportskog klađenja, ovaj nema nikakve veze s brojevima, već samo obraća pažnju na raspored putovanja tima. 

Kladionici treba da obrate pažnju na trenutke kada će se tim bližiti kraju dugog putovanja ili serije utakmica i biti 'favorizovan' u odnosu na bodove. Igrači bi uvijek trebali biti u potrazi za "leđa uz leđa", izraz koji se koristi kada tim igra uzastopnih večeri.

Kladite se protiv širenja

Protiv širenja, obično ATA, i dalje je uobičajena strategija klađenja koju koriste NBA kladioničari. Klađenje sa namazom znači da kladionici biraju favorita za pobjedu i pokrivaju spred. Međutim, klađenje protiv trenda ukazuje na to da igrač uzima autsajdera da bi pobijedio ili izgubio s nižom razlikom od raspona poena. Međutim, klađenje protiv širenja u online košarkaškom klađenju zahtijeva dobru veličinu uzorka.

NBA je sinonim za statistiku. Kladionici na stranicama za klađenje na košarku koji odvoje vrijeme da prouče ove statistike često imaju veće šanse da dobiju u odnosu na one koji to ne čine. Igrači koji su novi u NBA ligi trebali bi početi sa lako svarljivim statistikama ili trendovima dok se upoznaju sa dinamikom igre. Što više igrač provodi vremena proučavajući igru, postaje bolji.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja

Vijesti