Vijesti

October 8, 2021

SBC samit CEI u Ukrajini - Sljedeći svjetski centar tehnologije kockanja

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Sljedećih mjeseci SBC Samit CIS-a, koji nudi Parimatch, osnovan je da pokaže potencijal Ukrajine sljedećem velikom međunarodnom centru posvećene tehnologije i kockanja.

SBC samit CEI u Ukrajini - Sljedeći svjetski centar tehnologije kockanja

Ukrajina je jedna od centralnih tema serije konferencija i trgovine, na kojoj će se 13. oktobra u Međunarodnom kongresnom centru Parkovy Kijev sastati zamjenici operatera, dobavljača, saradnika, investitora i regulatora.

Pregled ukrajinskog sektora igaminga

Odluka ukrajinske vlade da legalizuje kockanje otvorila je novo, potencijalno ogromno tržište za glavne operatere, ali ova nacija od više od 40 miliona ljudi takođe je preporučila utakmice dobavljača tehnologije.

U prošlosti, niži troškovi rada visokotehnoloških kompanija u Ukrajini bili su besni, ali to više nije glavni razlog zašto međunarodne kompanije odlučuju da tamo uspostave istraživanje i razvoj i podršku.

Zemlja ima visoko obučeno stanovništvo, a njeni univerziteti svake godine upišu 16.000 novih diplomaca. To je već najveća IT kvalifikovana radna snaga u srednjoj i istočnoj Evropi. 

Ukrajina ima ne samo kvalifikovano osoblje potrebno da podrži rast tehnoloških kompanija i razvoj tehnoloških proizvoda, već je i tržište spremno da privuče investicije i prepozna potencijal za stvaranje privrede i radne snage koji nudi posvećena industrija.

SBC Summit CIS je idealno okruženje da saznate više o mogućnostima za međunarodne operatere, dobavljače tehnologije, igre i studije investitora u Ukrajini. Anton Kuchukhidze, predsjednik jednog od strateških partnera događaja, izjavljuje da je zemlja već na dobrom putu da postane centar izvrsnosti za ovaj sektor.

Nekoliko riječi Antona Kuchukhidzea

Rekao je: "Ukrajina će sada javno tvrditi svoje ambicije da postane IT centar za industriju kockanja. Kada se tržište kockanja 'zatvorilo' u Ukrajini, bilo je mnogo različitih tehnoloških kompanija koje su odlučile raditi za zapadne kompanije. Odlično. rađeni softver, više IT platformi i različita onlajn rešenja.Zato je Ukrajina odavno poznata u svetu kockanja.

Sada, nakon legalizacije, direktori i predstavnici istih kompanija počeli su da pričaju o svom radu. Oko 10 do 15 najvećih svjetskih marki igara već je imalo urede koji su kreirali njihove proizvode i pomogli da uživaju u poslovanju širom svijeta. „Dakle, ništa ne menja ništa. 

Ukrajina to počinje da iznosi u javno vlasništvo. Osim toga, ove strane kompanije su povezane nacionalno, interno i zakonito, sada otvoreno govore o svojim IT timovima. Dakle, Ukrajina već ima prilično jaku poziciju, da se ponudi kao centar za kreiranje tehničkih rješenja za kockanje. "

Dnevni red GOS konferencije SBC samita nudi sesije koje uključuju probleme direktno vezane za operacije bazirane na Ukrajini i istočnoj Evropi, uključujući "pružanje mogućnosti za klađenje i igaming u Ukrajini", "Investiciju u budućnost, zapošljavanje i zadržavanje", i "Uspon CIS-a kao globalnog iGaming tehnološkog centra"

Šta budućnost sprema?

Delegati također mogu očekivati sadržaj sportskog sponzorstva, promjene u zakonima o porezu na divlje životinje u Ukrajini, prilike stvorene regulatornim promjenama u CIS-u i istočnoj Evropi, rast eSport-klađenja i strategije kampanje uspješnog lokaliziranog marketinga.

Pored konferencije je izložba na kojoj ćete vidjeti 20 vodećih dobavljača koji prikazuju najnovije inovacije i "Night Networking" - događaj na elegantnim lokacijama u Kijevu.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti