Vijesti

January 12, 2022

Objašnjeno hladno trgovanje

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Hladno trgovanje je prilično uobičajeno u finansijskom svijetu. Međutim, postaje sve popularniji u svijetu klađenja, posebno među igračima koji nemaju puno ili nimalo sportskog znanja. Hladni trgovci uglavnom rade na tržištima ili događajima koji imaju veliku volatilnost, kao što su konjske trke.

Objašnjeno hladno trgovanje

Oni ne moraju znati ništa osim kvota u vezi sa događajem klađenja. Svi faktori koji mogu uticati na ishod takođe nisu bitni. Za razliku od sportskog klađenja, uspjeh strategije klađenja ne zavisi nužno od sportskog znanja igrača.

Poređenja između trgovanja i klađenja

Kada je u pitanju trgovina, investitori obično kupuju ili prodaju dionice čak i ako ne razumiju interno funkcioniranje kompanije. Investicione odluke uglavnom donose na osnovu trendova koji se dešavaju na tržištu i procenjenih projekcija.

Neki trgovci mogu investirati na osnovu svojih percepcija o kompaniji. To je zato što se profit ostvaruje na osnovu promjena vrijednosti dionica, a ne unaprijed određenog cilja.

Hladni trgovci u svijetu klađenja koriste isti pristup za online sportsko klađenje. Kladionici se klade i ostvaruju profit na osnovu toga kako se koeficijenti mijenjaju prije i tokom događaja. Igrači mogu zaraditi zaradu od pozadinskih klađenja i opklada. Za pozadinske opklade, igrač ostvaruje profit ako kvote padnu. Za laičke opklade, igrač ostvaruje profit ako se kvote povećaju. Oba slučaja su prilično česta.

Hladni periodi trgovanja

Većina hladnih trgovaca obično radi između sat vremena do početka i početka događaja. Promjenjivost kvota je obično visoka, što tržišta čini pogodnim za brze trgovine u tom periodu. Hladni trejderi obično nastoje završiti sve svoje aktivnosti prije početka i prenijeti fokus na sljedeći događaj.

To znači da ostvaruju svoj profit i zaboravljaju na događaj čak i prije nego što događaj počne. Samim tim, igra i ishod događaja ni na koji način ne utiču na njihovu profitabilnost.

Kako napraviti hladno trgovanje

Profit uključen u hladno trgovanje je obično relativno mali. To znači da igrači moraju napraviti mnogo transakcija da bi ostvarili značajan iznos profita. Kao i kod sportskog klađenja, sve je moguće učiniti lično, ali proces može biti spor i zamoran, sa velikim mogućnostima grešaka.

Većina igrača stoga obično preferira korištenje alata za klađenje ili automatiziranih botova. Uključivanje tehnologije sve čini lakšim i maksimizira potencijalni profit. Igrači moraju odabrati najbolje alate za trgovanje i staviti opklade na najpouzdanije stranice za klađenje kako bi maksimalno iskoristili alate za klađenje.

Nelikvidna tržišta

Većina hladnih trgovaca preferira klađenje na aktivnosti bliske off-u. Međutim, neki su fleksibilniji i kapitaliziraju na nelikvidnim tržištima. Nelikvidna tržišta su obično predstavljena širokim rasponima između laičkih i zaostalih kvota.

Na takvim tržištima postoji i manja konkurencija, što omogućava igračima da dobiju bolje lay ili back vrijednosti nego što bi likvidno tržište normalno dozvoljavalo. Međutim, za to su potrebni visoki nivoi unosa, ali botovi pomažu da to bude moguće.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti