Vijesti

March 2, 2022

Najzgodniji zimski sportovi na koje se možete kladiti

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Sportovi koji se igraju na snijegu ili ledu nazivaju se zimskim sportovima. Za razliku od letnjih sportova, zimski sportovi imaju kraću sezonu od novembra do februara. Neki događaji, kao što su Zimske olimpijske igre, zakazuju se svake četiri godine. Zimske olimpijske igre predstavljaju najuzbudljivije mogućnosti online sportskog klađenja. Ipak, nekoliko godišnjih i dvogodišnjih zimskih sportova je dostupno za klađenje.

Najzgodniji zimski sportovi na koje se možete kladiti

Tradicionalno, ove igre se izvode u prirodno hladnim područjima, ali umjetni led sada im omogućava da se igraju na različitim mjestima i na duži period. Većina njih su varijacije skijanja, sanjkanja, hokeja na ledu i klizanja. Mogu biti konkurentne ili nekonkurentne, a ključno je naučiti kako svaki funkcionira prije nego što odaberete jednu od najboljih sportskih kladionica. Evo pogleda na razne zimske discipline sport u online kladionicama.

Klađenje na hokej na ledu

Ljetne olimpijske igre 1920. obilježile su olimpijski debi hokej na ledu. Godine 1924. sport je postao dio programa Zimskih olimpijskih igara. Sa 12 muških i 10 ženskih timova koji učestvuju na Pekingu 2022., ovaj sport i dalje ostaje glavna komponenta kalendara zimskih sportova. Zlatna medalja se obično dodjeljuje SAD-u, Kanadi, Finskoj, Rusiji ili Švedskoj. Najviše oklade na tržištima hokeja na ledu kod kladionica podrazumevaju pobednika meča, potpunog pobednika, produžetke i više/ispod/.

Skijaški skokovi

Zimski sportovi nisu potpuni bez kultnih događaja u skijaškim skokovima. Takmičenje uključuje takmičare koji lete niz nagib prije nego što se spuste niz drugu ski rampu gdje pokušavaju preći najdužu moguću udaljenost. Trenutno svjetski rekord iznosi 246 metara.

Skijaški skokovi počinju sa 50 takmičara koji moraju završiti dva kruga. Finalni krug je rezervisan za samo 30 takmičara. U posljednja dva kruga, pobjednik se bira na osnovu najvećeg kumulativnog rezultata. Većina kladionica nudi sportsko klađenje na skijaški skok putem interneta, tako da kockari neće imati problema da ih pronađu.

Alpsko skijanje

To je jedna od popularnijih opcija za online klađenje na zimske sportove. Podrazumijeva spuštanje niz snježne padine velikom brzinom sa skijaškim vezovima sa fiksnom petom uz izbjegavanje prepreka kroz krivudave staze. Zimska sportska sezona nudi nekoliko opcija za alpsko skijanje kao što su spust, slalom, veleslalom i superveleslalom. Uobičajene opklade uključuju prva tri finiš, jedan protiv drugog i potpunog pobjednika. Oni koji se žele kladiti na ovu igru naći će ove discipline u kladionicama koje se nalaze na ovoj stranici.

Skijaško trčanje

Skijaško trčanje, koje se naziva i XC, počelo je 1977. Svake godine se takmiči više od 41.000 sportista. Uz mnoštvo individualnih i timskih disciplina, idealan je izbor za iskusne kockare. Takmičari se moraju gurati naprijed kroz iskorake ili skijaške štapove. Norveška je u posljednje vrijeme dominirala nakon osvajanja najviših medalja u posljednje tri skijaško trčanje. Među pet najboljih sportista Olimpijskih igara u Pyeongchangu 2018., mnogi su došli iz Norveške. Nije iznenađujuće što se čini da kvote za klađenje na Zimske olimpijske igre favorizuju norveške igrače.

Mnogi obožavatelji se klade na timski sprint klasik, štafetu, muške 15 km klasično, ženske 10 km klasično i slobodni stil. Poput alpskog skijanja, skijaško trčanje nudi opklade kao što su dobitne margine, pobjednik ante-post, jedan protiv drugog i prva tri uvrštena.

Biatlon

The biatlon kombinuje pucanje iz puške i skijaško trčanje, čineći ga zabavnijim za gledanje i klađenje. Kvote za biatlon imaju značajnije marže od onih u drugim zimskim sportovima. Sezona zimskih sportova predstavlja neverovatno visoke kvote na određenim tržištima klađenja.

Umetničko klizanje

Umjetničko klizanje je sve o uzbudljivim radnjama poput okretanja, skakanja, koračanja i okretanja na površinama prekrivenim ledom. Većina opcija za klađenje postaje dostupna zimi. Umetničko klizanje je posebno popularno u Rusiji, Kanadi, SAD-u i skandinavskom regionu. Ljubitelji koji žele da se klade na ovaj zimski sport mogu predvideti ukupni bodovni opkladi, klizače koji će doći do podijuma i potpunog pobednika.

Speed Skating

Na Zimskim olimpijskim igrama predstavljeno je 14 disciplina brzog klizanja. One uključuju jednu rundu osim trka na 500 metara koje traju dva kruga. Ukupni pobjednik je određen njihovim rekordima vremena i brzine. Holandija je trenutno najbolja u brzom klizanju, sa 121 medaljom, od kojih su 42 zlatne. Online sportske kladionice daju kvote za konačne pobjednike i za muške i za ženske timove.

Pronalaženje najbolje online kladionice za zimske sportove

Svako ko želi da se kladi na zimske sportove treba da iskoristi prednost internet stranice za sportsko klađenje. Lako je biti uhvaćen u uzbuđenja zimskih sportova, s više kladionica koje prikazuju unosne isplate i primamljive kvote. Od Zimskih olimpijskih igara, Svjetskih zimskih igara, Evropskih zimskih igara do Zimske Univerzijade, nije lako odabrati tržište klađenja. Zbog raširenih slučajeva online prevara, ključno je odabrati web stranice za klađenje zimskih sportova sa strogim sigurnosnim mjerama.

Licenciranje se pokazalo kao najsigurnija karakteristika online sportske kladionice. Kockanje na nelicenciranim stranicama je najlakši način da postanete žrtva internetske prevare. Bonusi i promocije doprinose zabavi. Igrači nikada ne bi trebali zaboraviti da njihova sreća zavisi i od uslova vezanih za njihove preferirane platforme. Prije klađenja na bilo koju igru, vrijedi provjeriti sitno pismo.

Tajna za postizanje značajne nagrade je identificirati kladioničara sa iznadprosječnim kvotama. Odabir širokog spektra tržišta klađenja ide daleko. Dobra kladionica za zimske sportove ima mnogo varijacija svakog sporta i značajne stope isplate.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja

Vijesti