Vijesti

March 9, 2022

Najiščekivaniji događaji u eSportu 2022

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Klađenje na eSport je učvrstilo svoju poziciju u online sportskom klađenju u posljednjih nekoliko godina. Pandemija Covida potaknula je rast, koji je prekinuo glavne sportske događaje, ostavljajući igračima ograničene mogućnosti klađenja. Brojni su eSport događaji zakazani za početak 2022. godine, koji će predstavljati brojne mogućnosti za profesionalno sportsko klađenje. Neki od najboljih eSports događaja u 2022. na koje vrijedi obratiti pažnju su istaknuti u nastavku.

Najiščekivaniji događaji u eSportu 2022

2022 VCT Challengers 1 Tournament

Ovaj eSports događaj će biti domaćin online, od februara do marta 2022., kao dio Valorant Champions Tour (VCT). Događaj bi trebao uključiti neke od najboljih timova iz cijelog svijeta koji se takmiče u trostepenom sistemu koji se sastoji od Challengers, Masters i Champions. Pobjednici turnira će se takmičiti u Masters rangu, iz kojeg pobjednici napreduju u šampionski nivo dok traje Valorant Champions Tour.

Svjetsko prvenstvo u raketnoj ligi

Svjetsko prvenstvo Rocket League zakazano je za jul 2022. godine, na kraju tekuće sezone 2021-2022. Prvenstvo će po prvi put imati dvije glavne faze, novi World Championship Wildcard i World Championship Main Event, sa nagradnim fondom za događaj od 6.000.000 dolara. Brojni mečevi ovog događaja ponudit će mnoge mogućnosti za online eSports klađenje.

Apex Legends Global Series (ALGS) prvenstvo 2022

Inauguralno ALGS prvenstvo je bilo 2021. Više od 200 Apex Legend timova iz različitih zemalja učestvovalo je na događaju. ALGS Championship 2022 bi trebao biti mnogo veći i bolji, sa nagradnim fondom od 5.000.000 dolara. Biće tu kvalifikacioni i izazovni krugovi, koji će voditi do plej-ofa i prvenstvenih rundi. Analitičari predviđaju da će to biti jedan od najboljih eSports događaja u 2022. godini.

DreamHack 2022 Anaheim

Ovaj događaj, također poznat kao Sjevernoameričko regionalno prvenstvo, zakazan je za 11. do 13. februara 2022. To će biti događaj uživo koji će se održati u Anaheim Convention Center. Sadržavat će Halo, Counter-Strike Global Offensive i nekoliko borbenih igara koje će biti odlične za eSports klađenje na mreži. Događaj prolazi i ulaznice su već u prodaji.

Masters turneja 2022

Masters Tour 2022 se sastoji od nekoliko eSports turnira koji okupljaju vrhunske Hearthstone igrače iz cijelog svijeta kako bi se borili za skupnu nagradu i željenu titulu šampiona Masters Toura. Sve igre se igraju online u formatu best-of-five.

The Six Invitational

Događaj Six Invitational održat će se od 8. do 20. februara u Montrealu. Riječ je o svjetskom prvenstvu čuvene Rainbow Six Siege. Događaj se trenutno reklamira kao prilika za ljubitelje Rainbow Six Siegea da se ponovo povežu nakon pandemije. Utakmice će se igrati lično, ali neće biti uživo.

LCS Kup srednje sezone 2022

Ljubitelji League of Legends treba da se raduju LCS Mid-Season Cupu 2022, koji će se održati 23. i 24. aprila kao zamjena za proljetno doigravanje koje je održano prošle godine. Pobjednici događaja će se kvalifikovati za pozivnicu za sredinu sezone. Ovaj događaj će se održati u Hjustonu u Teksasu ako se ukinu ograničenja Covid-a. To će pružiti brojne mogućnosti za klađenje na eSport online.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Uzbudljiva trka za Zlatnu kopačku engleske Premijer lige: Ko će osvojiti pobedu?
2024-04-13

Uzbudljiva trka za Zlatnu kopačku engleske Premijer lige: Ko će osvojiti pobedu?

Vijesti