Vijesti

August 17, 2022

LOOT.BET se širi na nova tržišta

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

LOOT.BET, jedan od najboljih sajtova za klađenje u eSportu, raste na viši nivo nakon što je React Gaming Group kupio svoju matičnu kompaniju, Livestream Gaming Inc. Samo nekoliko meseci nakon akvizicije Livestream Gaming Inc., PLEN. BETReact Gaming Group je matična kompanija koja želi da se proširi na nova tržišta.

LOOT.BET se širi na nova tržišta

PLEN. BET-ova akvizicija od strane React Gaming Group

React Gaming, ranije poznat kao Intema Solutions, ključni je igrač u industriji eSporta. Posjeduje i upravlja nekoliko poduhvata unutar eSport ekosistema, uključujući HypeX.gg, organizaciju eSports turnira i platformu za klađenje. Kompanija također posjeduje Generationz Gaming Entertainment, stranicu za klađenje, i eSports tim, Team Bloodhounds, Fortnite outfit. Ostale kompanije u vlasništvu React Gaming Group su Advertiise i TheSMACK.gg.

Međutim, po svemu sudeći, glavni fokus je sada na LOOT.BET, s obzirom na platformu za klađenje, bilježi eksponencijalni rast u posljednjih nekoliko godina. Osnovan 2016. godine, LOOT.BET ima preko 450.000 registrovanih igrača i udružio se s nekoliko vrhunskih organizatora i timova eSports događaja.

Interes React Gaming Group za Livestream Gaming i LOOT.BET započeo je još 2021. godine kada je kanadska kompanija formalno objavila svoje namjere. Međutim, tek u februaru 2022. React Gaming Group je finalizirala kupovinu Livestream Gaminga u poslu vrijednom oko 14,75 miliona dolara (10,6 miliona funti). React Gaming Group će dodati 3 miliona dolara (2,157 miliona funti) ako Livestream postigne zacrtane ciljeve.

Nema sumnje da je LOOT.BET među najbrže rastućim kladioničarske stranice, i to je razlog zašto je došao pod radar React Gaming Group. U 2020., obim klađenja eSports kladionice porastao je za 67% u odnosu na prethodnu godinu, dok je baza igrača porasla za 58% u istoj godini. Kada je riječ o prihodima, izvještaji pokazuju da je kompanija imala bruto prihod od igara od 3,22 miliona dolara u 2020. Ovo su brojke koje objašnjavaju zašto će LOOT.BET biti ključan u eSport ekosistemu React Gaming Group.

Širenje na nova tržišta

U vrijeme akvizicije Livestreama, LOOT.BET je već nudio tržišta klađenja u preko 40 zemalja. Odmah nakon što je React Gaming Group preuzela, kompanija je pokazala svoju namjeru da se proširi na novija tržišta, ponudu s ciljem da se LOOT.BET afirmiše kao najbolja eSport stranica za klađenje na globalnom nivou.

Licenca za online igre na Ostrvu Man

Već u februaru 2022. React Gaming Group je stekla licencu za online igre na Ostrvu Man, dodajući LOOT.BET-ovu licencu za igre na Curaçao. Ova licenca nije nužno bila strategija proširenja; trebalo je olakšati preuzimanje Livestream Gaminga.

Ali onda je nemoguće zanemariti činjenicu da Manx ima ogroman apetit za kockanje, posebno klađenje. U istraživanju iz 2017. godine, 76% stanovnika Manksa kocka se barem jednom godišnje, dok se 18,5% stanovništva kocka putem interneta.

Uzimajući u obzir gore navedene statistike, LOOT.BET će definitivno biti popularno ime na sceni klađenja na Ostrvu Man sada kada nudi klađenje na eSport i tradicionalno klađenje uz kazino igre.

Ontario Gaming License

Još jedna pobjeda za LOOT.BET je licenca za igre u Ontariju koja će omogućiti kompaniji da legalno nudi usluge online kockanja igračima u kanadskoj provinciji. Nakon duge debate, Ontario je odlučio da pokrene legalno i regulisano tržište onlajn kockanja. To je značilo da su operateri mogli slobodno otvoriti radnju u provinciji.

React Gaming Group iskoristio je trenutak i zatražio licencu od Komisije za alkohol i igre na sreću Ontarija (AGCO). Sa otvorenim legalnim i regulisanim tržištem kockanja, licenca za igre na sreću u Ontariju će takođe biti pobeda za LOOT.BET. Ovo imajući u vidu da Kanada, a posebno Ontario, ima mnogo obožavatelja eSports i eSports klađenje. Iako postoji nekoliko drugih operatera, kojima su dodijeljene licence, LOOT.BET će imati prednost jer je kladionica prva u eSportovima.

Ulazak na tržište Filipina

U najnovijim vestima, React Gaming Group nastoji da uđe na filipinsko tržište onlajn kockanja sa jednom od svojih kompanija, Generationz Gaming Entertainment. Dogovor je poslovni model dijeljenja prihoda s oznakom white label sa HHRP, jednom od četiri kompanije s licencom za rad na Filipinima.

Nakon sertifikacije LOOT.BET-a od strane Gaming Laboratories International, Generationz Gaming Entertainment će upravljati LOOT.BET platformom na HHRP-ovoj stranici. React Gaming Group će tada dobiti dio prihoda ostvarenih u zemlji s više od 100 miliona ljudi.

Skorašnji ulazak React Gaming Group na filipinsku gejming scenu biće prekretnica jer kompanija nastoji da poveća svoj prihod.

Dok su Ontario, Ostrvo Man i Filipini nova tržišta na koja cilja React Gaming Group, očekujte da će kompanija odrediti nekoliko drugih zemalja u kojima raste popularnost eSport klađenja. Kompanija je potvrdila da će replicirati poslovni model s bijelim etiketama kod operatera u drugim zemljama.

Sa investicijom od 6 miliona dolara nakon LOOTBET-ove akvizicije, React Gaming Group znači posao i sigurno će biti remetilačka sila u eSport klađenju.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja

Vijesti