Vijesti

January 5, 2022

Ljubitelji online sportskog klađenja neće riskirati

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Sezona 2020-21 je već zahuktala i United, najuspješniji klub u istoriji lige, već se priča u gradu. Ko ne zna da je Old Trafford bio pakao za vrijeme Sir Alexa Fergusona? Međutim, dolaskom Ole Gunnara Solskjæra na mjesto menadžera kluba nakon što je José Mourinho otišao u decembru 2018. godine, stvari su krenule iz lošeg na gore.

Ljubitelji online sportskog klađenja neće riskirati

Pozorište snova postalo je Pozorište noćnih mora nakon što je Liverpool 24. oktobra 2021. ubio 5-nula. Da, čak ni CR7 nije mogao pomoći nakon njegovog nabrijanog povratka u klub. U stvari, Solskjær se suočava sa teškom borbom da zadrži svoj posao u Unitedu na sedmoj poziciji nakon 9 odigranih mečeva ove sezone.

Da li bi se neko kladio na to da će Manchester United u ovom trenutku završiti među prva četiri? Ne bi mnogi. Postoji razlog (ili možda razlozi) zašto su United prestigli klubovi poput Tottenham Hotspura i Westhama, a da ne spominjemo uobičajene osumnjičene u trci za najbolja četiri: Manchester City, Liverpool i Chelsea. Ne daj Bože da Solskjær odvede United u zonu ispadanja nakon ove sezone.

Zašto kladioničari neće riskirati

Nakon utakmice Liverpoola, teško je kladiti se na Junajted za bilo šta ove sezone, ma koliko ko volio sportsko klađenje. I zato možda nije iznenađujuće vidjeti platforme za klađenje dati Unitedu atraktivne kvote u bliskoj budućnosti.

Klub je u nizu gubitaka

Nakon što je u poslednja četiri ligaška meča osvojio samo jedan bod, Unitedov niz poraza govori sve. Prije nezamislivog poraza od Liverpoola, United je pretrpio iznenađujući poraz od Aston Ville i Lestera. Sve što su mogli da izvedu bio je remi protiv Evertona, odigranog na Old Trafordu.

Sa ovakvim rekordom, šanse Uniteda da završi među prva četiri ove sezone postaju sve manje iz dana u dan, a malo je mnogo entuzijasta online sportskog klađenja koji će vjerovatno kladiti svoj novac na klub kako bi osvojili prva četiri mjesta iz lajkova Tottenhama, Westhama, pa čak i Arsenala.

Teške utakmice su još pred nama

Ako je neko mislio da će Unitedov sljedeći meč biti šetnja parkom, čeka ga grubo buđenje. Naredne četiri utakmice igraju se protiv Totenhema, Mančester Sitija, Votforda, Čelsija i Arsenala!

Iako se može odmah iza Watforda, Manchester City je sila na drugom nivou, Chelseajeva forma se podigla nakon dolaska Tuchela na mjesto menadžera, a Arsenal je uvijek tvrd orah. Tottenham je, s druge strane, poznat po svom stavu nikad ne reci ne umri. Stoga se sa sigurnošću može reći da će biti čudo ako Solskjær može izvući United iz ove situacije.

Dakle, gdje ide tim odavde? Iako se ne može poreći da je United sposoban da se vrati iz ovog niza poraza pobjedom protiv bilo kojeg tima ispred na ljestvici, bilo bi krajnje nepametno kladiti se na United, posebno u utrci među prva četiri.

To je zato što Solskjær nije bio u mogućnosti da inspiriše svoje igrače čak ni nakon što je ubacio CR7, a to bi mogao biti veliki problem za njega. Možda bi i dalje imao šansu da promijeni takt u narednih nekoliko mečeva.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Favoriti, kvote i predviđanja

Vijesti