Vijesti

May 14, 2023

5 fudbalskih zvijezda koje vole klađenje i kockanje

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Izvođenje punta je uobičajena praksa kod većine ljudi. Ali ovo može privući pažnju kada ste jedan od najpoznatijih fudbalera. Dakle, ko su neki od ovih igrača koji ne mogu da odole iskušenju da se klade, bilo da je to trka konja, fudbalska utakmica ili vrtenje na automatima? Ovaj članak sadrži listu pet najboljih fudbalera koji dijele isti entuzijazam za kockanje. To je zanimljivo!

5 fudbalskih zvijezda koje vole klađenje i kockanje

Zlatan Ibrahimović

Zanimljiva je priča o Zlatanu Ibrahimoviću i klađenju/kockanju. Bivši švedski reprezentativac ima finansijske interese u Bethardu, sa sjedištem na Malti sajt za sportsko klađenje, gdje je suvlasnik od 2018. godine. FIFA je rekla da je to nezakonito, a kažnjen je sa 50.000 evra. Njegov tadašnji fudbalski klub, Milan, takođe je kažnjen sa 25.000 evra. 

Wayne Rooney

Godine 2008. Wayne Rooney, bivši napadač Manchester Uniteda, izgubio je nevjerovatnih £65,000 za dva sata igranje video pokera. Odletio je nazad u Manchester dok je njegova žena bila odsutna prije nego što je kladio na maksimalne uloge u blackjack-u, neprestano gubio. Runi je brzo prihvatio gubitke pre nego što je prešao na rulet, gde je ponovo izgubio. Do zatvaranja ustanove izgubio je cijelu platu. Ovaj incident je doneo Runiju mesto na ovoj listi.  

Tony Adams

Tony Adams, bivši defanzivac Arsenala, bio je poznat po svojim teškim udarcima napadača na terenu. Ali to je suprotno od njegovih vještina klađenja. Bivši reprezentativac Engleske bio je alkoholičar koji je čak bio u zatvoru zbog vožnje u pijanom stanju. Iako mu je Arsene Wenger pomogao da se oslobodi ovisnosti o alkoholu, Tony Adams je bio strastveni kladioničar. Izgubio je mnogo na sportsko klađenje, poker i rulet stolovi. Zanimljivo je da je on sada reformirani čovjek, vodi kliniku za problematične kockare i alkoholičare. 

Gianluigi Buffon

Bivši golman Italije i Juventusa pretrpio je mnoge stereotipe i skandale oko namještanja utakmica koji prijete da ugroze njegovu slavnu karijeru. Prije finala Svjetskog prvenstva 2006. i 2012. godine, golman je bio dio grupe koja je bila pod istragom zbog nezakonitih opklada u vrijednosti od 1,5 miliona dolara. FIFA je odustala od optužbi. 

Neymar Jnr

Fudbaler Brazila i PSG-a lako može dobiti opkladu na svoj dan. Ali Neymar osim toga ima i druge vještine igra fudbal. Može da pleše, peva, svira muzičke instrumente i da se kladi na poker, posebno sa prijateljima u onlajn kockarnicama. 

Da li je ovom članku nedostajalo ime koje znate? Gerard Pique, David Bentley, Joey Barton i Roy Carroll su druga poznata imena u industriji klađenja. Ali zapamtite da se priča često ne završava dobro, a većina njih pati od gubitaka koji potresaju karijeru. Dakle, kladite se sa strategijom i odgovorno.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti