Vijesti

May 7, 2023

4 najbolja pobjednika u fudbalskom klađenju svih vremena

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Fudbal je među najjednostavnijim sportovima za klađenje regulisane sportske kladionice nudeći bezbroj konkurencije i tržišta. Međutim, ponekad će vam možda trebati više motivacije dok tražite veliku isplatu u fudbalskom klađenju. Dakle, ovaj post navodi i raspravlja o četiri najbolje pobjede na fudbalskom klađenju u posljednje vrijeme. 

4 najbolja pobjednika u fudbalskom klađenju svih vremena

#1: Steve Whitely - 1,45 miliona funti

Godine 2011, Steve Whitely, 60-godišnji (tadašnji) obožavatelj konjskih trka, nadao se da će osvojiti samo nekoliko funti nakon što je uložio 2 funte na kartu za fudbal i konjske trke. Ovo je bilo sve što je gospodinu Whitelyju trebalo da pokrene isplatu koja će promijeniti život. Zanimljivo je da je osvojio džekpot nakon što je podržavao relativno neobične konje.

On je objasnio:

"Teško je reći kako sam došao do svojih selekcija. U početku sam imao dva u svakoj trci i to će koštati 32 funte, pa sam to odustao."

#2: Daman Chick - 1 milion funti

Godine 2016, Daman Chick, kuhinjski instalater, prikupio je milijun funti nakon što se kladio na portugalskog Endera da postigne prvi gol u svojoj Finale Eura 2016 protiv Francuske. Kladio se na regulisanom sajtu za sportsko klađenje u Velikoj Britaniji, rođeni Birmingham je predvideo da će gol biti postignut u 84. minutu, iako je napadač postigao pogodak u 109. minutu. 

#3: Mick Gibbs - £500K

Mick Gibbs, krovopokrivač i uporni fudbalski navijač, osvojio je isplatu od 500.000 funti nakon što je uložio opkladu na parlay 2001. Navijaču Mančester junajteda je bio potreban Bayern Minhen da osvoji Evropski kup da bi uspeo da prođe kroz 15 utakmica. Bayern se oporavio od 1-0 i pobijedio Valensiju, špansku ekipu. Iznenađujuće, Mick Gibbs je 1999. godine osvojio opkladu od 157.400 funti. 

#4: Anonymous Punter - £585K

Sezona engleske Premijer lige 2015/2016 bila je među najiznenađujućima u istoriji lige. Tokom ove sezone, Lester je pobedio Arsenal i osvojio cenjeni trofej. Mnogi ne bi predvidjeli ishod, ali jedan anonimni kladioničar je uložio £20,000 na klub da osvoji ligu sa kvotom 5000:1. Kladioničar je osvojio £585,000 iz ove nepovoljne opklade. 

Ovo su neke od najsretnijih fudbalskih opklada u istoriji igre. Ali važno je zapamtiti da se sportsko klađenje prvenstveno zasniva na sreći, jer nijedan tim nema garanciju da će dobiti meč. Dakle, kladite se sa strategijom i nemojte ulagati više nego što možete udobno izgubiti.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Uzbudljiva trka za Zlatnu kopačku engleske Premijer lige: Ko će osvojiti pobedu?
2024-04-13

Uzbudljiva trka za Zlatnu kopačku engleske Premijer lige: Ko će osvojiti pobedu?

Vijesti