Klađenje na The X Games Online

X Games su sportski turniri koje vodi sportska TV mreža, ESPN, dva puta svake godine. Ove dvogodišnje zimske i ljetne igre predstavljaju uzbudljive sportiste i potiču na sportsko preuzimanje rizika. Pojedinci se takmiče u in-line klizanju, sportskom penjanju, skysurfingu, snowboardu, skejtbordu, uličnim sankama, kaskaderskom biciklizmu i bosonogim skijaškim skokovima na vodi, između mnogih drugih. X Games je kreirao ESPN i prvobitno je emitovan u ljeto 1995. Kasnije, 1998. godine, predstavljena su zimska izdanja The X Games.

X igre se najavljuju kao alternativne Olimpijske igre i imaju za cilj pružanje usluga tinejdžerskoj kulturi. Naziv turnira inspirisan je popularnim imenom generacije 'X' poznatim među mlađim uzrastima. Sportski turniri čine daleki i 'prljavi' hobiji poput padobranstva i skejtborda istaknuti i organizirani.

O igricama XIstorija X igaraZašto je X Games popularan?Kako se kladiti na The X Games?
O igricama X

O igricama X

Učesnici ekstremnih sportova obično se takmiče za bronzane, srebrne i zlatne medalje. Tu su i novčane nagrade koje će osvojiti učesnici širom svijeta. Turniri su podijeljeni u dvije kategorije: zimska i ljetna takmičenja.

Inauguracijski ljetni turnir održan je 1995. godine na Rhode Islandu u Newportu i Providenceu. Dvije godine kasnije, u Kaliforniji na jezeru Big Bear, zimski turnir je dodat X Games-u. Trenutno se zimske manifestacije održavaju u Aspenu u Koloradu, dok se ljetne igre održavaju u Los Angelesu u Kaliforniji.

Igre ekstremnih sportova kodificiraju ponašanja koja obično nisu regulirana. ESPN može organizirati i upravljati potencijalno haotičnim sportovima dodavanjem izmjerenih standarda performansi rekreativnim zabavama poput klizanja na liniji, penjanja po stijenama i snouborda. Društvo je generalno ismijavalo ekstremne sportove jer su fizički štetni, ali, baš kao i najbolja esport prvenstva, postaju popularni među tinejdžerima.

Novčana nagrada

Iako su X Games događaji nekonvencionalni, nagrade su uporedive s onima koje se nude na najvećim sportskim događajima kao što su Olimpijske igre. Šampionu se dodeljuje zlatna medalja, dok drugi i treći pratioci dobijaju srebro, odnosno bronzu. Tu je i novčana nagrada koju treba osvojiti. Novčana nagrada na prethodnim X igrama nije bila posebno impresivna. Najviša nagrada u događaju je $50,000, iako se novčana nagrada smanjuje što takmičar završi niže. Osim toga, većina sportista zarađuje od 50.000 do 200.000 dolara godišnje od sponzorstava i nagrada.

O igricama X
Istorija X igara

Istorija X igara

Porast popularnosti ekstremnih sportova predstavljao je promjenu američkih fitness navika iz 1990-ih. S obzirom na to da mnogi ljudi ne rade, ne-sportisti su bili inspirisani da počnu trčati i aerobik tokom fitnes FAD-a 1980-ih. Članstvo u klubovima zdravlja se dramatično povećalo. Fitnes i zdravlje ostali su primarni posao tokom ovih godina. Međutim, mladi odrasli potrošači i oglašavanje pretvorili su vježbanje u rutinu, a ne samo u odlazak u teretanu.

Trend adrenalinske kompulzije ušao je u jezik mladih generacija, utječući na marketinške metode. Nove tehnike počele su se usmjeravati na ove nove potrošače ekstremnog imidža. Nakon toga, brdski bicikli, rolere i snoubordovi značajno su porasli u prodaji, kao i bungee jumping i padobranstvo. X Games na ESPN-u iskoristile su ovu novu ludost za fitnesom i potrošačima.

Sport na The X Games

Snowboarding, skijanje, skejtbord i BMX biciklizam su na listi sportskih turnira na X igrama. Međutim, događaji se razlikuju iz godine u godinu. Mnogi sportisti na turnirima u ekstremnim sportovima se takmiče i na međunarodnim takmičenjima kao što je Svjetski kup u penjanju na ledu. Sarah Burke, skijašica slobodnog stila iz Kanade, proglašena je za najbolje na svijetu. Tokom godina, najodlikovaniji sportista osvojio je tri zlatne medalje u ekstremnim sportovima. Ostali takmičari X Games takmiče se na Olimpijskim igrama za svoje dotične zemlje.

Jedan od sportista X igara, Shaun White, osvojio je zlatnu medalju u snoubordingu na Olimpijskim igrama. White, rodom iz Južne Kalifornije, osvojio je nagrade na X Games u skejtbordu i snowboardu na ljetnim igrama.

Istorija X igara
Zašto je X Games popularan?

Zašto je X Games popularan?

X Games su mnogo više od sportskog događaja. Moda, muzika i preporuke proizvoda utkani su u primarnu publiku ESPN-a. Ova publika su obično osobe od 12 do 34 godine koje vide demografiju kroz masovni marketing i medijske metode. Restorani brze hrane, sportska obuća, kola sa kofeinom i "zvanični" aspirin protiv bolova su među artiklima koji se nalaze na listi reklama koje se promovišu kroz takmičenja.

Takmičenje takođe podržava povezane alternativne muzičke numere i filmove svake godine. ESPN također započinje roadshow, putujući sportski spektakl koji sadrži mnoge događaje prije igara. Ekstremni sportovi su privlačni jer su izvan društva i percipirani su kao prijetnja, za razliku od velikih sportskih liga. S druge strane, ekstremni sportovi postaju manje moćni zbog događaja poput X igara, koji mijenjaju njihovo značenje u popularnoj kulturi.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

X igre su popularne jer postoje brojni načini za klađenje na X igre. I muškarci i žene će se takmičiti u raznim disciplinama. Vodeće usluge klađenja X Games 2021 pokrivaju sve njih, i možda će biti primamljivo okušati sreću do klađenje na sportske turnire. To vjerovatno nije dobra ideja osim ako igrač nije pravi stručnjak za ekstremne zimske sportove i religiozno posmatra takmičare.

Zašto je X Games popularan?
Kako se kladiti na The X Games?

Kako se kladiti na The X Games?

X igre se u mnogim aspektima porede sa Olimpijskim igrama, uključujući i način na koji su kategorije klađenja organizovane na internet stranice za sportsko klađenje. Većina opklada na oba događaja su novčane linije, što znači da igrači jednostavno predviđaju ko će osvojiti svaki X Games događaj.

Gdje i kako se kladiti na ovom turniru?

Igrači se mogu kladiti na X igre na nekoliko istaknutih stranica za klađenje. To uključuje, između ostalog, 1xBet, Gunsbet. Budući da se X igre tradicionalno održavaju u Sjedinjenim Državama, igrači se klade na potragu za američkim kvotama.

Koja je najbolja strategija za ovaj turnir?

Igrači zainteresovani za X Games klađenje mogu koristiti taktike slične drugim sportskim online turnirima. Umjesto toga, trebali bi se pokušati koncentrirati na jednu ili dvije kvote X Games 2021 i prihvatiti te izazove. Ovo će omogućiti igračima da analiziraju sve takmičare prije nego što u potpunosti ulože pravi novac na sportskim prvenstvima.

Koji su koraci za ovu opkladu?

Može biti izazovno dobiti informacije o listi takmičara u svakoj disciplini i dodatne informacije prije velikih sportskih turnira. Srećom, svi prihvaćeni sportisti su navedeni na službenoj web stranici X Games kako bi saznali više o njihovom porijeklu.

Prije klađenja na sportske turnire, igrači mogu pogledati prethodne rezultate X Game sportaša, godine i druge relevantne informacije. To je odlično mjesto za početak istraživanja klađenja X Games, tako da igrači iskoriste prednosti besplatnih podataka.

Kako se kladiti na The X Games?