Grupa D Pregled prvog dana utakmice

FIFA World Cup

2022-11-22

Eddy Cheung

Igrajući istog dana kada i Grupa C, Grupa D će takođe debitovati u utorak 22. novembra.

Grupa D Pregled prvog dana utakmice

Nakon snažnih debija očekivanih kandidata za kup Engleske, Holandije i (najvjerovatnije) Argentine, vrijeme je da aktuelni šampioni Svjetskog prvenstva naprave svoj dugo očekivani debi, kao i danska ekipa koja želi iznenaditi mnoge.

Danska protiv Tunisa

Njihov prvi susret u zvaničnoj utakmici, Danska i Tunis dolaze na ovaj turnir na osnovu veoma različitih situacija - istorijskih i sadašnjih.

Hoće li se istorija ponoviti?

S jedne strane, Danska nikada nije izgubila ni od jednog afričkog rivala suočio se na Svjetskim prvenstvima, sa rekordom od dvije pobjede i dva remija. Tunis, u međuvremenu, nikada nije uspio pobijediti UEFA tim, nakon što je remizirao tri utakmice i izgubio sedam.

I Danci imaju fantastičan rekord u svom Utakmice otvaranja Svjetskog prvenstva, osvojivši četiri od pet u kojima su se takmičili. Jedini poraz je bio protiv Holandije 2010. godine, sa rezultatom 0-2. Još jedna zanimljivost je da su uspjeli proći u narednu rundu takmičenja svaki put kada pobijede u prvom meču.

Dok će Katar 2022. biti šesti nastup Tunisa na FIFA Svjetskom prvenstvu, oni se mogu pohvaliti nesretnim rekordom da nikada nisu uspjeli proći grupnu fazu. Afrička ekipa takođe nije uspela da sačuva gol u 14 od 15 mečeva na Svetskom prvenstvu, primivši 25 golova u tom procesu.

Jedini put kada su se ova dva tima ikada srela bila je prijateljska utakmica u Japanu od prije 20 godina, u kojoj je Danska pobijedila sa 2-1.

Tunis dolazi na turnir u odličnoj formi, izgubivši samo jedan od posljednjih devet mečeva. Međutim, oni se smatraju velikim autsajderima u ovom meču protiv danske ekipe koja teži dubokoj trci u Kataru.

Nakon što su stigli do polufinala Eura 2020., mnoga su velika očekivanja na nordijsku stranu i neke od njenih ključnih igrača, kao što su Mikkel Damsgaard, Pierre-Emile Hojbjerg, Kasper Dolberg i kapiten Christian Eriksen.

Sa Danskom koja se može pohvaliti fantastičnom odbranom i Tunisom koji nije mogao konstantno da pronađe mrežu prošle godine, gledanje na pobjedu Danske uz zadržavanje čiste mreže može imati dobru vrijednost na 2,25 na Betway-u.

Francuska protiv Australije

Aktuelni šampion se sastaje sa dečacima odozdo u nečemu što će sigurno biti električni meč!

Dok, istorijski gledano, Francuska se pokazala kao mnogo jača strana od svojih australijskih kolega, u igri je mnogo faktora koji bi mogli zakomplikovati stvari za francusku stranu - neki opipljiviji od drugih.

Može li Francuska pobijediti kletvu?

Prokletstvo pobjednika Svjetskog prvenstva može izgledati kao priča o starim ženama, ali kako su praznovjerja, neće je biti lako otkloniti. Na kraju krajeva, hladne čvrste činjenice su dokazale da zadržati krunu nije lak zadatak.

Ne radi se samo o tome da nijedan tim nije uspio osvojiti uzastopno Svjetsko prvenstvo od Brazila 1962. godine, već su u novijoj historiji, Italija, Španija, Njemačka, pa čak i sama Francuska, eliminisane u grupnoj fazi nakon pobjede u prethodnom prvenstvo.

Kao da to nije bilo dovoljno zabrinjavajuće, francuska ekipa je ušla na turnir bez najmanje 5 svojih startera, pošto su zbog povrede izgubili Karima Benzemu, N'Golo Kantea, Presnela Kimpembea, Christophera Nkunkua, Paula Pogbu i Mikea Maignana. 

Dodajte tome samo jednu pobjedu iz posljednjih šest mečeva i poraze od Hrvatske i Danske i morate se zapitati jesu li Francuzi zaista sljedeća žrtva prokletstva.

S obzirom na to, Francuska se u knjigama smatra jasnim favoritom za pobjedu u ovom meču sa kvotom 1,25.

Australija traži iskupljenje

Ulazeći u svoj 6. nastup na Svetskom prvenstvu, Socceroos su samo jednom uspeli da se plasiraju u sledeće kolo - u Nemačkoj 2006. godine - i pobedili su samo u jednoj od poslednjih devet utakmica, pobedivši Srbiju sa 2:1 2010. godine.

U želji da okonča svoju seriju od tri uzastopna izlaska iz grupne faze, Australija počinje svoju WC kampanju suočavajući se sa poznatim neprijateljem, nakon što se suočila sa Francuskom u grupnoj fazi Rusije 2018.

Izgubivši rezultatom 2-1 zahvaljujući penalu Antoinea Griezmanna i autogolu Aziza Behicha, Socceroos je uspio zadržati buduće prvake Svjetskog prvenstva bliže nego što se očekivalo i nastojat će to učiniti ponovo kada im se pruži prilika u utorak.

U Francuskoj nema mnogo vrednosti za pobedu, ali ako verujete da bi prokletstvo moglo ponovo da udari ili, pragmatičnije, da će povrede Francuske poremetiti njihov pobednički put, klađenje na "Nerešeno ili Australija" sa kvotom 3,8 na Betway izgleda kao velika isplata.

Poslednje vijesti

Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?
2022-11-30

Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?

Vijesti