Grupa C Pregled prvog dana utakmice

FIFA World Cup

2022-11-22

Eddy Cheung

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. konačno je u toku i već nam je pružilo neke zaista nezaboravne utakmice!

Grupa C Pregled prvog dana utakmice

Sada kada su Grupe A i B zaključile svoj prvi meč, vrijeme je da Grupa C počne svoju kampanju na Svjetskom prvenstvu u utorak 22. novembra sa dvije zanimljive utakmice.

Vrlo konkurentna grupa koja bi mogla donijeti mnoga iznenađenja, ima puno toga za probaviti iz mečeva u prvom kolu.

Argentina protiv Saudijske Arabije

Smatra se jednom od omiljenih timova za osvajanje kupa, Argentina će debitovati na Svjetskom prvenstvu protiv jedne od najniže rangiranih ekipa u takmičenju - Saudijske Arabije.

Može li Messi osvojiti Svjetsko prvenstvo?

Predvođena užarenim Lionelom Messijem u onome što se očekuje da će biti njegova labudova pjesma na Svjetskom prvenstvu, Argentina dolazi na ovaj turnir nakon impresivnog trogodišnjeg niza bez poraza.

Iako njihova početna postava možda nije puna toliko odmah prepoznatljivih superzvijezda kao u drugim izdanjima, Argentina dolazi u ovaj kup s nečim mnogo boljim od toga: dobro strukturiranom, čvrstom ekipom koja se može pohvaliti velikim razumijevanjem i sinergijom na pitch.

Pa, to i Lionel Messi u vrhunskoj formi i gladniji nego ikad da podigne trofej.

Sa druge strane terena, saudijska reprezentacija nije postigla mnogo uspjeha ni u jednoj od svojih prethodnih SP kampanja. Ostvaruju svoj 6. nastup na Finale Svjetskog prvenstva, Saudijska Arabija je samo jednom stigla do osmine finala, 1994. godine.

Osim neimpresivne istorije na ovom turniru, 51. nacija svijeta na ovo takmičenje ne stiže u najboljoj formi. Pobijedivši u samo 2 od posljednjih 10 utakmica i postigavši samo 4 gola, ne izgleda da će predstavljati veliku prijetnju ekipi Albicelestea sa usijanom formom i visokim ambicijama.

Po cijeni od 1,16, nema mnogo vrijednosti u klađenju na direktnu pobjedu Argentine, ali 'Preko 2,5/Oba tima postižu rezultat - Ne' po cijeni od 3,0 čini nam se vrlo primamljivo.

Meksiko protiv Poljske

Dok se od Argentine očekuje da se kvalifikuje u sledeću rundu takmičenja, drugo mesto u osmini finala je veoma u vazduhu. 

S obzirom da niko zaista ne računa da će Saudijska Arabija napredovati, to čini meč između Meksika i Poljske apsolutno ključnim za aspiracije oba tima da prođu u sljedeće kolo.

Istorija protiv sadašnjosti

El Tri na ovo Svjetsko prvenstvo dolazi iskusniji s obje strane, s obzirom da se kvalifikovao za posljednjih 8 takmičenja u nizu, uključujući i ovo. Prošli su u osminu finala u svih 7 prethodnih navrata, ali su otkrili da je poznato da je nemoguće ići dalje od toga.

Dok historija Meksika u 21. vijeku zasigurno nadmašuje povijest Poljske, koja se nije kvalifikovala dalje od grupne faze od Meksika 1986. godine, čini se da Poljska ulazi u ovo takmičenje u jačoj formi od svojih sjevernoameričkih protivnika.

Iako će možda biti teško razdvojiti obje strane, s obzirom da je kvota samo blago favoriziranje Meksika na 2,68 za pobjedu, oba tima da postignu 2,03 izgledaju kao vredi pogledati.

Astečki tim je imao problema da održi svoju odbranu čvrstom u poslednjih nekoliko utakmica, a sa talismanskim napadačem Poljske Robertom Lewandowskim koji dolazi u usijanoj formi i želi da se otrese svoje prokletstvo na Svetskom prvenstvu, ne bi bilo iznenađujuće videti kako je postigao svoj prvi gol u takmičenju u ovoj utakmici, po kvoti 5 kod Betssona.

Poslednje vijesti

Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?
2022-11-30

Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?

Vijesti