Klađenje na FIFA World Cup Online

Ovaj vodič za klađenje na FIFA Svjetsko prvenstvo ima sve detalje s kojima igrači trebaju biti upoznati prije klađenja na FIFA Svjetsko prvenstvo, od povijesti turnira i njegove popularnosti do načina kladjenja na predstojeći turnir FIFA Svjetskog prvenstva 2022. FIFA Svjetsko prvenstvo je međunarodno asocijacijsko fudbalsko takmičenje u kojem sudjeluju muške nacionalne fudbalske reprezentacije koje su članice Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

To je jedan od najvećih svjetskih sportskih turnira i crème de la crème nogometnog udruženja. Turnir se održava nakon četiri godine i na njemu se trenutno takmiče 32 ekipe.

Kako se kladiti na FIFA Svjetsko prvenstvo

Kako se kladiti na FIFA Svjetsko prvenstvo

Klađenje na Svjetsko prvenstvo nije raketna nauka. Svi koji znaju da se klade na regularne fudbalske utakmice i turnire mogu ući u igru. Ovo je sve dok razumeju svet fudbalskih klađenja, posebno različite opcije klađenja, inače poznate kao tržišta klađenja, i što je najvažnije, kvote.

Kako se kladiti na FIFA Svjetsko prvenstvo
FIFA savjeti za klađenje

FIFA savjeti za klađenje

Prva stvar je pronaći pouzdanu kladionicu koja će imati tržišta klađenja na Svjetsko prvenstvo. Naravno, najbolja kladionica je ona koja ima licencu i ima ogromna tržišta klađenja sa visokim kvotama. Prilikom odabira najbolje kladionice, također je bitno procijeniti dostupne metode depozita i isplate i, što je još važnije, bonuse za klađenje na fudbal.

Sljedeća važna stvar je razumijevanje koji timovi učestvuju i njihove snage. Igrači ne bi trebalo da se klade samo na slepo; oni bi trebali analizirati trenutnu formu tima na koji žele da se klade, pojedinačne igrače i statistiku direktne utakmice gdje je to potrebno.

Provjera predviđanja Svjetskog prvenstva od strane stručnih igrača može biti od velike pomoći za one koji nisu toliko oduševljeni fudbalom.

To je to, ljudi, vodič za klađenje na FIFA Svjetsko prvenstvo. Sljedeće Svjetsko prvenstvo počeće od 21. novembra do 18. decembra 2022. i održat će se u Kataru, pa ostanite sa nama!

FIFA savjeti za klađenje
Istorija FIFA Svjetskog prvenstva

Istorija FIFA Svjetskog prvenstva

Iako su i ranije postojali međunarodni fudbalski turniri, tek 1930. godine u Urugvaju je održan inauguralni FIFA Svjetski kup. Takmičilo se 13 timova iz Sjeverne Amerike, Evrope i Južne Amerike. Prve dvije utakmice odigrane su istovremeno 13. jula 1930. godine.

Jedna utakmica u kojoj su se borile Francuska protiv Meksika završila je rezultatom 4-1 u korist Francuske, dok je druga utakmica između SAD-a i Belgije završila rezultatom 3-0 u korist Sjedinjenih Država. U finalu, domaćin, Urugvaj, nosio je dan, savladavši Argentinu sa 4-2.

Tokom prvih godina prvenstva, rat i interkontinentalni putovanja su umnogome omela uspjeh turnira. Na primjer, nekoliko južnoameričkih timova imalo je volju da putuje u Evropu na turnir 1934. godine, dok su neke zemlje bojkotovale Svjetsko prvenstvo 1938. godine. Zatim je došao Drugi svjetski rat, koji je doveo do otkazivanja turnira 1942. i 1946. godine.

Srećom, nakon završetka rata, FIFA je izgladila nekoliko problema i Svjetsko prvenstvo 1950. je postalo uspjeh. Bio je to prvi turnir koji je uključivao britanske timove, koji su se povukli iz FIFA-e 1920. godine.

Istorija FIFA Svjetskog prvenstva
Najuspješniji timovi na Svjetskom prvenstvu

Najuspješniji timovi na Svjetskom prvenstvu

Brazil je i dalje najuspješnija reprezentacija na ovom turniru, osvojivši ga rekordnih 5 puta, i jedini je tim koji je učestvovao na svim turnirima Svjetskog prvenstva. Slijede ga Italija i Njemačka sa po 4 titule.

Aktuelni šampion je Francuska, koja je osvojila drugu titulu na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji. Tim je otišao sa željenim trofejem, 35 miliona dolara u novcu od nagrade i pravom da se hvali značkom FIFA šampiona do sljedećeg Svjetskog prvenstva.

Najuspješniji timovi na Svjetskom prvenstvu
Format FIFA Svjetskog prvenstva

Format FIFA Svjetskog prvenstva

Put do Svjetskog prvenstva počinje kvalifikacijama koje se održavaju u 6 FIFA konfederacija - Africi, Sjevernoj i Centralnoj Americi i Karibama, Aziji, Južnoj Americi, Okeaniji i Evropi. Svaka konfederacija nadgleda kvalifikacije, dok FIFA odlučuje o broju mjesta koje svaka konfederacija dobije na osnovu snage timova u konfederacijama.

Kvalifikacije počinju već 3 godine prije događaja i traju na 2 godine. Formati kvalifikacija variraju u zavisnosti od konfederacije. Kako sada, zemlja domaćin dobija automatsku kvalifikaciju.

Formati FIFA Svjetskog prvenstva su se mijenjali tokom godina. Trenutno, turnir privlači 32 tima koji se kvalificiraju i stavlja ih u akciju punu adrenalina cijeli mjesec. Postoje dvije glavne faze: grupna faza i nokaut faza.

Grupne faze

U grupnoj fazi postoji 8 grupa, od kojih svaka ima 4 tima koji se bore u krugu prvenstva gdje svaki tim igra protiv ostala 3 tima u grupi. Tim dobija 3 boda za pobedu, 1 za remi i 0 za poraz. Nakon odigrane 3 utakmice, timovi broj 1 i 2 prolaze u nokaut fazu.

Nokaut faze

Nokaut faza FIFA Svjetskog prvenstva je turnir sa jednom eliminacijom na kojem se timovi suočavaju u jednokratnim utakmicama. Nokaut faza počinje osminom finala prije nego se prođe u četvrtfinale, polufinale i konačno kulminira u finalu. Da se zna, timovi koji su izgubili u polufinalu bore se za treće mjesto uoči finala.

Format FIFA Svjetskog prvenstva
O fudbalu

O fudbalu

Fudbal je najpopularniji sport globalno, privlačeći sljedbenike od preko 4 milijarde obožavatelja. Najnovija statistika pokazuje da postoji preko 250 miliona fudbalera u preko 200 zemalja. Međutim, teško je pratiti istoriju fudbala jer se pojavio nezavisno u različitim kulturama u kojima su postojale igre slične modernom fudbalu - ove igre su uključivale udaranje nogom po objektu koji podseća na modernu loptu.

O fudbalu
Zašto je FIFA Svjetsko prvenstvo popularno?

Zašto je FIFA Svjetsko prvenstvo popularno?

FIFA Svjetsko prvenstvo je nesumnjivo jedan od najvećih sportskih događaja koji privlači veliku posjećenost i gledanost. Na primjer, finale Svjetskog prvenstva 2018. između Francuske i Hrvatske imalo je prosječnu publiku uživo od 517 miliona gledalaca, s najviše 1,1 milijardu gledalaca tokom utakmice. Turnir također dominira internet stranicama za sportsko klađenje. Dakle, zašto je FIFA Svjetsko prvenstvo popularno među igračima?

Kladionici vole klađenje na sportske turnire, posebno najprestižnija takmičenja, kao što je Svjetsko prvenstvo. Kako je fudbal najpopularniji sport širom svijeta, opšte je poznato da će kladionici biti zauzeti klađenjem na Svjetsko prvenstvo sada kada je turnir u fokusu cijelog svijeta sportskog klađenja na ovo takmičenje.

Svjetsko prvenstvo se održava u vrijeme kada se vrhunske fudbalske i sportske lige, na primjer, Barclays Premier League, ne održavaju, tako da kladionici imaju samo Svjetsko prvenstvo kao glavno takmičarsko fudbalsko takmičenje na koje se mogu kladiti.

Konkurentnost događaja, talenat i naravno strast koju kladioničari imaju prema svojim omiljenim timovima najveći su razlog zašto je FIFA Svjetsko prvenstvo popularno među ljubiteljima sportskog klađenja.

Zašto je FIFA Svjetsko prvenstvo popularno?

Poslednje vijesti

FIFA Svjetsko prvenstvo 2022 - Meksiko protiv Argentine
2022-11-26

FIFA Svjetsko prvenstvo 2022 - Meksiko protiv Argentine

Na turniru koji je donio mnoga iznenađenja i uznemirenja, nije bilo nijednog većeg od poraza u prvoj utakmici Grupe C od Argentine od senzacionalne Saudijske Arabije.

FIFA Svjetsko prvenstvo - Grupa E Pregled prvog dana utakmice
2022-11-23

FIFA Svjetsko prvenstvo - Grupa E Pregled prvog dana utakmice

Engleska, Holandija, Argentina i Francuska su sada debitovale u najvišoj fudbalskoj sceni, a sada je vrijeme da još dva višegodišnja favorita započnu svoju kampanju - Njemačka i Španija.

Grupa D Pregled prvog dana utakmice
2022-11-22

Grupa D Pregled prvog dana utakmice

Igrajući istog dana kada i Grupa C, Grupa D će takođe debitovati u utorak 22. novembra.

Grupa C Pregled prvog dana utakmice
2022-11-22

Grupa C Pregled prvog dana utakmice

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. konačno je u toku i već nam je pružilo neke zaista nezaboravne utakmice!