Klađenje na ATP Tour Online

ATP je skraćenica za Udruženje teniskih profesionalaca, koje organizuje ATP turneju. Turneja se fokusira na globalni profesionalni muški tenis. Turneja se zapravo sastoji od nekoliko različitih turnira, uključujući Grand Slam turnire i nekoliko ATP brendiranih turnira, kao što su ATP finale, ATP kup i ATP 250 serija.

Iz tog razloga, turneja se održava na lokacijama širom svijeta kroz teniski kalendar. To je veoma prestižna turneja i igrači se stalno takmiče kako bi osvojili bodove koji će im omogućiti plasman u narednoj teniskoj sezoni.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Istorija ATP Toura

Istorija ATP Toura

Nagradni fond za turneju varira jer će svaki turnir imati svoj nagradni fond. Više informacija o tome možete pronaći na web stranicama za pojedinačne turnire. Na primjer, novčana nagrada za ATP kup 2022. iznosi 10 miliona dolara. Igrači dobijaju i naknadu za učešće i novčanu nagradu. Tu je i novčana nagrada za timove u ATP kupu.

ATP je započeo svoj život 1972. godine i kreirali su ga vrhunski teniski profesionalci tog vremena. Igrač je te godine održao sastanak na stepeništu na US Openu kako bi razgovarao o svojoj želji da imaju udruženje igrača. Jack Kramer je izabran za izvršnog direktora, a Cliff Drysdale je postao predsjednik. Cilj je bio poboljšati igru za igrače.

ATP je kreirao sistem rangiranja koji je analizirao učinak igrača i određivao ulazak igrača na različite turnire na turneji. Rangiranje je stupilo na snagu sljedeće godine i isti sistem rangiranja je na snazi do danas. Petnaest godina, muški teniski krug je nadgledao ATP, zajedno sa Međunarodnom teniskom federacijom i nizom različitih direktora turnira.

Istorija ATP Toura
Novi pravac

Novi pravac

Uprkos činjenici da su igrači pomogli u stvaranju ATP-a, i dalje su smatrali da nemaju dovoljno glasa i da su željeli više kontrole. 1988. godine, također na US Openu, izvršni direktor ATP-a, Hamilton Jordan, održao je konferenciju za štampu na parkingu.

Izloženi su problemi sa turnejom kao i prilike. Jedan koji je jasno identifikovan je stvaranje nove ATP turneje. Igrači su to podržali i njih 24 prijavilo se za igranje na novom ATP Touru 1990. godine.

Novi pravac
Sve što trebate znati o tenisu

Sve što trebate znati o tenisu

Tenis je dugo bio veoma popularan sport kod gledalaca. To je takođe jedan od najstarijih sportova u okolini, a igrao ga je u malo drugačijem obliku Henri VIII u 16. veku. Turniri poput Wimbledona postoje već više od jednog stoljeća i pojavljuju se u velikim sportskim događajima kao što su ljetne olimpijske igre.

Na većini turnira se muški mečevi igraju preko pet setova, dok se ženski mečevi igraju u tri seta. Turniri također sadrže neke od najnovijih tehnologija, koje mogu mjeriti brzinu servisa i precizno izmjeriti gdje lopta pada.

Turniri se održavaju u zemljama širom svijeta i postoje događaji za muškarce i žene, s opcijama u parovima i mješovitim parovima koji su uključeni u većinu turnira. Svi glavni turniri se prenose putem televizije, a neki od najboljih igrača će učestvovati i na manjim, više lokalnih turnira tokom cijele godine. Grand Slam događaji su uvijek dobro posjećeni i prenose se širom svijeta.

Sve što trebate znati o tenisu
Zašto je ATP turneja popularna za klađenje?

Zašto je ATP turneja popularna za klađenje?

ATP turneja nudi mnogo mogućnosti za različite vrste opklada. Kako se turneja ne zasniva samo na jednom pojedinačnom turniru, osoba koja se kladi ima mogućnost da se kladi na samo jednu utakmicu, jedan turnir ili cijelu turneju.

Oni mogu odabrati da prate napredak određenog igrača, zemlje ili tima. Kombinacije su gotovo beskonačne. Internet stranice za sportsko klađenje će sadržavati mnogo detalja i analiza, što im je od suštinskog značaja pri određivanju kvota koje treba ponuditi.

Kako ATP turneja uključuje mnogo toga različiti turniri, kvote će se mijenjati tijekom cijelog dana. Kako igrači pobjeđuju ili gube, njihove kvote će se mijenjati i web stranice za sportske kladionice će to pratiti za svoje klijente, tako da nema zahtjeva da klijent sam radi bilo kakvu vrstu proračuna.

Zašto je ATP turneja popularna za klađenje?
Najbolja teniska prvenstva

Najbolja teniska prvenstva

ATP tour je također atraktivan za kladioničare jer je jedan od najvećih sportskih događaja i fokusira se na elitne muške igrače. Ovo su vrhunska imena u sportu i gledaoci će zagarantovano gledati odličnu utakmicu kada se bore jedan protiv drugog.

Kako se sastoji od najvećih teniskih događaja, bit će mnogo raznovrsnosti u mečevima i gledaoci mogu uočiti i dolazeće talente.

Najbolja teniska prvenstva
Kako se kladiti na ATP turneju

Kako se kladiti na ATP turneju

Prvi korak za klađenje je da pogledate web stranice za klađenje. Postoji nekoliko koje možete izabrati i svi će nuditi nešto drugačije karakteristike. Najbolja teniska prvenstva obično su uključena na svim sajtovima za sportsko klađenje, tako da će većina ATP turnira biti dostupna kladionicima. Svi će ponuditi malo različite šanse na igrače i događaje, ali većina će biti slična u pogledu na potencijalne ishode.

Kada kladioničar pronađe najbolju kladionicu za njih, potrebno je da se registruje. Proces je prilično lak. Kladioničar će morati da postavi nalog na mreži prateći korake navedene na sajtu. Neke web stranice mogu zahtijevati od korisnika da potvrdi svoju adresu i godine prije nego što se proces registracije dovrši. Zatim moraju odrediti kako će dodati sredstva na svoj račun kako bi mogli završiti svoje opklade.

Kako se kladiti na ATP turneju
Postavljanje opklade

Postavljanje opklade

Kladilac treba da razmotri kvote koje se nude i da razmisli da li želi da se kladi na pojedinačnu utakmicu ili na ishod turnira. Kvote će se mijenjati ovisno o učinku igrača ili tima na ostalim teniskim turnirima koji su dio ATP tura.

Internet stranice za klađenje olakšajte stvarnu opkladu. Kladilac dodaje koliko želi da se kladi i moći će da vidi sve svoje trenutne opklade na svom virtuelnom listiću za klađenje.

Postavljanje opklade
Najbolje stranice za klađenje na ATP turneji u 2024

Najbolje stranice za klađenje na ATP turneji u 2024

Klađenje na turnire je vrlo jednostavno kada kladioničar ima pristup nekim od najboljih online kladioničarskih stranica. Svi će imati listu sportskih turnira koji su aktuelni ili koji dolaze u budućnosti, a neki će čak i detaljno objasniti sportove kako bi pomogli kladiocu da razumije pravila.

Betsafe i 888Sports su među najboljim stranicama sa dobrom online sportskom kladionicom. Igrači će pronaći stranice koje su jednostavne za navigaciju i korištenje. William Hill je dobro poznat po sportskom klađenju kao što su teniske lige. Teniski online turniri mogu se naći i na drugim stranicama kao što su Dafabet i Betfinal.

Betfresh i Mr Green će također imati glavne teniske turnire kao dio svoje liste sportskih turnira. Neke stranice mogu biti specifične za državu i imaju ograničenja u vezi s tim gdje se njihovi klijenti mogu nalaziti, ali postoji nekoliko međunarodnih stranica koje su dostupne igračima sa različitih lokacija.

Najbolje stranice za klađenje na ATP turneji u 2024
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević