Najbolje 10 PayPal kladionice za 2024

Lansiran 1998. godine, PayPal je danas vjerojatno najpouzdaniji e-novčanik. Ima reputaciju da nudi sigurne transakcije sa trenutnim depozitima i isplatama. Nije ni čudo što je PayPal trenutno glavni oslonac na svim vrhunskim stranicama za klađenje. Sve što igraču treba je račun e-pošte da bi započeo transakciju na PayPal-u. Dakle, ova stranica navodi sve najbolje PayPal stranice za klađenje i nekoliko stvari koje treba znati prije korištenja ove bankarske metode.

Najbolje 10 PayPal kladionice za 2024
Kako napraviti depozit na PayPal-uKako izvršiti isplatu putem PayPal-aSigurnost i sigurnost na PayPal-uOpcije korisničke podrške PayPal-a
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker
Kako napraviti depozit na PayPal-u

Kako napraviti depozit na PayPal-u

Prije nego što zaronimo dublje, važno je napomenuti da je PayPal dostupan u 200+ zemalja i podržava 20+ valuta. Da, tako je PayPal postao popularan među internet trgovcima, sportskim kladionicama, online kockarnicama itd. Osim što je široko prihvaćeno, plaćanje PayPal depozita je prilično brzo i jednostavno, kao što ćete vidjeti u nastavku.

Počnite tako što ćete pronaći kladionicu koja prihvata depozite putem PayPal-a. Postoje stotine ili čak hiljade takvih na mreži. Zatim nastavite sa kreiranjem ličnog naloga na PayPal.com prije deponovanja sredstava.

Kladionici to mogu učiniti putem drugog verificiranog PayPal računa ili povezanog bankovnog računa. Sada idite do kladioničara i odaberite PayPal na stranici "Depozit" da premjestite sredstva. To je tako lako! Kao i većina opcija za prijenos novca na mreži, PayPal svojim korisnicima omogućava da obavljaju transakcije na mobilnom uređaju putem aplikacije PayPal. Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Play Store za Android i App Store za iPhone.

Alternativno, kladionici na mobilnim telefonima mogu obavljati transakcije na PayPal-u koristeći verziju za trenutni pristup na web pretraživačima. Samo unesite PayPal adresu, prijavite se na račun i napravite depozit.

PayPal naknade i ograničenja

Otvaranje PayPal naloga je potpuno besplatno, jer korisnici ne moraju da plate ni novčića da bi uživali u uslugama. PayPal također ne naplaćuje mjesečne naknade niti traži minimalni iznos. I da bude još bolje, kompanija ne naplaćuje ništa za prijenos novca sa povezanog bankovnog računa na PayPal.

Kao što možda već znate, ovaj gigant online bankarstva ograničava neprovjerene račune na samo 500 USD mjesečnih transakcija. Ali nakon potvrde identiteta, korisnici mogu poslati najviše 60.000 dolara za jednu transakciju.

Provjera identiteta je uobičajena praksa kod većine e-novčanika. Ovo eliminiše sve sigurnosne rizike, dajući korisnicima više limite depozita/povlačenja. Na PayPal-u, potrebno je samo da povežete svoj bankovni račun i pružite dokaz adrese da biste to učinili. Napomena: Neke kladionice ne nude bonuse na PayPal depozite. Dakle, pročitajte stranicu sa uslovima i odredbama da pronađete onu koja to čini.

Kako napraviti depozit na PayPal-u
Kako izvršiti isplatu putem PayPal-a

Kako izvršiti isplatu putem PayPal-a

Podizanje sredstava sa kladioničara na PayPal je brzo i jednostavno, baš kao i prilikom uplate. Ako ste već povezali PayPal račun, idite na blagajnu, odaberite PayPal i unesite iznos za isplatu. Na kraju potvrdite transakciju. U većini slučajeva, PayPal isplate su skoro trenutne, iako to zavisi od kladioničara. Neke kladionice mogu tražiti do 2 radna dana za obradu PayPal povlačenja.

Većina kladionica također naplaćuje korisnicima određeni postotak iznosa za povlačenje kako bi olakšale transakcije. Ali ne brinite jer je stopa obično između 2% i 5%. Također je vrijedno reći da gotovo sve vrhunske kladioničarske stranice trebaju igrače da provjere svoje račune za klađenje prije nego što bilo šta povuku.

Kako izvršiti isplatu putem PayPal-a
Sigurnost i sigurnost na PayPal-u

Sigurnost i sigurnost na PayPal-u

Znate li zašto je PayPal jedan od njih najpouzdaniji načini plaćanja klađenja tamo? Pa, platforma nudi non-stop sigurnost 24/7 za sprječavanje prijevara, rudarenja podataka i krađe e-pošte. To je zato što je svaka PayPal transakcija strogo zaštićena SSL enkripcijom. To znači da čak ni najnapredniji online prevaranti ne mogu provaliti u vaše finansijske podatke na PayPal-u.

Osim što nudi vrhunsku finansijsku zaštitu, PayPal ima licencu za pružanje finansijskih usluga od strane pravnih tijela. Na primjer, firma ima dozvolu za rad u gotovo svim državama u SAD-u.

Na primjer, PayPal je licenciran od strane Komisije za vrijednosne papire Alabame u Alabami, dok Ministarstvo za finansijske usluge New Yorka odobrava PayPal u NY. Na međunarodnom nivou, PayPal je licenciran u više od 200 zemalja.

Iako je bankarstvo putem PayPal-a općenito sigurno, nemojte ga tretirati kao bankovni račun da biste uštedjeli novac. Umjesto toga, PayPal-ov korisnički ugovor jasno kaže da je platforma isključivo za transfer novca. U SAD-u, na primjer, PayPal transakcije nisu osigurane FDIC-om. To znači da bi vaš novac mogao otići u vodu ako se nesreća dogodi PayPal-u. Dakle, uvijek povucite sve dobitke iz kladionica čim stignu.

Sigurnost i sigurnost na PayPal-u
Opcije korisničke podrške PayPal-a

Opcije korisničke podrške PayPal-a

Još jedan razlog zašto je PayPal čest među najbolji sajtovi za klađenje je njegov sistem podrške kvalitetu. Igrači mogu kontaktirati PayPal za odgovore na sva njihova pitanja u vezi sa slanjem i primanjem novca.

Tim za podršku je dostupan putem telefona, e-pošte ili chata. Također je važno zapamtiti da direktno pozivanje PayPal broja može privući malu naknadu, ovisno o provajderu mobilnih usluga.

Ali da budem iskren, PayPalov sistem podrške nije bio najbolji do nedavno. Još 2003. godine, kompanija je morala biti tužena samo da bi postavila besplatni broj. Ali u njihovu odbranu, broj je bio dostupan, samo je bio skriven duboko u web stranici. Čak i danas, većina korisnika PayPal-a i dalje se bori da dobije svoj broj korisničke službe.

Iz tog razloga, PayPal snažno savjetuje svojim korisnicima da ih kontaktiraju putem e-pošte. Ali čak i pri tome, odgovori na e-poštu mogu potrajati i do 24 sata na tipičan radni dan. Ovo može biti frustrirajuće, posebno ako tražite preokret. Alternativno, igrači mogu doći do podrške putem funkcije za razmjenu poruka, koja nudi nepersonalizirane odgovore. Ako vas ovo ne zadovoljava, bot će proslijediti vaš upit PayPal agentu, koji obično odgovara u roku od sat vremena.

Ispod su kontakti za PayPal podršku:

  • Telefon: 1-402-517-4519 (od ponedjeljka do petka od 9 do 17:30)
  • Email: service@paypal.com (do 24 sata)
  • Slanje poruka: oko 1 sat
  • Društvene mreže: @AskPayPal (Twitter) i PayPal (Facebook)
Opcije korisničke podrške PayPal-a
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Top 3 sportsko klađenje bonusa dobrodošlice za Visa/Mastercard plaćanja
2023-08-02

Top 3 sportsko klađenje bonusa dobrodošlice za Visa/Mastercard plaćanja

Kada tražite kladionicu za učlanjenje, važno je razmotriti opcije plaćanja i dostupne ponude dobrodošlice. Srećom, većina kladionica nudi plaćanje debitnom/kreditnom karticom putem Mastercard ili Visa kartice. Još bolje, dobićete bonus za sportske kladionice nakon što položite sredstva i, u nekim slučajevima, napravite svoju prvu stvarnu novčanu opkladu.