Najbolje kladionice koje prihvataju Money Transfer

Od pojave iGaming avenija, igrači su bili u mogućnosti da prenose novac na ove stranice putem direktnih bankovnih transakcija. Čini se da je ovaj način plaćanja omiljen među igračima koji žele da naprave značajne opklade u stvarnom novcu. Takođe ga preferiraju kockari koji cijene sigurnost online transakcija.

Kockari mogu brzo prebaciti novac sa svojih tekućih računa na svoju omiljenu platformu za sportsko klađenje. Kao i kod plaćanja računa, sredstva će odmah otići na kladionicu bez potrebe za kreditnom/debitnom karticom. Iako je pronalazak internetskog bankarstva otvorio prozore mogućnosti za kladioničare u eSportu, on također dolazi sa nekim preprekama, kao što su naknade i dugo vrijeme za isplatu.

Kako napraviti depozitKako izvršiti povlačenjeSigurnost i sigurnostOpcije korisničke podrške
Kako napraviti depozit

Kako napraviti depozit

Budući da sredstva potiču sa tekućeg bankovnog računa, banka izdavatelj mora odobriti prijenos. Nijedna treća strana ne može pristupiti ovim informacijama. Za transfer novca direktno na kladionicu, korisnik treba da ima sljedeće preduslove:

 • Naziv banke i adresa filijale
 • broj računa u banci
 • IBAN/BIC/Swift kod za međunarodne transfere
 • E-banking vjerodajnice

Ako platforma za klađenje koristi račun u stranoj banci, igraču će možda trebati pomoć da završi transfer. Međutim, korisnička podrška banke i provajdera kockanja uvijek je dostupna ako igrač naiđe na bilo kakav problem.

Osim toga, igrači mogu deponovati sredstva putem svojih pametnih telefona kada se klade na mobilnoj platformi, zahvaljujući mobilnom bankarstvu. Osnovni koraci za deponovanje sredstava putem bankovne transakcije prikazani su u nastavku.

 1. Idite na stranicu blagajne na web-mjestu za klađenje i odaberite 'Depozit'
 2. Kliknite na 'bankovni prijenos' ili 'bankovni prijenos'
 3. Popunite iznos za prijenos na račun za klađenje, imajući u vidu minimalni depozit
 4. Dodajte bankovne podatke prema zahtjevu na stranici
 5. Završite sigurnosne provjere prema zahtjevima banke, npr. SMS kodom ili QR kodom
 6. Uživajte u sportskom klađenju kada novac stigne na račun za kockanje

Obično, direktni bankovni depoziti traju dva do pet radnih dana. Ovo je jednostavno elektronski transfer novca sa jednog bankovnog računa na drugi. Može uključivati lokalne ili međunarodne banke. Sve dok korisnik ima e-banking račun, njegov finansijski provajder će se pobrinuti za ostalo nakon zahtjeva. Minimalni i maksimalni depoziti razlikuju se u zavisnosti od uslova kockanja.

Kako napraviti depozit
Kako izvršiti povlačenje

Kako izvršiti povlačenje

Oni su brojne opcije plaćanja za online klađenje, ali samo nekoliko olakšava i depozite i isplate. Mnogi igrači su razočarani kada saznaju da njihov omiljeni bankarski metod nije naveden za isplatu dobitaka.

Direktni bankovni transferi su jedinstveni jer su univerzalni i mogu obraditi isplate sa računa za klađenje bez geografskih ograničenja.

Morate imati internet bankarstvo da biste unovčili ovu metodu. Bitno je provjeriti limite povlačenja kada tražite isplate. Naknade se također mogu primijeniti, ali se razlikuju od lokacije do stranice. Evo koraka koje igrači trebaju poduzeti da bi iskupili svoje dobitke.

 1. Idite na stranicu blagajne i kliknite na 'Povući'
 2. Odaberite bankovni transfer i iznos za isplatu
 3. Popunite bankovne podatke i potvrdite podatke
 4. Kliknite na 'Pošalji' i pričekajte da kladionica odobri transfer
 5. Novac stiže na bankovni račun nakon tri do sedam radnih dana

Direktna bankovna povlačenja zaštićena su vrhunskim sigurnosnim sistemima. Proces obično slijedi 2-faktorsku ili 3-faktornu autentifikaciju. Dok dijeli bankovne podatke sa platformom za klađenje, igrač se usmjerava na sigurnu web stranicu. Prilikom premeštanja sredstava kroz ovu stranicu, podaci o korisniku su šifrirani s kraja na kraj.

Dakle, mogućnost krađe podataka je značajno smanjena. Međutim, igrači iz zemalja u kojima je kockanje ilegalno moraju biti oprezni s bankovnim transferima jer vlasti mogu pratiti njihove aktivnosti klađenja putem bankovnih izvoda.

Kako izvršiti povlačenje
Sigurnost i sigurnost

Sigurnost i sigurnost

Banke postoje vekovima, zbog čega im kladioničari veruju. Međutim, propisi u bankarskom sektoru se stalno mijenjaju, a sve finansijske institucije su odgovorne za sigurnost podataka o klijentima. Dakle, kako to postižu?

Autentifikacija

Svaki depozit ili povlačenje prati potvrdu identiteta osobe koja ga pokreće. Zbog toga kladioničari moraju dati svoje tajne PIN-ove i lozinke za elektronsko bankarstvo. Osim toga, neke banke koriste tehnike biometrijske verifikacije i IVR.

Audit Trails

Svaki bankovni račun ima istoriju transakcija, poznatu i kao izvod. Osim toga, bankarski sistemi prate tragove revizije za svaki događaj, uključujući telefonske prijave u bankarstvo i tačno vrijeme interakcije sa bankarskim sistemom.

Upoznajte svog kupca (KYC)

KYC ublažava prevaru i štiti povjerljive informacije utvrđivanjem identiteta korisnika. Osim toga, ograničava transfer novca koji može biti rezultat skrivanja identiteta.

Sigurna baza podataka i serveri

Banke koriste sigurne servere i sisteme baza podataka kako bi spriječile gubitak podataka hakiranjem. Neophodni detalji kao što su ime klijenta, broj računa i adresa su skriveni. Svaki pristup proizvodnom sistemu je visoko čuvan. Čak i zaposlenima u banci su potrebni specijalizovani alati za pristup podacima o klijentima.

Redovna ažuriranja i komunikacija

Na kraju, banke redovno ažuriraju klijente najnovijim sistemima verifikacije i aplikacijama za e-bankarstvo. Također obavještavaju vlasnike bankovnih računa u slučaju sumnjivih aktivnosti.

Sigurnost i sigurnost
Opcije korisničke podrške

Opcije korisničke podrške

Banke su pedantne kada je u pitanju komunikacija sa klijentima. Oni su oprezni kada uvode nove kanale kako bi bili sigurni da su dosljedni. Najpopularniji načini za kontaktiranje banke su:

 • Email
 • Telefonski pozivi
 • Virtuelni asistenti
 • Pojednostavljene peer-to-peer mobilne aplikacije

Virtualni asistenti su usvojeni u mnogim platformama za online bankarstvo kako bi pomogli klijentima u svakodnevnim problemima. AI pokreće ove finansijske aplikacije za stvaranje direktne linije komunikacije. Oni mogu dati upute do najbliže filijale banke, pretražiti historiju transakcija, locirati broj za rutiranje i dati stanje na računu.

U peer-to-peer mobilnim aplikacijama korisnici mogu bez napora komunicirati prilikom plaćanja. Ovo eliminiše prepreku koja je uključena u paušalne transakcije.

E-pošta je jedan od vodećih kanala komunikacije između banaka i klijenata. Možda nije tako brzo kao telefonski pozivi, ali kupci mogu očekivati odgovore u roku od 24 sata. Klijenti sa upitima za hitne slučajeve radije koriste telefonski broj za direktan razgovor sa predstavnikom za brigu o klijentima iz podružnice svoje banke.

Opcije korisničke podrške