Najbolje kladionice koje prihvataju Bitcoin

Bitcoin (₿) je digitalna kriptovaluta koja je relativno nova tehnologija. Bitcoin je brzo postao jedna od najpopularnijih kriptovaluta prihvaćenih na sajtovima za sportsko klađenje. Iako je korištenje Bitcoina zaista zgodno, transakcija bi mogla biti malo sporija od nekih drugih metoda. Ne morate brinuti o tome ni sekunde, jer su igrači i kladionice spremni za kratko kašnjenje.

Najbolje kladionice koje prihvataju Bitcoin
Najpopularnija online kazina koja prihvaćaju kriptovalute - Bitcoin

Najpopularnija online kazina koja prihvaćaju kriptovalute - Bitcoin

Industrija online kockanja je doživjela svoj priličan udio inovacija. Baš kao što se ljudi navikavaju na nove tehnologije poput mobilnih uređaja i klađenja uživo, kockanje kriptovalutama već dolazi na naslovne strane.

Danas, igrači mogu kockati se na vrhunskim sajtovima za klađenje koristeći digitalne novčiće poput Bitcoina (BTC). Dakle, za one koji žele da počnu sa BTC kockanjem, ovo je najbolji vodič. Tu su i neki korisni prijedlozi o najboljim Bitcoin stranicama za kockanje.

Najpopularnija online kazina koja prihvaćaju kriptovalute - Bitcoin
Kako napraviti depozit sa Bitcoinom

Kako napraviti depozit sa Bitcoinom

Bitcoin je relativno nov način plaćanja, koji je lansiran 2009. Ali uprkos tome, ova digitalna valuta je uobičajena u najboljim kladionicama. Samo posjetite kladionicu, idite na odjeljak "plaćanja" i među opcijama ćete vidjeti Bitcoin.

Ali prije klađenja sa BTC-om, kreiranje Bitcoin novčanika je neophodno. Novčanici djeluju kao bankovni račun u svijetu digitalnih plaćanja. Ovdje kupci kupuju i prodaju kovanice, pa čak i plaćaju usluge. Neki popularni Bitcoin novčanici uključuju Coinbase, Exodus i Electrum. Igrači takođe mogu da razmenjuju FIAT valute sa Bitcoin koristeći standardne e-novčanike kao što su Neteller i Skrill.

Bitno je napomenuti da Bitcoin novčanici zahtijevaju od korisnika da završe kratak proces provjere ID-a prije kupovine kovanica. Obično traže kopiju državne lične karte/vozačke dozvole i dokaz o prebivalištu. Samo slijedite jednostavna uputstva da biste to učinili za nekoliko minuta. Zatim koristite svoj povezani bankovni račun ili kreditnu/debitnu karticu za kupovinu bitcoina.

Kako napraviti depozit sa Bitcoinom
Kako se kockati na mreži sa Bitcoinom

Kako se kockati na mreži sa Bitcoinom

Nakon što dobijete neke novčiće u novčaniku, vrijeme je da uplatite sredstva na račun kladioničara. Opet, proces je brz i jednostavan. Samo otvorite račun za sportske kladionice i kopirajte BTC adresu. Sada idite na BTC novčanik i prebacite neke novčiće u kladionicu tako što ćete zalijepiti adresu primaoca.

Depoziti su obično trenutni. Imajte na umu da Bitcoin sportske kladionice zahtijevaju minimalne detalje registracije. To znači da igrači mogu ostati anonimni čak i u zemljama u kojima je kockanje ilegalno.

u međuvremenu, bonusi na depozit su prilično česti među Bitcoin kladionicama. Ove nagrade uglavnom dolaze u obliku procenta podudaranja za početni depozit. Cilj je potaknuti igrače da se češće klade koristeći bitcoine. I kladionica i igrač imaju velike koristi od brzih i prekograničnih Bitcoin plaćanja.

Kako se kockati na mreži sa Bitcoinom
Kako napraviti povlačenje sa Bitcoin

Kako napraviti povlačenje sa Bitcoin

Ovo je najsočniji dio ovog vodiča. Pod pretpostavkom da ste ostvarili pristojnu pobjedu nakon klađenja sa Bitcoinom. U tom slučaju želite da povučete sredstva što je prije moguće. Da biste to učinili, prvo morate premjestiti novčiće iz kladionice u novčanik. Jednostavno se prijavite u svoj novčanik i kopirajte adresu.

Nakon toga idite na blagajnu kladionice i odaberite podizanje putem Bitcoina. Vidjet ćete polje za lijepljenje adrese novčanika i unos iznosa za isplatu. Isplate uglavnom traju oko 30 minuta do 1 sat.

Nakon što su novčići deponovani u BTC novčanik, moraćete da ih podignete u FIAT valuti. To može biti USD ili EUR, ovisno o vašoj nadležnosti. Započet ćete tako što ćete pretvoriti Bitcoin u odabranu valutu prije nego što izvršite unovčenje putem povezanog bankovnog računa. Nažalost, većina Bitcoin novčanika ne podržava isplate putem kreditnih/debitnih kartica.

Napomena: Prilikom podizanja Bitcoina sa kladionice u novčanik, primjenjuje se naknada za olakšavanje. Ali sa vedrije strane, naknada je mnogo manja od one koju naplaćuju standardni načini plaćanja.

Kako napraviti povlačenje sa Bitcoin
Sigurnost i sigurnost u Bitcoin-u

Sigurnost i sigurnost u Bitcoin-u

Dakle, da li je Bitcoin klađenje sigurno i sigurno? Javna je tajna da su Bitcoin transakcije anonimne. Kao što je već rečeno, Bitcoin kladionice ne traže vitalne finansijske informacije kao što su ID broj i detalji bankovnog računa.

Dakle, osim ako javno otkrijete svoju Bitcoin adresu, niko, uključujući najnaprednije hakere, ne može pratiti vaša sredstva. Ovo je definitivno izvanredna tehnologija za one koji žele zadržati svoje aktivnosti kockanja na mreži u tajnosti.

Ali samo zato što su Bitcoin transakcije anonimne, to ne znači da biste trebali igrati bilo gdje. Jednostavnim riječima, sigurnost vaših digitalnih kovanica je također vaša odgovornost.

Stvar je u tome da uvijek igrate kod licenciranog i reguliranog kladioničara, kao što su ovdje navedeni. Provjerite je li kladionica licencirana od strane legalnog lokalnog ili međunarodnog čuvara. Sve u svemu, Bitcoin kockari nemaju čega da se plaše sve dok se klade na odobrenoj web stranici.

Nešto o volatilnosti Bitcoina

Jedna stvar na koju trgovci i igrači bitkoina moraju paziti je volatilnost. Svaki dugoročni kockar će smatrati izazovom prakticirati upravljanje bankovnim računima s promjenjivom prirodom Bitcoina. Na primjer, 2021. Bitcoin je registrovao ekstremne fluktuacije.

Još u aprilu, BTC je bio visoko, trgovajući se po 64.000 dolara po novčiću. Mjesec dana kasnije trgovalo se ispod 30.000 dolara prije nego što se vratilo na početni kurs u oktobru. Dakle, ne kupujte kamion u nadi da ćete ubiti.

Sigurnost i sigurnost u Bitcoin-u
Opcije korisničke podrške za Bitcoin

Opcije korisničke podrške za Bitcoin

Igrači se često suočavaju sa složenim izazovima prilikom obavljanja BTC transakcija. To mogu biti upiti o naknadama za transakcije, web stranicama za krađu identiteta, pogrešnim plaćanjima i tako dalje. S obzirom na sve ove izazove, uobičajeno je zapitati se nudi li Bitcoin korisničku podršku.

Nažalost, Bitcoin ne pruža centralizovani servisni desk na kojem igrači zovu i razgovaraju sa podrškom. Ovo se mnogo očekuje od anonimnog načina plaćanja.

Ali ipak, igrači mogu razgovarati sa svojim dobavljačima Bitcoin novčanika o svim upitima koje mogu imati. Većina njih će odgovoriti na pitanja koja se odnose na rudarenje BTC-a, kurseve, praćenje plaćanja i još mnogo toga.

Osim toga, igrači se mogu pridružiti mnogim online Bitcoin zajednicama i dobiti iskustvo iz prve ruke od drugih korisnika. Odličan primjer je BitcoinTalk, gdje se korisnici Bitcoina okupljaju kako bi razgovarali o rudarstvu i inovacijama u industriji.

Opcije korisničke podrške za Bitcoin