Sve o Ice Hockey Odds

Hokej na ledu možda nije popularan sport poput fudbala ili košarke širom svijeta, ali je izuzetno popularan u sjevernim dijelovima svijeta, posebno u Kanadi, SAD-u i sjevernoj Evropi. Zbog toga je veoma popularno i klađenje na sjevernoameričku hokejašku ligu HNL, koja se smatra najboljom na svijetu.

NHL je najjača i najpoznatija liga na svijetu. Sastoji se od 30 timova iz Amerike i Kanade koji igraju po 82 utakmice regularne sezone. Na kraju sezone, osam najboljih iz svake konferencije takmiče se u doigravanju za najprestižniju nagradu - Stenli kup.

Hokej na ledu nije samo jedan od najuzbudljivijih sportova za gledanje, već nudi i nekoliko mogućnosti za klađenje koje mogu biti i zabavne i profitabilne. Bilo da ste iskusan kladioničar ili početnik koji želi uroniti u svijet klađenja hokeja na ledu, evo vodiča korak po korak koji će vam pomoći da počnete.

Sve o Ice Hockey Odds
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Ključni faktori koji utječu na kvote za hokej na ledu

Ključni faktori koji utječu na kvote za hokej na ledu

Kada je u pitanju klađenje na hokej na ledu, nije sve u sreći. Postoje ključni faktori koji utiču na šanse. Razumijevanje ovih elemenata može vam pomoći da pravite pametnije opklade, što može dovesti do boljeg povrata. Dakle, hajde da proučimo ove važne faktore.

 • Historija timskih performansi: Prethodni učinak tima može vam reći mnogo o njegovim budućim izgledima. Ako je tim bio u pobjedničkom nizu, šanse mogu biti u njihovu korist. Ali zapamtite, prošli učinak nije garancija za buduće pobjede. Uvijek budite u toku sa statistikom tekuće sezone.
 • Povrede igrača i promene sastava: Povrede igrača mogu značajno uticati na šanse tima za pobedu. Na primjer, ako je zvijezda povrijeđena, šanse se mogu smanjiti protiv tog tima. Uvek proverite promene u spisku pre nego što položite opkladu. Sve promjene u posljednjem trenutku mogu jako utjecati na igru.
 • Dinamika igre kod kuće/u gostima: Prednost doma je prava stvar u hokeju na ledu. Timovi generalno imaju bolje rezultate kada igraju na svom domaćem ledu zbog poznatog okruženja i podrške publike. Dakle, pazite gdje se igra igra.
 • Nedavne međusobne utakmice: Nedavni mečevi između timova također vam mogu dati vrijedne uvide. Ako je tim A pobijedio u posljednje tri utakmice protiv tima B, možda će biti sigurnija opklada. Međutim, uznemirenja su česta, pa koristite ove informacije mudro.
Ključni faktori koji utječu na kvote za hokej na ledu
Različite vrste kvota za klađenje na hokej na ledu

Različite vrste kvota za klađenje na hokej na ledu

Sada kada smo shvatili šta može uticati na kvote, hajde da istražimo različite vrste opklada koje možete postaviti u hokeju na ledu.

 • Moneyline kvote: Moneyline je najjednostavniji tip opklade gdje birate tim za koji mislite da će pobijediti. Na primjer, ako su kvote za tim A +150, a tim B -150, osvojit ćete više novca ako se kladite na autsajdera, tim A, i on pobijedi.
 • Klađenje na pak liniju: Klađenje na pak liniju je jedinstveno za hokej na ledu i slično je klađenju na poen u drugim sportovima. Ovdje ekipa mora pobijediti s određenim brojem golova ili izgubiti s manje od određenog broja golova. Ovo čini opkladu zanimljivijom, posebno kada je jedan tim jako favorizovan.
 • Klađenje na više/manje ili ukupno: U klađenju Više/Manje, kladite se na ukupan broj golova postignutih od strane oba tima. Ako je više/manje postavljeno na 5,5, kladite se da će ukupan broj golova biti veći ili manji od tog broja. Uzmite u obzir faktore kao što su defanzivna i ofanzivna statistika timova prije nego što napravite ovu opkladu.
 • Futures i Prop Opklade: Fjučersi su opklade na događaje koji će se desiti u budućnosti, poput toga ko će osvojiti prvenstvo. Opklade na rekvizite su konkretnije, poput toga koji će igrač postići prvi gol. Ove opklade su zabavne, ali ih je općenito teže predvidjeti.

Razumijevanjem ovih ključnih faktora i različitih vrsta klađenja, bit ćete spremniji da zaronite u uzbudljiv svijet klađenja na hokeju na ledu. Upamtite, uvijek se kockajte odgovorno i razmislite o posjeti kazinu koji se nalazi na vrhu liste na BettingRanker-u za najbolje iskustvo klađenja.

Različite vrste kvota za klađenje na hokej na ledu
Kako se kladiti na hokej na ledu

Kako se kladiti na hokej na ledu

Hokej na ledu nije samo jedan od najuzbudljivijih sportova za gledanje, već nudi i nekoliko mogućnosti za klađenje koje mogu biti i zabavne i profitabilne. Evo koraka za početak:

 1. Istražite timove: Prije stavljanja bilo kakve opklade, uvijek istražite nedavne performanse timova, statistiku igrača i sve druge relevantne podatke.
 2. Provjerite kvote: Različite kladionice će ponuditi različite kvote za isti meč. Pronađite najbolje kvote za igru ​​koja vas zanima.
 3. Stavite svoju opkladu: Odlučite o iznosu koji želite da uložite i stavite svoju opkladu na tim za koji mislite da će pobijediti.
 4. Gledajte i čekajte: Uživajte u igri, a ako vaš tim pobijedi i vi!
Kako se kladiti na hokej na ledu
Kako čitati kvote za klađenje na hokej na ledu

Kako čitati kvote za klađenje na hokej na ledu

Razumijevanje kako čitati kvote za klađenje je ključno za svakoga ko želi da se kladi na hokej na ledu. On ne samo da ukazuje na isplatu za dobitnu opkladu, već i pokazuje impliciranu vjerovatnoću određenog ishoda. Koeficijenti klađenja predstavljaju procjenu kladionice vjerovatnoće da će se desiti određeni događaj. Oni također određuju iznos novca koji možete osvojiti na osnovu vašeg uloga.

Postoje tri osnovna formata kvota:

 • Decimalne kvote: Najčešći u Evropi, Australiji i Kanadi. Predstavlja ukupnu isplatu (ulog + profit). Na primjer, kvota 2,50 znači da ćete dobiti $2,50 za svaki $1 na koji se kladite, uključujući vaš originalni ulog.
 • Fractional Odds: Uobičajeno u Velikoj Britaniji i Irskoj. Predstavljen kao razlomci, kao 6/4. To znači da za svakih 4$ na koje se kladite, dobit ćete 6$.
 • Moneyline (ili američke) kvote: Široko se koristi u SAD-u. Prikazuju se kao pozitivni ili negativni brojevi. Pozitivan broj (npr. +150) pokazuje koliko biste profita ostvarili na opkladi od 100$. Negativan broj (npr. -200) ukazuje na koliko biste se trebali kladiti da biste ostvarili profit od 100 USD.

Izračunavanje potencijalne isplate:

 • Decimalne kvote: Ulog x Kvote = Isplata. Na primjer, opklada od 10 USD sa kvotom 2,50 vratila bi 25 USD (15 USD profita + 10 USD ulog).
 • Fractional Odds: (Ulog x Brojač) / Imenilac = Profit. Sa kvotom 6/4, opklada od 4$ bi vratila 6$ profita.
 • Moneyline Odds: Za pozitivne kvote: (Ulog x Kvote) / 100 = Profit. Za negativne kvote: (100 x Ulog) / |Kvote| = Profit.

Implicitna vjerovatnoća:

Koeficijente možete shvatiti i kao procjenu kladioničara o događaju:

 • Decimalne kvote: (1/Odds) x 100 = Implicitna vjerovatnoća. Dakle, šanse 2,50 imaju impliciranu vjerovatnoću od 40%.
 • Fractional Odds: imenilac / (brojilac + imenilac) x 100. Za kvote 6/4, podrazumevana verovatnoća je 40%.
 • Moneyline Odds: Za pozitivne kvote: 100 / (Kvote + 100) = Implicitna vjerovatnoća. Za negativne kvote: |Kvote| / (|Kvote| + 100).

Overround

Bitno je razumjeti da kladionice dodaju maržu (poznatu kao overround ili vig) kvotama kako bi osigurale da ostvare profit. Zbog toga će ukupna implicitna vjerovatnoća za sve moguće ishode u nekom događaju premašiti 100%.

Kako čitati kvote za klađenje na hokej na ledu
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na hokej na ledu

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na hokej na ledu

 1. Koristite stranice za poređenje kvota: Ove platforme agregiraju kvote različitih kladionica, omogućavajući vam da brzo uočite najpovoljnije kvote za određeni meč ili događaj.
 2. Specijalizacija za posebne lige: Kvote se mogu značajno razlikovati između liga. Specijaliziranjem za određene lige, razvit ćete bolje razumijevanje timova, igrača i drugih faktora koji utiču, što će vam olakšati uočavanje kvota na vrijednost.
 3. Pratite novosti iz hokeja na ledu: Budite u toku s najnovijim vijestima o hokeju na ledu. Povrede, forma tima i druga dinamika mogu uticati na kvote. Biti ispred krivulje može vam pomoći da iskoristite bolje kvote prije nego što se smanje.
 4. Koristite berze za klađenje: Platforme kao što je Betfair omogućavaju igračima da predlože svoje kvote i da se klade jedni protiv drugih. Ovaj peer-to-peer sistem ponekad može ponuditi bolje kvote od tradicionalnih kladionica.
 5. Potražite promocije kladioničara: Neke kladionice nude poboljšane kvote na određene igre ili događaje. Ove promocije mogu ponuditi bolju vrijednost, ali uvijek pročitajte odredbe i uslove.
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na hokej na ledu
Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote za hokej na ledu

Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote za hokej na ledu

Odabir najbolje stranice za klađenje je ključan za dobro iskustvo klađenja. Evo šta treba uzeti u obzir:

 • Reputacija: Uvijek birajte renomirane i dobro recenzirane stranice za klađenje. Provjeri BettingRanker-ova top lista preporučenih kladionica danas i zaronite u uzbudljiv svijet klađenja na hokej na ledu!
 • Odds Offered: Što su šanse veće, veći je vaš potencijalni prinos.
 • Opcije klađenja uživo: Klađenje u igri ili uživo može povećati uzbuđenje.
 • Korisničko iskustvo: Dobra stranica je laka za navigaciju i ima pouzdanu korisničku podršku.
 • Bonusi i promocije: Mnoge stranice nude bonuse za početni depozit ili besplatne opklade za nove korisnike.
Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote za hokej na ledu
Savjeti i trikovi za kvote klađenja na hokej na ledu

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na hokej na ledu

Bilo da ste početnik ili imate iskustvo u klađenju, hokej je zanemaren sport u mnogim područjima. No, specifičnosti ovog sporta i klađenja na njega ne treba propustiti. Sve što vam treba je malo radoznalosti, čitanja i poznavanja pojmova.

Mnoga istraživanja su pokazala da su favoriti važniji u hokeju nego u drugim sportovima. Samo 41,2% autsajdera je pobijedilo za razliku od bejzbola na primjer gdje su osvojili 42,5%. Zvuči kao mala razlika, ali tih 1,3% razlike čini veliku razliku u osvajanju listića.

Zanimljivo je i kako hokej ne pridaje veliki značaj tome da li timovi igraju na "domaćem ledu" kao u drugim sportovima. To ima veze sa stadionima, jer su hokejaši prilično izolovani od gomile za razliku od drugih sportova i imaju manje ometanja. Za NHL, omjer pobjeda domaćina je 54,9%, a omjer pobjeda gostiju 45,1%.

Važnost golmana

Golmani u hokeju na ledu često dobiju slobodan dan, posebno ako je njihov tim imao niz uspješnih utakmica. Iako to vjerovatno nije toliko važno kao početni bacač u bejzbolu ili početni bek u američkom fudbalu, razlika između početnog golmana tima i rezervne kopije može biti značajna.

Dakle, važno je obratiti pažnju na to koji će golman započeti meč prije nego što uložite novac u svoju opkladu.

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na hokej na ledu
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Koje su najpopularnije vrste klađenja u hokeju na ledu?

Najpopularnije opklade u hokeju na ledu uključuju opklade na novčanu liniju, opklade na liniju paka, opklade na više/manje i opklade na propove.

Kako klađenje na novčanu liniju funkcionira u hokeju na ledu?

Moneyline klađenje uključuje odabir pobjednika igre. Pozitivne i negativne kvote ukazuju na autsajdera i favorita. Na primjer, ako su kvote -150, morate se kladiti na 150 dolara da biste osvojili 100 dolara na favorita.

Šta je opklada na liniju paka i kako se razlikuje od raspodele poena u drugim sportovima?

Linija paka u hokeju na ledu je slična poeni. To daje timu hendikep od -1,5 gola ili +1,5 gola. Klađenje na favorita na -1.5 znači da moraju pobijediti sa najmanje 2 gola, dok klađenje na autsajdera na +1.5 znači da mogu izgubiti sa 1 golom i još uvijek pokrivati ​​opkladu.

Kako funkcionišu opklade na više/manje u hokeju na ledu?

Opklade na više/manje, poznate i kao zbrojevi, uključuju predviđanje da li će ukupan kombinovani rezultat oba tima biti veći ili manji od određene vrijednosti koju određuju koeficijenti.

Šta su opklade na klađenje u hokeju na ledu?

Prop opklade su opklade koje se fokusiraju na određene događaje u igri, kao što je to koji igrač će postići prvi gol, koliko će golman napraviti spašavanja ili hoće li određeni igrač biti kažnjen.

Postoje li strategije za uspješno klađenje na hokej na ledu?

Istražite performanse tima, nedavnu formu, povrede i međusobne utakmice. Uzmite u obzir rekorde kod kuće/u gostima i obratite pažnju na trendove kao što su obrasci postizanja golova i efikasnost igre.

Koliko je važna prednost domaćeg leda u klađenju na hokej na ledu?

Prednost domaćeg leda može uticati na ishod klađenja. Timovi često imaju bolje rezultate kod kuće zbog poznavanja klizališta, podrške publike i promjene posljednje linije, što može utjecati na dinamiku utakmica.

Mogu li vremenski uslovi uticati na opklade na hokej na ledu?

Vremenski uslovi rijetko utiču na utakmice hokeja na ledu. Međutim, vremenske prilike mogu uticati na igre na otvorenom, što može uticati na igru ​​i potencijalno uticati na opklade.

Šta je "klađenje uživo" u hokeju na ledu i kako funkcioniše?

Klađenje uživo, ili klađenje u igri, omogućava vam da se kladite tokom igre. Kvote se prilagođavaju u realnom vremenu na osnovu napretka igre, nudeći mogućnosti da se iskoristi promjenjive situacije.

Kako početnici treba da upravljaju svojim novcem kada se klade na hokej na ledu?

Početnici bi trebali postaviti budžet za klađenje i izbjegavati rizik više nego što mogu priuštiti da izgube. Razmislite o korištenju sistema jedinica, gdje jedinica predstavlja određeni postotak vašeg bankrolla, kako biste dosljedno upravljali opkladama. Počnite s manjim opkladama dok učite užad.