Sve o Basketball Odds

Košarka, posebno NBA, zavladala je svijetom u posljednjih nekoliko decenija i postala jedan od najpopularnijih svjetskih sportova. NBA je vjerovatno najuspješnija sportska organizacija na svijetu, a samim tim i jedan od favorita za kladioničare.

Isti je slučaj i sa Evroligom, ACB ligom, Evrokupom kao i međunarodnim turnirima kao što su Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre. Košarka ima mnogo specifičnih elemenata i najbolje online kladionice nude niz linija na koje se možete kladiti.

Sve o Basketball Odds
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Kako čitati kvote za klađenje na košarku?

Kako čitati kvote za klađenje na košarku?

S obzirom na to, kako čitati kvote za klađenje na košarku je izuzetno važno jer postoje mnogo različitih kvota i linije. Od novčane linije, raspona poena i ukupnih poena iznad/manje do klađenja na odvojene četvrtine i poluvremena, sve je to samo dio onoga što nude košarkaške online kladionice.

The košarkaške kladionice online koji žele da se ističu nude linije klađenja na statistiku pojedinačnih igrača. Danas se možete kladiti na poene, skokove, asistencije, ukradene lopte, blokade, izgubljene lopte, postignute trojke i slobodna bacanja.

Čini se da je sve spremno za vrhunsko iskustvo klađenja za svakog ljubitelja košarkaškog klađenja, ali ako niste upoznati sa linijama klađenja i kako čitati košarkaške kvote, možete se izgubiti.

Kako čitati kvote za klađenje na košarku?
Sve o košarkaškim kvotama, linijama za klađenje i razmacima

Sve o košarkaškim kvotama, linijama za klađenje i razmacima

Jedan od osnovnih elemenata svakog timskog sporta je trajanje igre. Košarka je jedan od rijetkih sportova, ako ne i jedini, čije utakmice traju različito ovisno o ligi. The NBA utakmice a utakmice iz nekih drugih liga poput kineske CBA ili filipinske PBA igraju se u periodima 4 x 12 minuta ili ukupno 48 minuta.

Košarkaške utakmice u Evropi ili sve one koje organizuje FIBA igraju se u 4 perioda po 10 minuta ili ukupno 40 minuta.

Veoma je važno da znate koliko dugo će košarkaška utakmica trajati pre nego što položite opkladu, posebno ako želite da se kladite na više/manje.

Košarkaške kvote

Nijedna košarkaška utakmica ne može završiti neriješeno, što znači da svaka od njih mora imati pobjednika. Određeni postotak košarkaških utakmica završava neriješeno nakon regularnih 40 ili 48 minuta. U tim slučajevima igraju se produžeci od 5 minuta dok jedna od ekipa ne završi kao pobjednik tih perioda.

Znajući da košarkaške kladionice na mreži nude dvosmjernu i trosmjernu liniju novca. U dvosmjernoj liniji novca, sve što dobijete su kvote za pobjedu svakog tima. U trosmjernoj liniji novca, osim ta dva, vidjet ćete kvote za klađenje na košarku za neriješeno u regularnom dijelu.

Kada je u pitanju klađenje na četvrtine ili poluvremena, trosmjerna linija novca je najčešća jer četvrtina ili poluvrijeme može završiti neriješeno.

Košarkaški se širi

Košarkaško klađenje je poznato po korištenju namaza. Izračunavanje raspona je nešto što je najbolje online kladionice rade jako dobro. Svrha spreada u košarkaškom klađenju je da se obema ekipama daju jednake šanse za pobedu postavljanjem spreada u određenom trenutku. Koliki će biti raspon ovisi o mnogim faktorima kao što su spiskovi, rekordi, nedavni rezultati, raspored izvještaja o povredama itd.

Sve o košarkaškim kvotama, linijama za klađenje i razmacima
Kako se kladiti na košarkaški namaz

Kako se kladiti na košarkaški namaz

Kako se kladiti na košarkaški namaz najbolje će opisati primjer. Dakle, pretpostavimo da je Golden State Warriors igraju sa Charlotte Hornetsima. Warriorsi, kao jedan od najboljih timova u protekloj deceniji, bili bi favorit u ovoj utakmici. To će za Warriorse povećati raspon negdje oko -9,5 poena.

Ovaj raspon znači da ako se kladite na Warriorse da pokriju širenje, oni će morati pobijediti za najmanje 10 poena. S druge strane, ako se kladite na Hornetse, vaša opklada će biti dobitna ako Hornetsi dobiju utakmicu ili izgube, ali ne sa više od 9 poena razlike.

Kako se kladiti na košarkaški namaz
Objašnjene linije za klađenje na košarku

Objašnjene linije za klađenje na košarku

Linije za klađenje na košarku su jedne od najzanimljivijih u industriji, ali i one koje zahtijevaju pažnju da bi se razumjele. Košarkaški kladioničari ravnopravno plasiraju svoje opklade na liniji novca i širenje kao i ukupan broj poena u igri.

Iznad i ispod je jedna od opcija koju mnogi igrači biraju u online klađenju na košarku. Postavljanje ukupne marže bodova slično je postavljanju raspona. Neke od najboljih online sportskih kladionica nude brojne nad/ispod linije za jednu igru s različitim kvotama.

Takođe, postoje kvote za klađenje na košarku za pojedine timove i njihove statistike u igri, kao i statistike pojedinih košarkaša. Kladionice koje nude najbolje kvote za klađenje na košarku nude i linije za igrače poene, skokove, asistencije, ukradene lopte, blokade, postignuta slobodna bacanja, izvedene trojke, kao i različite sažetke ovih kategorija.

Prije početka sezone i kako sezona odmiče, košarkaško klađenje online nudi kvote za tim koji će pobijediti specifično prvenstvo. Postoje i košarkaške kvote za četvrtinu sa najvećim ili najslabijim rezultatom, koji tim ili igrač bi postigao prve poene i mnoge druge kvote za klađenje na košarku.

Objašnjene linije za klađenje na košarku
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na košarku

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na košarku

Ako ste ljubitelj košarkaškog klađenja, posebno NBA, morate biti svjesni da su kvote za klađenje na košarku one koje se najviše kreću. Košarkaške sezone sastoje se od mnogo utakmica i, uz svo poštovanje prema timovi, nisu im svi podjednako važni.

To znači da treneri koriste upravljanje vremenom kako bi ograničili minute svojih zvijezda u određenim utakmicama ili ih čak i ne odigrali. Vijesti o ovim potezima stižu za samo nekoliko sati prije dojave, a košarkaške kvote se brzo mijenjaju.

Ako se pitate kako se kladiti na košarku i kako odabrati najbolje moguće kvote za klađenje na košarku, trebate uporediti kvote koje daju različite košarkaške online kladionice.

Baš kao i kvote, date linije takođe treba uporediti. Postoji mnogo statističkih faktora koji utječu na raspon bodova i ukupnu maržu bodova, i iako sve online kladionice koriste slične sisteme, još uvijek može postojati mnogo razlika.

Ovo je još važnije ako se kladite na statistiku pojedinačnih igrača jer odsustvo određenog igrača može značiti više prilika za postizanje gola za igrača na kojeg želite da se kladite.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na košarku
Koja kladionica ima najbolje košarkaške kvote?

Koja kladionica ima najbolje košarkaške kvote?

Svaka kladionica nudi online klađenje na košarku, ali takmičenja i ponuđene linije često variraju. Najpopularnija košarkaška takmičenja kao što su NBA, NCAA, Evroliga ili FIBA Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre, ponudila bi svaka online kladionica.

Ali ako želite da se kladite na druga košarkaška takmičenja kao što su G-Liga, CBA, PBA ili Big-Three, moraćete da uradite svoj domaći zadatak i pronađete najbolje kvote za klađenje na košarku.

Usporedba kvota između različitih online kladionica nije jedina stvar koju trebate učiniti. U košarkaškom klađenju, dati rasponi i zbrojevi u igri, timu ili igraču također bi trebali biti predmet poređenja. Košarkaške online kladionice kao što su 1xBet, Bet Winner, 22bet, Rabona ili Nomini nude većinu linija, ali stvarni rasponi ili ukupne marže bodova nisu uvijek isti.

Neke košarkaške kladionice na mreži označavaju smjer u kojem idu određene košarkaške kvote koristeći strelice gore i dolje ili zelene i crvene boje sa zelenom što znači da se kvote smanjuju, a crvenom što znači da rastu.

Koja kladionica ima najbolje košarkaške kvote?
Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na košarku

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na košarku

Košarka je sport za koji je sezona veoma dinamična. NBA timovi igraju 3 do 5 utakmica sedmično, često igrajući uzastopne večeri. Ovo je regularna sezona od 82 utakmice, u kojoj se timovi i treneri suočavaju sa svim vrstama izazova sa igračima i osobljem.

U Evropi timovi igraju u više od jednog takmičenja. Igraju domaća ili regionalna takmičenja, ponekad i jedno i drugo, ali i međunarodna takmičenja kao što su Evroliga, Evrokup ili Liga šampiona.

U takvom dinamičnom okruženju, forma i ambicija timova rastu i dolje u svakoj utakmici. Sve to utiče na košarkaške kvote i ako želite da budete sigurni da se kladite na najbolje moguće opcije, onda morate pratiti sve ove informacije. Ponekad se kvote daju na osnovu rezultata tima i spisak koji ide u sljedeću utakmicu uopće ne izgleda isto.

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na košarku
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević