Sve o Ice Hockey Odds

Kao iu svakom sportu, postoje određene razlike kada se gledaju lige i kupovi koji se igraju. Ovo se posebno odnosi na klađenje na hokej i na to koja je liga, iako ih nema mnogo.

Svjetsko prvenstvo u hokeju okuplja 16 najboljih svjetskih reprezentacija, a pored klubova često vidimo i najveće zvijezde ovog sporta.

Jedna od glavnih atrakcija u Zimske olimpijske igre je svakako hokej. Redovno učestvuju reprezentacije Amerike, Kanade, Švedske, Finske, Švicarske, Rusije i drugih zemalja koje se mogu pohvaliti svojim uspjesima.

Sve o kvotama za hokej na ledu, linijama za klađenje i razmacima

Sve o kvotama za hokej na ledu, linijama za klađenje i razmacima

Hokej na ledu je vjerovatno najdinamičniji sport u svijetu jer igrači bukvalno nikad ne prestaju klizati na ledu. Ono što ovaj sport čini veoma uzbudljivim je to što timovi, osim ako nisu u šansama, konstantno napadaju protivnički gol, što nije slučaj sa fudbalom na primer.

Utakmice hokeja na ledu igraju se u tri perioda po 20 minuta ili ukupno 60 minuta i to je slučaj ako se utakmica ne završi neriješeno. Ako se to dogodi, igra se dodatnih pet minuta produžetka, a ako pobjednik i dalje nije odlučen, slijedi izvođenje jedanaesteraca.

Mnogo je detalja koji hokej na ledu čine jedinstvenim. Leteće zamene su jedna od njih. U hokeju na ledu tempo igre je toliko brz da nema zaustavljanja za zamjene kao što je to slučaj u fudbalu ili košarci.

Postoje i kaznene minute koje su najčešće 2 minute, a ponekad i pet. Kazneni udarci se ne izvode sa određenog mjesta kao, na primjer, u fudbalu, već ofanzivni igrač dobija paket u sredini leda i zatim napada golmana.

Kada se pak ispusti, sve se dešava neverovatnom brzinom. Pratite utakmice uživo i budite spremni reagirati dobrom opkladom.

Sve o kvotama za hokej na ledu, linijama za klađenje i razmacima
Hokej na ledu i kako se kladiti na hokej na ledu

Hokej na ledu i kako se kladiti na hokej na ledu

Ovo je osnovni način klađenja na hokej na ledu u kojem morate odabrati tim koji će pobijediti. Morate napraviti razliku između dvosmjerne linije novca i trosmjerne linije novca. Na primjer, ako odaberete pobjednika u 3 smjera moneyline i utakmica se završi neriješeno nakon regularnih 60 minuta, izgubili ste opkladu čak i ako vaš tim pobijedi u produžecima ili nakon izvođenja penala.

Direktno klađenje na pobjednika lige/kupa

Vrsta klađenja gde morate biti strpljiviji, jer se opklada zasniva na tome ko će pobediti u takmičenju na kraju sezone. U NHL, osim Stenli kupa koji osvaja pobednik lige, postoje Zapadna konferencija i Istočna konferencija kao posebna takmičenja i svako ima svoj trofej na kraju sezone.

Možete se kladiti i na to koji će tim osvojiti najviše bodova u cijeloj sezoni - "Presidents Trophy"

Hokej na ledu i kako se kladiti na hokej na ledu
Objašnjene linije klađenja na hokej na ledu

Objašnjene linije klađenja na hokej na ledu

Namaz za hokej na ledu

Hokej na ledu predstavlja gol-razliku između dva tima na kraju utakmice, kao i u svakom drugom sportu. U hokeju na ledu, ovo ograničenje je obično -1,5 što znači da ako se kladite na domaći tim, morat će pobijediti sa dva gola razlike da biste vi dobili opkladu. U isto vrijeme, ako se kladite na +1,5 za gostujući tim, morat će pobijediti ili izgubiti sa najviše jedan gol.

Hokej na ledu gol linija

Često se novopridošlice u klađenju na hokej odlučuju za ovu liniju jer je lako razumjeti i ne birate strane. Kladionice u prosjeku daju 5,5 ili 6,5 golova po utakmici. Ovdje ste da se kladite na to da li će oba tima postići više ili manje golova u odnosu na ponuđeni broj ili predviđanje kladionice.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na hokej na ledu

Kao i u svakom drugom sportu, savjeti za klađenje na hokej su ponekad prava umjetnost. Naime, potrebno je znati na koje lige i timove se fokusirati, kao i kakva ulaganja imati kada se kladimo na hokej na ledu.

Izuzetno je važno poznavati sva tržišta, kao i koliko određene kvote predstavljaju vrijednost u odnosu na određeno plaćanje. To se zove procjena uloga, koja može biti ključna pri klađenju, ali i pri određivanju na koje timove se kladiti. Vjerujemo da je ovo jedno od glavnih znanja koje morate imati da biste bili profitabilni sportsko klađenje.

Također morate uporediti ne samo kvote klađenja na hokej na ledu već i date linije klađenja na hokej na ledu jer mogu postojati velike razlike između najboljih online kladionica i drugih.

Mnogi kladioničari preferiraju klađenje na gol-liniji i nisu svjesni da postoji mnogo online kladionica za hokej na ledu koje također nude klađenje na individualni zbroj koji je postigao određeni tim.

Druga razlika je u tome što neke kladionice nude samo trosmjernu liniju novca, dok postoje one koje nude dvosmjernu liniju novca.

Objašnjene linije klađenja na hokej na ledu
Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote za hokej na ledu

Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote za hokej na ledu

Hokej na ledu je a zimski sport koji se ne igra na svim mestima na svetu, ali je privukao kladioce iz celog sveta, čak iu zemljama u kojima ovaj sport ne postoji. Sa toliko obožavatelja, razumljivo je da je klađenje na hokej na ledu postalo tako popularno.

To je jedan od najbolje rangiranih sportova među kladionicama. Postoje različiti aspekti koje morate uzeti u obzir pri odabiru pravog hokeja na ledu najbolja online kladionica.

Ako ste generalni obožavatelj linija za klađenje u hokeju na ledu, trebali biste pogledati mnogo dalje od NHL-a. Mnogo je zemalja koje imaju vrlo kvalitetne lige kao što su Rusija, Švedska, Finska, Danska, Češka i Njemačka.

Ne nudi svaka online kladionica sva ova takmičenja, ali se definitivno mogu naći na 1xBet, Betwinner, 22bet i Megapari.

Osim takmičenja, morate se pobrinuti da online kladionica za hokej na ledu nudi sve linije koje su vam potrebne. Definitivno možete pronaći više od jedne gol linije po utakmici ili raspon koji uključuje više od -1,5 ili -2,5 opcija.

Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote za hokej na ledu
Savjeti i trikovi za kvote klađenja na hokej na ledu

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na hokej na ledu

Bez obzira da li ste početnik ili imate iskustvo u klađenju, hokej je zanemaren sport u mnogim oblastima. No, specifičnosti ovog sporta i klađenja na njega ne treba propustiti. Sve što vam treba je malo radoznalosti, čitanja i poznavanja pojmova.

Mnoga istraživanja su pokazala da su favoriti važniji u hokeju nego u drugim sportovima. Samo 41,2% autsajdera je pobijedilo za razliku od bejzbola na primjer gdje su osvojili 42,5%. Zvuči kao mala razlika, ali tih 1,3% razlike čini veliku razliku u osvajanju listića.

Zanimljivo je i kako hokej ne pridaje veliki značaj tome da li timovi igraju na "domaćem ledu" kao u drugim sportovima. To ima veze sa stadionima, jer su hokejaši prilično izolovani od gomile za razliku od drugih sportova i imaju manje ometanja. Za NHL, omjer pobjeda domaćina je 54,9%, a omjer pobjeda gostiju 45,1%.

Važnost golmana

Golmani u hokeju na ledu često dobiju slobodan dan, posebno ako je njihov tim imao niz uspješnih utakmica. Iako to vjerovatno nije toliko važno kao početni bacač u bejzbolu ili početni bek u američkom fudbalu, razlika između početnog golmana tima i rezervne kopije može biti značajna.

Dakle, važno je obratiti pažnju na to koji će golman započeti meč prije nego što uložite novac u svoju opkladu.

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na hokej na ledu