Football Odds

Fudbal, ili poznat kao fudbal u Sjevernoj Americi, je globalno najpopularniji sport. S obzirom na to, fudbal je najpopularniji i kada je u pitanju sportsko klađenje. Međunarodni turniri kao što su FIFA World Cup, Euro, Copa America i UEFA Champions League spadaju među najgledanije sportske događaje na svijetu što ih čini vrlo atraktivnim za sportsko klađenje.

Isti je slučaj i sa engleskom Premijer ligom, njemačkom Bundesligom, italijanskom Serijom A, španskom La Ligom i francuskom Ligue One koje se smatraju prvih pet liga u Evropi.

Kako čitati kvote za fudbalsko klađenje?

Kako čitati kvote za fudbalsko klađenje?

Fudbal je jedan od rijetkih sportova gdje se utakmica može završiti bez pobjednika, osim ako se ne radi o nokaut fazi na velikim turnirima kao što je FIFA Svjetsko prvenstvo. To znači da postoje tri novčane kvote za fudbalsku utakmicu – tim 1 pobjeđuje, remi i tim 2 pobjeđuje.

Fudbalske kvote su date za regularno vrijeme utakmice, a u nokaut turnirima kao što je FA kup ili eliminirajuća faza turnira kao što je FIFA Svjetsko prvenstvo, također postoje šanse za pobjednika utakmice koji će napredovati dalje.

Kako čitati kvote za fudbalsko klađenje?
Sve o fudbalskim kvotama, linijama za klađenje i razmacima

Sve o fudbalskim kvotama, linijama za klađenje i razmacima

Jedan od osnovna pravila fudbalske igre je da je podijeljen na dva poluvremena od 45 minuta. To znači da obična fudbalska utakmica traje 90 minuta plus vreme za nadoknadu koje sudija daje kada je potrebno.

Ako se radi o eliminacionoj fazi turnira ili nokaut turniru i utakmica se završi neriješeno, tada se igraju dva produžetka od po 15 minuta. Ako je rezultat i dalje neriješen, onda izvođenje jedanaesteraca odlučuje o pobjedniku utakmice.

Fudbalske kvote

Fudbalske kvote su date za regularno vrijeme od 90 minuta. Za razliku od većine sportova, kvote na fudbalsku liniju sastoje se od tri opcije - pobeda tima 1, remi i pobeda tima 2.

Ako je jedan od timova očigledan favorit, na osnovu kvaliteta tima, prednosti domaćeg terena, nedavne forme, izvještaja o povredama i drugih faktora, šanse za pobjedu tog tima su mnogo manje od onih za drugi. U ovim slučajevima, kvote za remi su negde između kvota za dva tima.

U slučajevima kada su timovi bliski s obzirom na njihov kvalitet i druge faktore, izgledi za pobjedu svake ekipe su prilično bliski. Kada je to slučaj, šanse za remi su veće od šansi za pobedu bilo koje ekipe.

Sve o fudbalskim kvotama, linijama za klađenje i razmacima
Fudbal se širi

Fudbal se širi

S obzirom na činjenicu da je fudbal igra sa malim rezultatom, klađenje na fudbalske razlike ili hendikepe manje je popularno od novčano klađenje. Ipak, postoje opcije klađenja sa spredovima koji su najčešće između 0,5 i 2,5.

Dakle, ako se želite kladiti na pobjedu određenog tima sa -1,5, to znači da da bi pobijedio u toj opkladi, tim koji ste podržali morat će pobijediti sa najmanje dva gola razlike. Ako ste se kladili na +1,5 za tim, tada taj tim mora pobijediti ili ne izgubiti sa više od jednog gola razlike kako bi vaša opklada bila dobitna.

U slučaju da ste stavili opkladu na -1 za tim i taj tim pobedi sa tačno jednim golom razlike, onda se vaša opklada pomera i vratićete novac koji ste uložili.

Poznavanje svih ovih detalja će vam dati više opcija za klađenje i definitivno zabavnije dok gledate utakmicu.

Fudbal se širi
Objašnjene linije za klađenje na fudbal

Objašnjene linije za klađenje na fudbal

Fudbal je sport u kojem je novčana linija, odnosno biranje pobjednika u datoj igri, najpopularniji među kladionicima.

Osim linije novca, gol linija, ili više/ispod, je sljedeći najpopularniji među kladionicima koji preferiraju fudbalsko klađenje online. Fudbal je sport sa niskim rezultatima i stoga svaki postignuti gol čini veliku razliku.

Osnovna linija golova u fudbalu je postavljena na 2,5 gola i igrači mogu birati opcije iznad i ispod. Najbolje fudbalske online kladionice također nude mnogo različitih gol-linija koje se čine razumnim. Stoga možete vidjeti opcije za bilo koju marginu počevši od 0,5 do 7,5.

Još jedna specifična činjenica za fudbalsko klađenje kada je u pitanju gol-linija je da fudbalsko klađenje na mreži nudi niz gol-linija koje vam omogućavaju da predvidite i minimalni i maksimalni golovi postignuti u datoj utakmici. Te opcije uključuju 0-1 gol, 0-3, 0-4, 1-3, 2-3, 2-4, 2-5, 3-5, 3-6, 4-6 itd.

Poznavanje svih ovih detalja će vam dati priliku da odaberete najbolju opciju, posebno kada ne možete odlučiti koji je tim bliži pobjedi.

Objašnjene linije za klađenje na fudbal
Kako pronaći najbolje kvote za fudbalsko klađenje

Kako pronaći najbolje kvote za fudbalsko klađenje

Dobra stvar ako se više volite kladiti na fudbalske utakmice je činjenica da ima tona utakmica doslovno svaki dan. Fudbalska igra se igra širom svijeta, a utakmice su zakazane 24 sata dnevno.

Ako se pitate kako se kladiti na fudbal i kako se kladiti na najbolje moguće linije za klađenje na fudbal, morate uporediti date kvote na liniju na koju želite da se kladite.

Većina fudbalskih kladionica online nudi skoro sve lige na svijetu i kada uporedite kvote, prilično je važno provjeriti kvote od strane kladionica iz zemlje u kojoj se igra data utakmica posebno ako se radi o takmičenju nižeg nivoa.

Kada je fudbal u pitanju, domaće kladionice obično znaju činjenice koje mogu značajno uticati na date kvote što ne utiče odmah na kvote fudbalske onlajn kladionice. Važno je da uporedite kvote za određenu igru koju daje više kladioničara jer kvote mogu biti različite i imaćete priliku da izaberete onu koja je najbolja za vas.

Kako pronaći najbolje kvote za fudbalsko klađenje
Najbolje online kladionice za fudbalske kvote

Najbolje online kladionice za fudbalske kvote

Bukvalno ne postoji online kladionica koja ne nudi fudbalske kvote i stoga morate odabrati najbolju za sebe koja nudi najbolje kvote za fudbalsko klađenje. Poređenje kvota i linija svakako čini razliku u pogledu verovatnoće da vaše klađenje bude dobitno, kao i iznosa novca koji biste dobili za svoju pobedu.

Provjera kvota za fudbalsko klađenje na 1xBet, Betwinner, 22bet, Gunsbet i drugim najboljim online kladionicama se preporučuje.

Upoređivanje koeficijenata datih za opciju na koju želite da se kladite je od suštinskog značaja za stavljanje opklade na najveću moguću opkladu. Još jedan važan detalj na koji morate obratiti pažnju prije nego što položite opkladu je smjer kretanja određenih kvota kod određene kladionice.

Neke od fudbalskih sportskih kladionica na mreži će označiti smjer u kojem određene fudbalske kvote idu strelicom gore ili dolje ili zelenom i crvenom bojom sa zelenom što znači da se kvote smanjuju, a crvenom što znači da rastu.

Kada uporedite kvote na novčanu liniju za pobjednika određene igre, razlika možda neće biti dovoljno velika da napravi značajnu razliku. Ali kada su u pitanju linije iznad/ispod, mogu postojati vrlo različite kvote.

Najbolje online kladionice za fudbalske kvote
Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na fudbal

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na fudbal

Kvote koje upadaju u oči većine fudbalera su niske za favorite koji nisu preniski da bi se igrali. Većina kladioničara se kladi klađenjem sa 3-8 utakmica sa niskim kvotama favorita za pobedu.

Kada počnete sa sportskim klađenjem, ovo se čini kao dobitna opcija, ali kada isprobate ovu strategiju, shvatit ćete da nisu sve niske kvote zapravo dobitne.

Traganje za kvotama koje nisu niske i tim na koji želite da se kladite je i dalje verovatno bolji. Vjerovatnoća za pobjedu u opkladi ili parlaju je prilično ista kao i najniže kvote, ali bi konačni dobitak bio veći.

Ako ste kladioničar koji želi da se kladi na autsajdere, onda je poređenje fudbalskih kvota još važnije. Oni su online kladionice čije su šanse za pobjedu autsajdera visoke, ali ograničene, a postoje i one gdje su šanse za pobjedu autsajdera do neba visoke.

Upoređivanje ovih kvota je veoma preporučljivo jer čini veliku razliku u potencijalnom dobitku.

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na fudbal