Sve o Biathlon Odds

Iako je još uvijek sport na koji se kladi samo mali broj igrača, biatlon se u praksi pokazao kao odličan za slaganje dobitnih listića, uz brojne različite mogućnosti za zaradu. Kao i svaki pojedinačni sport, birate sportistu na kojeg se kladite i on ili ona postaje vaš favorit dok se trka ne završi.

Upravo zbog toga donosimo detaljnu analizu svega vezanog za klađenje na jedan od najjačih atraktivna takmičenja svih Zimskih olimpijskih igara, kako bi igračima bilo lakše da sastave kartu koja obećava.

Sve o kvotama za biatlon, linijama za klađenje i rasponima

Sve o kvotama za biatlon, linijama za klađenje i rasponima

Iako tek nedavno poznat široj javnosti, biatlon se u Norveškoj pojavio još u 18. vijeku, a u sjevernim dijelovima Evrope vekovima je bio važan deo obuke vojnika. Od takmičara su potrebne dvije stvari: što brže savladavanje staze za skijaško trčanje i precizno gađanje na strelištu.

Postoji pet vrsta trka. U klasičnoj pojedinačnoj trci muškarci trče 20 kilometara, a žene 15 kilometara. Tu je i trka u postizanju, sprint, masovni start i štafeta.

Pojedinac se razlikuje od ostalih po tome što se za svaki promašaj na konačni rezultat dodaje puna minuta vremena, dok u ostalim trkama biatlonci plaćaju neuspjeh na streljani kaznenim rundama koje moraju skijati.

U pojedinačnoj i masovnoj konkurenciji puca se četiri puta, dva puta u stojećem, dvaput u ležećem, dok se u ostalim gađa po jednom u svakom položaju. Meta je udaljena 50 metara, dok je u ležećem položaju dvostruko veća.

Sve o kvotama za biatlon, linijama za klađenje i rasponima
Koeficijenti za biatlon i kako se kladiti na biatlon

Koeficijenti za biatlon i kako se kladiti na biatlon

Kao iu svakom drugom obliku trkanja, osnovni kladiti se u klađenju na biatlon online je da se pogodi ko će postići najbolje vreme u trci, odnosno prvi koji će preći ciljnu liniju. U biatlonu možete dobiti zaista velike kvote na pojedinačne takmičare, pogotovo ako nisu prvi ili drugi favoriti trke.

To je neizvjestan sport u kojem se sve mijenja u sekundi, pa čak i pada snijeg i mogući su razni problemi na streljani, zbog čega se preporučuje igranje na više potencijalnih pobjednika kako bi se maksimizirale šanse za pobjedu .

Biatlon štafeta kvote

U biatlonu se sportisti takmiče ne samo pojedinačno, već i kao tim. Postoje muške i ženske štafete, kao i mešovite štafete. To je veoma popularan vid takmičenja među kladioničarima, jer je jasnije ko su favoriti, a ko autsajderi, s obzirom na to da velesile poput Norveške, Njemačke, Rusije i Francuske imaju širi kadar i lakše se stižu do visokih rangova.

Zbog toga mnogi radije pogađaju plasman štafete, kao i duele pojedinih reprezentacija, na osnovu trenutne forme najvećih zvijezda svakog tima.

Koeficijenti za biatlon i kako se kladiti na biatlon
Objašnjene linije za klađenje na biatlon

Objašnjene linije za klađenje na biatlon

Osim toga osnovna novčana linija, postoji mnogo drugih opcija na koje se možete kladiti.

Biatlonski duel

U većini slučajeva, ovo je najbolja opklada koju možete staviti na svoju kartu. Radi se o nagađanju koji će od dva ponuđena takmičara ostvariti bolji plasman u trci. Čak i ako vaš favorit završi 15., ako drugi završi iza njega, vaša opklada dobija.

Kladionice pokušavaju ponuditi biatlonce jednakih sposobnosti, ali često griješe, pa je u biatlonu najlakši način za pobjedu upravo u vrebanju ovako pogrešno postavljenih duela u kojima su kvote na jednog takmičara mnogo veće nego što bi trebalo.

Plasman među prva 3

Biatlon je sport u kojem mnogi mogu postići visoko mjesto, ovisno o trenutnoj formi, karakteristikama staze i strelišta, vremenskim prilikama.

Zato je mnogo bolje kladiti se na plasman takmičara na pobjedničko postolje, a ne na čistu pobjedu, jer su kvote i dalje velike, od 2,50 na više pri plaćanju mjesta među prva 3, a i šanse da ćete uspješno predvidjeti takvu opkladu su mnogo veće.

Objašnjene linije za klađenje na biatlon
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na biatlon

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na biatlon

Kada je u pitanju biatlon online klađenje, opcije su ograničenije u odnosu na ostali sportovi. Biatlon još uvijek traži svoje mjesto među vrhunskim sportovima i konstantno gradi svoju reputaciju.

Spremnost da se upustite u kvote za klađenje na biatlon zahtijevat će od vas da tražite najbolje moguće opcije i da pratite poboljšanja koja svaka biatlonska kladionica na mreži radi.

Iako postoje ograničene mogućnosti za klađenje na ovaj sport, istraživanje i upoređujući šanse je i dalje obavezan ako ste zaista ozbiljni u pokušaju da postignete dobitnu opkladu. Kako je biatlon ograničen na kladioničarskim tržištima, vjerovatnije su razlike između datih kvota.

Klađenje na individualni učinak sportista koji se u osnovi takmiče u dvije vještine istovremeno zahtijeva puno sreće, ali kada jednom odaberete pravi izbor, bit će velika razlika ako ste prethodno odabrali najviše moguće kvote za određenu opkladu.

U svakom slučaju, kako sport raste, tako će rasti i linije za klađenje i kladionice koje pružaju linije za biatlon.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na biatlon
Najbolje internetske stranice za klađenje za biatlon kvote

Najbolje internetske stranice za klađenje za biatlon kvote

Kao što smo već napomenuli, biatlon je dinamičan sport u kojem se sve mijenja u sekundi, što ga čini idealnim za klađenje uživo, jer znači da se povećavaju šanse za nekoga ko nije uspio nakon prvog udarca, a ima vrlo dobre šanse za postizanje visokog ranga do kraja događaja.

Biatlon je više maraton nego trka jer rano vodstvo ili spor start ne znači ništa. Postoje dvije odvojene komponente koje su podjednako važne za konačan plasman.

Nažalost, klađenje uživo na ovaj uzbudljiv zimski sport zaista je rijetko u ponudi online kladionica, a kada se i pojavi, opcije za uplatu listića su prilično loše. Samo kod Zimske olimpijske igre da li ćete dobiti više mogućnosti za klađenje uživo, ali to je daleko od brojnih drugih sportova u kojima je gotovo cijeli fokus priređivača igara na sreću na klađenje uživo.

Srećom, neki od najbolje online kladionice kao što su Melbet, 10bet i 22bet koji redovno imaju biatlon u svojoj ponudi tako da kladionici kojima je ovaj sport zanimljiv mogu okušati sreću.

Najbolje internetske stranice za klađenje za biatlon kvote
Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na biatlon

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na biatlon

Oni koji se bave biatlonom zaista imaju priliku da svoje sportsko znanje pretvore u zaradu, jer kladionice potcjenjuju ovaj zimski sport i ponekad daju odlične kvote na opklade čiji je ishod prilično vjerojatan.

Svako ko želi profitirati kladeći se na biatlon svakako mora pratiti formu takmičara, ali i biti upoznat sa karakteristikama pojedinih skijališta i rezultatima iz prošlosti. Odlično je što se u istom vikendu održava nekoliko trka na istoj stazi, što vam daje priliku da upoznate odnos snaga među biatloncima.

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na biatlon ili igrate na računaru, svakako preporučujemo klađenje na dvoboj između dva takmičara, kao najlakši način za pobjedu. Na istom tiketu možete odigrati dva ili čak tri takva duela, sa ukupnim kvotama između 2 i 3.

Dodajte tome i povremenu opkladu na pobjednika trke ili plasman u prva 3, ako mislite da je neko u fantastičnoj formi. Opklade na ukupnog pobednika Svetskog kupa takođe imaju smisla, jer je lakše pogoditi nego jednu trku.

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na biatlon