Esports

Esports klađenje je nova ludost za kockanjem u gradu. Hiljade virtuelnih utakmica igra se svakog dana, a kladionice nude unosne kvote. Ove online igre za više igrača nisu samo zabavne za igranje, već ih svakako vrijedi pogledati. Znamo da nije uvijek lako pratiti trendove koji se stalno mijenjaju u svijetu klađenja.

Ovdje ćemo vam pomoći da se krećete kroz trend eSports klađenja i postavite svoju prvu eSport opkladu. Također postoji dovoljno informacija o analizi kvota i klađenju na najboljim stranicama za esport klađenje. Spremite se za učenje!

Esports
Šta je esport klađenje?Kako se kladiti na esportWeb stranice za klađenje na esportEsports bonusi za klađenjeSavjeti za klađenje na esportOdgovorno kockanje
Šta je esport klađenje?

Šta je esport klađenje?

Prvo, prvo, šta je esport klađenje? Pa, esport je bilo koja vrsta takmičenja u video igrama između timova ili pojedinaca. Glavna razlika u odnosu na tradicionalne video igre je ta što se igrači takmiče protiv sebe u esportu umjesto u kompjuterskom sistemu. Dakle, u osnovi, ne postoji značajna razlika između klađenja na esport i tradicionalnog klađenja. Samo da se ovaj put ulaže u virtuelna takmičenja kao što su trke automobila, konjske trke, fudbal, PUBG itd.

Zanimljivo je da esportsko kockanje vuče korijene iz 40-ih godina kada je prva video igra ugledala svjetlo. Kasnije 50-ih godina, Tennis for Two je predstavljen kao prva takmičarska virtualna igra.

Nakon toga, stvari su nastavile eksplodirati za esport, s odličnim igračima koji su prepoznati 80-ih. Više esportskih takmičenja uvedeno je nakon uspona internet tehnologije i PC igara 90-ih, zahvaljujući igrama poput Dooma, StarCrafta, Tetrisa, itd. Danas je esport glavni oslonac u industriji kockanja.

Šta je esport klađenje?
Kako se kladiti na esport

Kako se kladiti na esport

kao što je rečeno, klađenje na esport je prilično slično tradicionalnom klađenju. Međutim, tržišta klađenja mogu se malo razlikovati. Na primjer, igrači mogu uložiti u tim ili pojedinca koji izvrši prvo ubistvo u igrama kao što su League of Legends, PUBG ili Counter Strike. Još jedno uobičajeno tržište klađenja na esports je mapa pobjednik, gdje igrači ulažu u tim ili pojedinca koji osvoji određenu mapu.

Što se tiče kvota za klađenje, kod esporta sve ostaje nepromijenjeno. Kladionice znaju da esport privlače međunarodnu publiku. Kao takvi, koriste američke, decimalne i razlomke. Dakle, ovisno o tome odakle se kladite, prvo naučite kako pročitati kvote. Srećom, to ćete naučiti sljedeće.

Kako čitati kvote za klađenje u esportu

Esports kvote za klađenje odražavaju vjerovatnoću ishoda utakmice i ono što kladioničar može dobiti na svakom tržištu. Kao iu tradicionalnom klađenju, niži koeficijenti u esportovima predstavljaju favorita meča, a tim sa većim kvotama je autsajder. Imajte na umu, međutim, da šanse mogu biti varljive.

Dakle, pod pretpostavkom da dva esport tima imaju kvote +200 i -200 Moneyline, respektivno. U tom slučaju, to znači da kladioničari mogu osvojiti 200$ ako se klade 100$ za autsajdera (+200 kvote). Ovo čini ukupan dobitak 300$ plus početni ulog. S druge strane, igrači mogu osvojiti $100 ako ulože $200 na vrućeg favorita (-200 kvota). Dakle, opet, ukupna dobit, ako favorizovani tim pobedi, iznosi 300 dolara.

U međuvremenu, decimalne kvote preovlađuju u Evropi, Aziji i Africi. U stvari, ovo je najlakše pročitati u svijetu kockanja. Ovdje samo pomnožite šanse sa ulogom da odredite potencijalnu pobjedu. Dakle, pretpostavimo da kladioničar podržava tim sa kvotom 4,2 i ulozima od 100$, to znači da je mogući iznos pobede 420$.

Konačno, kladioničari u Velikoj Britaniji i Irskoj su prilično upoznati sa razlomačnim kvotama. Kao i decimalne kvote, ove kvote su jednostavne za razumevanje. Na primjer, kada podržavate tim sa kvotom 5/1 i uložite $100, potencijalni povrat je $500 (5x$100/). Samo pomnožite gornju cifru sa ulogom, a zatim podijelite rezultat s nižim brojem.

Kako se kladiti na esport
Web stranice za klađenje na esport

Web stranice za klađenje na esport

Stvar je u tome da je klađenje na esport uobičajeno u većini sportskih kladionica. Međutim, neke kladionice nude mnogo više tržišta i bolje kvote od drugih. Osim ove dvije, u nastavku su neke od stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru esport kladionice:

Raznolikost igara: U esport klađenju, što više, to bolje. To je zato što postoje mnoga esportska takmičenja osim Counter Strike: Global Offensive i Dota 2. Iako ove dvije igre nude više tržišta za klađenje na većini kockarskih stranica, neki operateri dodaju naslove kao što su League of Legends, Fortnite, PUBG i još mnogo toga.

Sigurnost i sigurnost: Naravno, svi kladionici žele da igraju na sajtu za kockanje gde su njihovi lični podaci i sredstva sigurni. Ako ste jedan od njih, uvjerite se da pravno tijelo licencira stranicu za klađenje. Također, sigurna stranica za klađenje treba koristiti SSL (Secure Socket Layer) enkripciju kako bi zaštitila podatke igrača. Da biste to znali, provjerite ima li URL web stranice na početku ikonu katanca.

  • Sigurne i brze isplate: Kada se pridružite svijetu esport klađenja, originalna ideja je ostvariti profit i isplatiti što prije. Dakle, najbolje stranice za klađenje moraju obraditi depoziti i povlačenja dovoljno brzo. Međutim, neuobičajeno je pronaći trenutna povlačenja.
  • Klađenje uživo: Klađenje uživo ili u igri mora biti visoko rangirano na vašoj kontrolnoj listi ako želite vrhunsko iskustvo klađenja u esportu. Obično profesionalni turniri uživo sadrže uzbudljivu akciju i visokooktansku dramu. Dakle, iskoristite svoje analitičke sposobnosti da ubijete.
  • Korisnička podrška: Da li stranica za klađenje na esports nudi podršku za chat uživo? Ako nisu, jesu li lako dostupni putem telefona, e-pošte ili društvenih mreža? Plus, kakva je njihova reputacija među igračima? Odgovorite na ova pitanja prije nego što odaberete mjesto za klađenje.
Web stranice za klađenje na esport
Esports bonusi za klađenje

Esports bonusi za klađenje

Kao tradicionalno bonusi za online klađenje, bonusi za klađenje na esport su nagrade koje kladioničarima daje kladionica. Tipično, kladioničar će dati bonuse novim igračima koji uspješno otvore račun. Osim toga, vjerni igrači također dobijaju obilje bonusa nakon ispunjavanja određenih uslova.

Uz to, novi igrači će možda morati uplatiti minimalni iznos da bi dobili bonus nagradu. Ali to nije uvijek tačno, jer će neke kladionice odmah aktivirati bonus bez traženja depozita.

U svakom slučaju, pažljivo pročitajte uslove esport bonusa prije nego što ga zatražite. Takođe, nekim kladioničarima će možda trebati igrači da unesu bonus kod kako bi ga aktivirali.

Što se tiče lojalnih igrača, kladioničar može ponuditi povremene bonuse na depozit i povrat novca. Drugim riječima, prvo morate nešto učiniti da biste dobili ovaj bonus. Na primjer, kladioničar može odlučiti da vrati određeni postotak ukupnog sedmičnog ili mjesečnog iznosa opklade.

Sve u svemu, bonusi za klađenje u esportu su korisni i igraču i operateru. Uz gužvu prostor za online klađenje, kladionice će se sigurno zadovoljiti atraktivnom ponudom dobrodošlice. Što se tiče igrača, šansa da dobijete besplatno od obično škrtih kladioničara je dobrodošao dodatak.

Esports bonusi za klađenje
Savjeti za klađenje na esport

Savjeti za klađenje na esport

Za početnike, klađenje na esports može izgledati zastrašujuće u početku. Pa, to je vjerovatno tačno, s obzirom na klađenje na esports zahtijeva određenu posvećenost i naporan rad da se to smanji.

Rekavši to, bit ćete spremni za neuspjeh ako ne znate ništa o vrhunskim esport igrama. Dakle, neka vam bude posao da istražite nešto o StarCraftu, League of Legends, Doti 2 i drugim naslovima. Ako je moguće, prvo igrajte igre prije klađenja na esports.

Nakon što se upoznate sa igrama, nastavite sa kreiranjem budžeta za kockanje. Kreiranje budžeta za kockanje je isprobana i testirana tehnika koja omogućava kladionicima da se kockaju duže bez pretjerivanja. Preporučljivo je podijeliti bankroll na manje jedinice kako bi se izbjeglo trošenje svega na jednu esport opkladu. Zapamtite, ništa nije zajamčeno u industriji kockanja

Na kraju i što je još važnije, nemojte se kladiti s emocijama. Umjesto toga, naučite odrediti vrijeme igre i kada baciti peškir. U većini slučajeva, klađenje se odnosi na sreću. Stoga, neki dani mogu biti dobri ili loši od drugih. Jednostavno rečeno, nemojte juriti gubitke ili ulagati cijeli plijen u nadi da ćete poslati kladioničara na čistače.

Savjeti za klađenje na esport
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Da biste bili uspješan kockar, prihvaćanje odgovornog kockanja nije opcija. To znači da je preuzimanje potpune kontrole nad vašim sesijama klađenja neophodno.

Kao što je gore rečeno, budžet za klađenje i vremenski raspored vaše igre će uvelike pomoći u regulisanju vašeg vremena u kladionici. Također, znajte kada prestati ili potražiti pomoć ako osjećate da vas sustiže ovisnost o kockanju. I iznad svega, tretirajte klađenje kao razonodu, a ne profesiju.

Odgovorno kockanje

Poslednje vijesti

Kako se uspoređuju video igre i online klađenje
2022-09-07

Kako se uspoređuju video igre i online klađenje

Industrija igara je ogromna. I etablirane korporacije i startupi sve više pokazuju interes za razvoj igara. Općenito zapažanje je da većina velikih dječaka u industriji zabave i tehnologije sada pokušava ući na tržište igara. Nedavno su Netflix i Amazon objavili svoje namjere kada su počeli razvijati igre. Kockanje na mreži je također još jedan aspekt industrije igara na sreću.

LOOT.BET se širi na nova tržišta
2022-08-17

LOOT.BET se širi na nova tržišta

LOOT.BET, jedan od najboljih sajtova za klađenje u eSportu, raste na viši nivo nakon što je React Gaming Group kupio svoju matičnu kompaniju, Livestream Gaming Inc. Samo nekoliko meseci nakon akvizicije Livestream Gaming Inc., PLEN. BETReact Gaming Group je matična kompanija koja želi da se proširi na nova tržišta.

Najiščekivaniji događaji u eSportu 2022
2022-03-09

Najiščekivaniji događaji u eSportu 2022

Klađenje na eSport je učvrstilo svoju poziciju u online sportskom klađenju u posljednjih nekoliko godina. Pandemija Covida potaknula je rast, koji je prekinuo glavne sportske događaje, ostavljajući igračima ograničene mogućnosti klađenja. Brojni su eSport događaji zakazani za početak 2022. godine, koji će predstavljati brojne mogućnosti za profesionalno sportsko klađenje. Neki od najboljih eSports događaja u 2022. na koje vrijedi obratiti pažnju su istaknuti u nastavku.